Tommco 21.07.2003 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Mam pytanie. Wiem, ze to troche nie ten temat, ale tu wchodzi najwiecej forumowiczow. Dom docieplalem styropianem w tamtym roku. Teraz chce poprostu rzucic na to tynk mineralny. Ile to powinno kosztować z metra? Dom nie jest strasznie wysoki, ani skomplikowany. Poprostu proste rzucenie mineralnego bialego baranka PS. Wybrac Atlas czy Terranove? Bardzo dziekuje i pozdrawiam PS (kwadrat): Tym co na urlopach(i tym co sie wybieraja) miłego i spokojnego wypoczynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.07.2003 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Tynk zewnętrzny robocizna - 15-18 zł/m2materiał - 4-8 zł/m2tak około ... CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 21.07.2003 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Kolega ostatnio tynkowal: tynk akrylowy Terranowa za 18 pln/m2. (robocizna + material) Bardzo mi sie podoba mozliwosc doboru koloru (szeroka gama) oraz mozliwosc mycia np. karcherem !!! Polecam, sam pewnie sie zdecyduje, ale jeszcze mam czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docieplenia 22.07.2003 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 nie znam dokladnie cen na t.mineralny Terranovy ale Atlas wychodzi okolo 4-5zl/m2 jakbym mial wybrac t.mineralny to ATLAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docieplenia 22.07.2003 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 Kolega ostatnio tynkowal: tynk akrylowy Terranowa za 18 pln/m2. (robocizna + material) Bardzo mi sie podoba mozliwosc doboru koloru (szeroka gama) oraz mozliwosc mycia np. karcherem !!! Polecam, sam pewnie sie zdecyduje, ale jeszcze mam czas... prosze pamietac o tym ze t.akrylowe nadaja sie do mycia karcherem ale zimna woda - a to znaczy ze nie nalezy myc jak sciana jest bardzo nagrzana od slonca (generalnie w lato) poniewaz wtedy woda sie szybko nagrzewa czyli wychodzi tak jakby myc ciepla a to MOZE grozic przebarwieniami tynku (w wyniku wyplukiwania pigmentu) takiej wady NIE POSIADAJA za to tynki polikrzemianowe, krzemianowe/silikatowe oraz silikonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 23.07.2003 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 takiej wady NIE POSIADAJA za to tynki polikrzemianowe, krzemianowe/silikatowe oraz silikonowe A ile powyższe kosztują (chodzi mi o rząd) w przeliczeniu na m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzes_m 23.07.2003 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 jak chcecie mieć zielone wykwity na północnych scianach to tynkujcie akryle i jeszcze lepiej myjcie je karcherem , lepszego srodowiska do rozwoju glonów nie można mu podrzucić.Tynk silikonowy w najlepszym wydaniu powinien kosztować nie wiecej niż 24 zł netto/m2 za ziarno 2 mm ( ew.1,5 mm baranek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docieplenia 23.07.2003 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 jak chcecie mieć zielone wykwity na północnych scianach to tynkujcie akryle i jeszcze lepiej myjcie je karcherem , lepszego srodowiska do rozwoju glonów nie można mu podrzucić. Tynk silikonowy w najlepszym wydaniu powinien kosztować nie wiecej niż 24 zł netto/m2 za ziarno 2 mm ( ew.1,5 mm baranek ) to czy tynk akrylowy zielenieje to zalezy rowniez od producenta - a dokladnie od tego czy uzywa duzo srodka zwalaczajacego glony czy nie (dlatego niektore tynki sa "super tanie" ) oczywiscie drugim czynnikiem jaki wplywa na ew. powstawanie glonow jest otoczenie domu tzn. duzo drzew i mocne zacienienie oraz wilgotna okolica w takich przypadkach nalezy oczywiscie zrezygnowac z takiego tynku na rzecz t.polikrzemianowego lub silikonowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 23.07.2003 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 U mnie tynkowali za 12 zł netto/mkw z materiałem. Tynk kornik 2mm firmy Atlas w kolorze piaskowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts