tomasz105 19.12.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 CoolaTT Te 3 tyś to jeszcze do tego projekt czy razem z projektem? Pozdrawiam tomasz105 zapraszam do Grupy Podlaskiej http://forum.muratordom.pl/grupa-podlaska,t9164-2880.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 20.12.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 CoolaTT Te 3 tyś to jeszcze do tego projekt czy razem z projektem? Pozdrawiam tomasz105 zapraszam do Grupy Podlaskiej http://forum.muratordom.pl/grupa-podlaska,t9164-2880.htm Przyniosłem projekt z gazet (zdjęcia i rzuty i powiedziałem jak ma wyglądać) zapłaciłem w sumie 3 tys za wszystko - projekt, plan zagospodarowania itd itp. Musiałem sam zapłacić za pozwolenie ale to chyba jakaś groszowa sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz105 20.12.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 CoolaTT czy robiłes u tego architekta do którego dostałem namiar od Ciebie? A tak wogle dzieki za namiar pozdrawiam CoolaTT Te 3 tyś to jeszcze do tego projekt czy razem z projektem? Pozdrawiam tomasz105 zapraszam do Grupy Podlaskiej http://forum.muratordom.pl/grupa-podlaska,t9164-2880.htm Przyniosłem projekt z gazet (zdjęcia i rzuty i powiedziałem jak ma wyglądać) zapłaciłem w sumie 3 tys za wszystko - projekt, plan zagospodarowania itd itp. Musiałem sam zapłacić za pozwolenie ale to chyba jakaś groszowa sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 20.12.2007 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Dokładnie tak - robiłem u tego /tej/ architekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcvey 21.12.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 ja płaciłem za projekt indywidualny w oparciu o pewien projekt gotowy. całość wyniosła 5000 zł brutto wraz mapką do celów projektowych. Po prostu full. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietiap 25.12.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 Ta cena z pierwszego postu to kosmos. Ale szukając spotkałem się z różnymi cenami i zapewne co jakiś czas znajdują się tacy co płacą tyle dlatego tak to wygląda. Ja zakończyłem procedurę pozwolenia na budowę. I kosztowało to... mniej. Co za to dostałem? - dopasowany na miarę projekt indywidualny domu 150m2 + projekt wolnostojącego garażu na dwa stanowiska- badanie geologiczne przed projektowaniem- projekt wjazdu- projekt zagospodarowania działki- projekty przyłaczy- załatwienie wszelkich spraw urzędowych do PnB dodatkowy wydatek to mapka do celów projektowych 700 pln netto I powiem tyle, że więcej nie powinno to kosztować. Jeśli projekt z którego korzystamy jest tzw typowy to cena powinna zamknąć się max 4000 - 4500 Polecam jednak każdemu zrobienie projektu indywidualnego po wcześniejszej rozmowie o naszych wymaganiach z doświadczonym architektem. Kochani, radzę: - nie oszczędzajcie kilku tysięcy na inwestycji o wartości kilkuset. W tym domu spędzicie może resztę życia!- jeśli tylko działka pozwala budujcie parterówkę. Podstawa dobrego projektu to zero schodów!!! Poddasza wszelakie i piętra to koszmar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciechan 26.12.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 witam.OKOLICE LUBSKA podzial dzialki-900zl mapa do celow projektowych-700zl architekt ma zalatwic pozwolenie na budowe 2000zl projekt wody i kanalizy 450zl projekt domu LIBRA 1974zl wytyczenie fundamentow przez geodete 500zl NA RAZIE TYLE ZAPLACILEM-PYTANIE TYLKO ZA CO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 08.01.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Ja projektowałam od podstaw - projekt indywidualny - zapaciłam rok temu - 4 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts