maj1983 31.08.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Zaproponowano mi tzw "kosztorys slepy" projektu gotowego za 450 zł brutto.Dla mnie za drogo, co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 31.08.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 do czego moze ci byc potrzebny taki kosztorys banki nie wymagaja kosztorysów szczegółowych a wykonawcy podają ceny ryczałtem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 31.08.2007 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Przy działaniu systemem gospodarczym (praca własnych rąk i rodziny) potrzebne jest zestawienie materiałów - czy się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 31.08.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 taki kosztorys przydałby ci sie tylko w wypadku gdybyś chciał ogłosic i zorganizowac przetarg na budowe domu zestawienie materiałów tak samo jak i kosztów doswiadczony kierownik budowy przygotuje ci w godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 31.08.2007 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Albar 31.08.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 zestawienie materiałów tak samo jak i kosztów doswiadczony kierownik budowy przygotuje ci w godzinę Nie pisz bzdur. Zestawienie wszystkich materiałów potrzebnych do budowy domu zajmuje dużo więcej czasu. Druga sprawa to jakiemu kierownikowi będzie się chciało poświęcać czas na liczenie. On bierze pieniądze za dopilnowanie by prace przebiegały zgodnie z technologią. maj1983 Zaproponowano mi tzw "kosztorys slepy" projektu gotowego za 450 zł brutto. Czy gdzieś mogę znaleźć taniej? Kto ci zaproponował? Biuro z którego masz projekt? Ode mnie chcieli 100 zł. W końcu dorzucili za darmo. Jeśli budujesz sposobem gospodarczym taki kosztorys (czyt. zestawienie materiałów na pewno ci się przyda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 01.09.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 ad Albar- przykro mi ze spotkałeś na swej budowlanej drodze dziwnych i leniwych kierowników budów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.09.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 robienie prezentów inwestorowi /w postaci kosztorysów/ nie nalezy do obowiazków KBrację ma Albarp.s.zestawienia materiałów tez w godzinke nawet doświadczony kosztorysant nie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts