Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMOCY-jak zakończyć zsyp na brudne rzeczy??? ZDJECIA!!!

79mirka

Recommended Posts

Witajcie kochani! Potrzebuję Waszej rady. Jako że głowna łazienka jest na górze a ta z pralką na dole, zdecydowaliśmy sie na zrobienie zsypu na brudną bieliznę. a więc w suficie łazienki na dole powstała śliczna, duża dziura :lol: I teraz mamy problem, bo nie wiemy co z tym dalej. Czy umieścić tam szafkę w której te rzeczy będą sie zbierały, czy może jakąś rurę. Nie mam wcale pomysłu. Pokażcie jak zrobiliście to u siebie-im więcej fotek tym bardziej się ucieszę.

Czekam na odzew i pozdrawiam wszystkich!

Nie mam zdjęć bo zsyp "się robi", ale będzie to wyglądać tak, że z sufitu wyjdzie rura ze stali nierdzewnej - a właściwie nie rura bo przekrój kwadratu, która "wejdzie" do szafki otwieranej od frontu, umieszczonej na blacie roboczym. Mebli jeszcze nie mam więc jeszcze myślę, jak rozwiązan problem drzwiczek do szafki - być może będą dwuczęściowe lub dolna część zupełnie nie otwierana, żeby brudy mnie nie zasypały po otwarciu. Tyle że u mnie zsyp kończy się w pralni a nie w łazience.

Jeżeli kosz na bieliznę będzie stał na podłodze to można zastosować kargo z głebokim koszem. Jeżeli będzie to na pewnej wysokości, np nadstawka na inną szafkę lub nad zabudowaną pralką (inne), to w szafce-brudowniku może być metalowy kosz przymocowany do drzwiczek uchylnych otwieranych od góry, nie od dołu.

Mam nadzieję, że opis klarowny

u nas wyglada to tak

rura wchodzaca do szafki z duza szuflada

mamy to zainstalowane w kotlownio-pralni ktora w tej chwili spelnia tez role tymczasowej kuchni dopoki nie dorobimy sie szafek we wlasciwej

nie wyglada to zbyt reprezentacyjnie ale w kotlowni nie przeszkadza, w lazience moze byc gorzej ale mysle ze wtedy rure mozna obudowac np. karton gipsem

tylko pamietajcie o zainstalowaniu dobrych prowadnic do szuflady, robilismy w kotlowni najtansze meble i niestety prowadnice nie wytrzymaly bo sama szuflada jest juz dosc ciezka i teraz musimy wymienic na cos porzadnego

http://www.karorka.photosite.com/~photos/tn/12207720_348.ts1188850124000.jpg

http://www.karorka.photosite.com/~photos/tn/12207723_348.ts1188850265000.jpg

http://www.karorka.photosite.com/~photos/tn/12207722_348.ts1188850199000.jpg

Nie mam zdjęć bo zsyp "się robi", ale będzie to wyglądać tak, że z sufitu wyjdzie rura ze stali nierdzewnej - a właściwie nie rura bo przekrój kwadratu, która "wejdzie" do szafki otwieranej od frontu, umieszczonej na blacie roboczym. Mebli jeszcze nie mam więc jeszcze myślę, jak rozwiązan problem drzwiczek do szafki - być może będą dwuczęściowe lub dolna część zupełnie nie otwierana, żeby brudy mnie nie zasypały po otwarciu. Tyle że u mnie zsyp kończy się w pralni a nie w łazience.

A może, do końca zsypu przyczepić taki odczepiany worek płócienny ukryty w szafce (cóś jak mają ci co wyjmują listy ze skrzynek)? :roll:

Nic Ci się wtedy nie sypie. Odczepiasz worek, dostęp do prania masz wygodny i do wnętrza szafki, żeby ją umyć

• 2 weeks później...
  • 5 months później...