Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Opcja ignoruj

Mufka

Recommended Posts

Hej szanowni administratorzy.

Ostatnio jakies dziwne trolle bombarduja forum i w zwiazku z tym mam pytanie, czy forum muratora ma taka opcje "ignoruj", to znaczy, zebym mogla sobie zaznaczyc czyje posty ma mi nie wyswietlac. Na niektorych forach jest taka opcja, to bardzo przydatne, zwlaszcza, jesli ktos wcina sie bez sensu zasmiecajac watek bezsensownym belkotem :-? .

Hej szanowni administratorzy.

Ostatnio jakies dziwne trolle bombarduja forum i w zwiazku z tym mam pytanie, czy forum muratora ma taka opcje "ignoruj", to znaczy, zebym mogla sobie zaznaczyc czyje posty ma mi nie wyswietlac. Na niektorych forach jest taka opcja, to bardzo przydatne, zwlaszcza, jesli ktos wcina sie bez sensu zasmiecajac watek bezsensownym belkotem :-? .

Daaawno (ponad rok temu) pisalam ze bardzo zaluje ze nie ma takiej opcji :-?

Tu nawet nie chodzi o jakies watki zakladane przez "trolle" - bo moge do nich po prostu nie wchodzic ale o konkretnych uzytkownikow , nie bedacych bynajmniej trolami ktorych wypowiedzi (rowniez pod swoim adresem) nie zycze sobie czytac i ogladac. Zapomnij! Nie bylo nie ma i tu mi kaktus wyrosnie jak taka opcja sie pojawi :-? Podobno "technicznie sie nie da" albo uslyszysz w odpowiedzi "pomyslimy nad tym" i ... moze po roku czy dwoch przypomnisz sobie ze ... nadal nad tym myslą :-? :wink:

a to na potwierdzenie moich slow (z watku "Pryw. wiadomosci - blokada"- bardzo podobny problem jak opcja ignor)

A wracając do głównego tematu...

znamy wszyscy podejście Redakcji to wszelkiej maści modyfikacji forum,

a wystarczyło by zainstalować tylko takie maleństwo http://www.phpbb2.pl/download.php?d=418

które robi dokładnie to:

"Block PM [PL]

Modyfikacja pozwala użytkownikom wpisać nicki osób, od których nie chcą otrzymywać PW. Hack nie jest trudny w instalacji. Jest bardzo pomocny jeśli na forum mamy jakichś natrętów."

co najciekawsze... po zainstalowaniu tego mod to użytkownicy sami sobie mogą modyfikować listę osób od których nie chcemy PW, nie trzeba nawet angażować do tego administatora

pozdrawiam

m.

Przekazujemy tę wiadomość do informatyków z prośbą o zainstalowanie. Dziękujemy

Szanowna Redakcjo... minął tydzień i .... cisza... rozumiem że sezon urlopowy i wakacyjne rozprężenie, ale tydzień czasu na zainstalowanie czegoś na co potrzeba 10 minut to chyba sporo. Proszę o odpowiedź dlaczego to tak długo trwa.

pozdrawiam

m.

Maksiu - bo Redakcja jak zawsze sporo mówi nic nie robi :(

Sebo8877

To niedobrze, przeciez, to jest bardzo proste, jak cos moge wytlumaczyc :lol:, a tak na powaznie to moj maz twierdzi, ze na tym silniku jest ta opcja wbudowana.

Mufka - jak ci sie uda jakism cudem zmusic Redakcje a wlasciwie forumowych informatyków (bo to nie Red. przeciez zajmuje sie sprawammi "technicznymi" ) do dzialania - masz moje absolutne poparcie :)

• 2 years później...

Trochę czasu minęło od ostatniej prośby w sprawie opcji "ignoruj", więc może i okoliczności/możliwości techniczne/chęci do zmian też inne :)

Ponawiam więc pytanie. Czy jest szansa na dodanie tej maleńkiej, jakże pożądanej ikonki ignoruj? Bardzo ułatwiłoby to poruszanie się po forum.