79mirka 31.08.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Witajcie kochani! Potrzebuję Waszej rady. Jako że głowna łazienka jest na górze a ta z pralką na dole, zdecydowaliśmy sie na zrobienie zsypu na brudną bieliznę. a więc w suficie łazienki na dole powstała śliczna, duża dziura I teraz mamy problem, bo nie wiemy co z tym dalej. Czy umieścić tam szafkę w której te rzeczy będą sie zbierały, czy może jakąś rurę. Nie mam wcale pomysłu. Pokażcie jak zrobiliście to u siebie-im więcej fotek tym bardziej się ucieszę. Czekam na odzew i pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasial70 01.09.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Nie mam zdjęć bo zsyp "się robi", ale będzie to wyglądać tak, że z sufitu wyjdzie rura ze stali nierdzewnej - a właściwie nie rura bo przekrój kwadratu, która "wejdzie" do szafki otwieranej od frontu, umieszczonej na blacie roboczym. Mebli jeszcze nie mam więc jeszcze myślę, jak rozwiązan problem drzwiczek do szafki - być może będą dwuczęściowe lub dolna część zupełnie nie otwierana, żeby brudy mnie nie zasypały po otwarciu. Tyle że u mnie zsyp kończy się w pralni a nie w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 02.09.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 . Mebli jeszcze nie mam więc jeszcze myślę, jak rozwiązan problem drzwiczek do szafki - być może będą dwuczęściowe lub dolna część zupełnie nie otwierana, żeby brudy mnie nie zasypały po otwarciu. A może głęboka, wielkości drzwiczek, wysuwana szuflada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 02.09.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Jeżeli kosz na bieliznę będzie stał na podłodze to można zastosować kargo z głebokim koszem. Jeżeli będzie to na pewnej wysokości, np nadstawka na inną szafkę lub nad zabudowaną pralką (inne), to w szafce-brudowniku może być metalowy kosz przymocowany do drzwiczek uchylnych otwieranych od góry, nie od dołu.Mam nadzieję, że opis klarowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
79mirka 03.09.2007 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 A moze jakieś zdjęcia, baaaaaaaaaaaaardzo proszę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 03.09.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 u nas wyglada to takrura wchodzaca do szafki z duza szufladamamy to zainstalowane w kotlownio-pralni ktora w tej chwili spelnia tez role tymczasowej kuchni dopoki nie dorobimy sie szafek we wlasciwejnie wyglada to zbyt reprezentacyjnie ale w kotlowni nie przeszkadza, w lazience moze byc gorzej ale mysle ze wtedy rure mozna obudowac np. karton gipsem tylko pamietajcie o zainstalowaniu dobrych prowadnic do szuflady, robilismy w kotlowni najtansze meble i niestety prowadnice nie wytrzymaly bo sama szuflada jest juz dosc ciezka i teraz musimy wymienic na cos porzadnego http://www.karorka.photosite.com/~photos/tn/12207720_348.ts1188850124000.jpghttp://www.karorka.photosite.com/~photos/tn/12207723_348.ts1188850265000.jpghttp://www.karorka.photosite.com/~photos/tn/12207722_348.ts1188850199000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 05.09.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 My wlasnie obudowalismy rure kartongipsem i polozylismy kafelki. Zsyp konczy sie 1 metr nad podloga. Pod nim bedzie stal jakis kosz na pranie.PRZEDhttp://images24.fotosik.pl/75/16f4e95a16f5f8dcm.jpgPOhttp://images21.fotosik.pl/402/c75473af9e446d26m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 06.09.2007 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Nie mam zdjęć bo zsyp "się robi", ale będzie to wyglądać tak, że z sufitu wyjdzie rura ze stali nierdzewnej - a właściwie nie rura bo przekrój kwadratu, która "wejdzie" do szafki otwieranej od frontu, umieszczonej na blacie roboczym. Mebli jeszcze nie mam więc jeszcze myślę, jak rozwiązan problem drzwiczek do szafki - być może będą dwuczęściowe lub dolna część zupełnie nie otwierana, żeby brudy mnie nie zasypały po otwarciu. Tyle że u mnie zsyp kończy się w pralni a nie w łazience. A może, do końca zsypu przyczepić taki odczepiany worek płócienny ukryty w szafce (cóś jak mają ci co wyjmują listy ze skrzynek)? Nic Ci się wtedy nie sypie. Odczepiasz worek, dostęp do prania masz wygodny i do wnętrza szafki, żeby ją umyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
79mirka 10.09.2007 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Bardzo ciekawe te Wasze pomysły kochani, ta obudowa z płytek bardzo mi się podoba ale mam dość małą łazienkę i nie chce jej tym zagracić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.09.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 A mozna prosic o zdjecia wlotu do zsypu w lazience?? Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma2008 04.03.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Podciągam temat, ponieważ też jestem nim zainteresowana. Chciałabym mieć zsyp na brudną bieliznę z łazienki na piętrze do pralni na parterze. Z czego zrobić, jak obudować ? Może jeszcxze jakieś zdjęcia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts