ArtMedia 23.07.2003 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 A kiedy masz najbliższy wolny termin? Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.07.2003 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 Mam już takie posadzki , ale po ok 3 tygodniach zaczęły się zwijać - podnosić w rogach pomieszczeń . Może mi napiszesz co może być nie tak ? Nie były polewane wodą , starałem się nie tworzyć przeciągów . Czy zaistniała sytuacja może się jakoś poprawić , czy wszystko jest już raczej przesądzone ? . Ekipa która mi je robiła narazie zapowiedziała wizytę , ale nic konkretnego nie potrafią powiedzieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 23.07.2003 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 w odpowiedzi na zawijajace sie rogi pomieszczeń Mam już takie posadzki , ale po ok 3 tygodniach zaczęły się zwijać - podnosić w rogach pomieszczeń . Może mi napiszesz co może być nie tak ? Nie były polewane wodą , starałem się nie tworzyć przeciągów . Czy zaistniała sytuacja może się jakoś poprawić , czy wszystko jest już raczej przesądzone ? . Ekipa która mi je robiła narazie zapowiedziała wizytę , ale nic konkretnego nie potrafią powiedzieć jesto zjawisko znane w naturze i nosi nazwę łódkowanie a mianowicie w tych miejscach beton narażony jest na wcześniejsze wysychanie gdyż dostęp powietrza przy rogach jest największy, podbonie zachowuje się drewno podczas wysychania, nie jest to zjawisko na tyle szkodliwe by dyskwalifikowało jakość wykonanego podłoża są dwa rozwiązania -poczekać aż cała powierzchnia będzie jednakowo sucha i prawdopodobnie powierzchnia sama sie ułoży lub - przed położeniem wierzchniej warstwy np.paneli,płytek , parkietu lub wykładziny dywan. lekko przeszlifować nierównościpodobna sytuacja zdarza się na styku dylatacji na ogrzewaniu podłogowymgdzie dylatacja ma szerokość ok. 1 cmJZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.07.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Niestety rogi posadzki uginają się pod ciężarem człowieka , tak że szlifowanie i układanie płytek raczej odpada . Po jakim czasie wylewka o grubości 7 cm wysycha całkowicie ? Czy jest pewność , że całość się wyrówna ? Jakie są inne rozwiązania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.07.2003 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 1 cm 1 tydzień wysychanie oraz nie ma pewności że się wyrówna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.07.2003 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Wylewka na ogrzewaniu podłogowym wodnym Czym najlepiej i najtaniej wykonać wylewkę na ogrzewaniu podłogowym wodnym? W ogrzewaniu wodnym czynnikiem grzewczym jest woda. W takim przypadku najlepszym rozwiązaniem byłoby zastosowanie wylewki samopoziomującej anhydrytowej takiej jak np. produkowane przez naszą firmę wylewki SAM 200 lub SAM 150. Takie rozwiązanie pozwala uzyskać bardzo dobre parametry ogrzewania. W przypadku zastosowania tańszego rozwiązania, czyli wylewki betonowej należy obowiązkowo stosować plastyfikatory uelastyczniające wylewkę. Producenci całych systemów ogrzewań podłogowych polecają stosowanie takich plastyfikatorów. Brak ich najczęściej prowadzi do pęknięć wylewki. W następstwie prowadzi to do spękań terakoty. Przy wylewkach anhydrytowych nie ma takiego zagrożenia. mgr inż. Adam BiałekWarszawskie CDB ATLAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.07.2003 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 polecam kl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.07.2003 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2003 dziękuję i polecam sie na przyszłość Jan z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.07.2003 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2003 jastrych na ogrzewaniu podłogowym i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.07.2003 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 a ja mam pytanie trochę wyprzedzające - czy po wyschnięciu posadzki z ogrzewaniem podłogowym można zacząć układać terakotę, czy należy włączyć ogrzewanie przed układaniem i wstępnie podgrzewać posadzkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.07.2003 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 można układac płytki przed sezonem grzewczym ,napręzenia po czasie wiązania betonu czyli po ok. 4 tygodniach nie sa już przeszkodą , należy zwrocic uwagę na powtórzenie dylatacji oraz kleić klejem elastycznym czyli dobrymzaremba.com.plJAN Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.08.2003 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 można układac płytki przed sezonem grzewczym ,napręzenia po czasie wiązania betonu czyli po ok. 4 tygodniach nie sa już przeszkodą , należy zwrocic uwagę na powtórzenie dylatacji oraz kleić klejem elastycznym czyli dobrym zaremba.com.pl JAN Z.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 05.08.2003 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 (edytowane) można układac płytki przed sezonem grzewczym ,napręzenia po czasie wiązania betonu czyli po ok. 4 tygodniach nie sa już przeszkodą , należy zwrocic uwagę na powtórzenie dylatacji oraz kleić klejem elastycznym czyli dobrym JAN Z. http://www.termolit.pl Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez janzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.08.2003 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 można układac płytki przed sezonem grzewczym ,napręzenia po czasie wiązania betonu czyli po ok. 4 tygodniach nie sa już przeszkodą , należy zwrocic uwagę na powtórzenie dylatacji oraz kleić klejem elastycznym czyli dobrym zaremba.com.pl JAN Z. http://www.zaremba.com.pl . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts