aspidisca 01.09.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Gdzie wiszą w waszych pięknych kuchniach ścierki bawełniane, rękawice, ręczniki materiałowe, fartuszki? I co zrobić żeby się ściana od nich nie brudziła? czeka mnie remont kuchni i tym razem chcę dokładnie wszystko przemysleć. Niestety nie ma już takich płytek jak 9 lat temu, a chciałbym czymś wyłożyć ściankę w miejscu gdzie będą wisieć ścierki. Pewnie już pierwszego dnia zrobi się plama na farbie. Może zrezygnować ze scierek na rzecz ręczników papierowych? Tym razem pomaluję farbą lateksową, ale nie dam głowy że tłuszcz da sie zmyć z lateksu. Napewniejsza by był farba olejna, ale kojarzy mi się ze szkołą z czasów Gierka. Fuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 01.09.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 U mnie wisza na drzwiach w szafce pod zlewozmywakiem... chociaz do brudniejszego scierania uzywam papierowych rolek. Ale sciereczki bawelniane wisza w szafce, rekawice leza w metalowym koszu podwieszonym pod polke. Do nowej kuchni kupilam specjalne wieszaki wyciagane, ktore montuje sie na sciance w szafce.... fartuszkow nie uzywam. Olejna nie musi Ci sie kojarzyc ze szkola w PRL-u kuchnie mam obecnie pomalowana farba latexowa, ale kolo zlewozmywaka z jednej strony nie mam kafelkow i sciana sie pomimo tej farby brudzila..... to kupilam olejna polmatowa i pomalowalam ten kawalek. Optycznie ten polmat nie rozni sie w ogole od reszty sciany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 01.09.2007 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Ooo, dzięki!!!Nie pomyślałam o drzwiczkach na śmieci. Zaraz ide mierzyć czy mi się ścierka tam zmieści. Mam jeszcze cargo 3 piętrowe na przyprawy pod blatem o szerokości 40 cm. Nie cierpię tego cargo! Zastanawiam sie czy nie zmienić jego wnętrza tak aby można było powiesić ścierki. Tylko nie wiem czy są takie wyciagane wieszaczki o szerokości 40 cm. Po remoncie kuchnia będzie półotwarta na salon i takie farfocle wiszące ze ściany niezbyt pasują. Popatrzę na ten olejny półmat.Może by nim calą kuchnię pomalować, zamiast lateksu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 01.09.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Takie wyciagane wieszaki sa w roznych rozmiarach, bo to zalezy ile jest tych "pretow" do wieszania. olejna cale sciany ? hihi to nie bedzie za bardzo ekonomiczne posuniecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 01.09.2007 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 to w takim razie pomaluję tylko kawałek ściany, tj. 40 cm na lewo od płyty elektrycznej, nad blatem. wszak olej potrafi tak daleko prysnąć. I jeszcze ścianę do podłogi, obok kuchenki. I nie będę tam wieszać ścierek! Cargo zmieni swoje przeznaczenie. Trudno, najwyżej będzie w nim mniej przypraw. To była najrzadziej otwierana szafka. Wbrew powszechnej opini, cargo ,mnie rozczarowało. Włożenie i wyjęcie kilograma ryżu czy litrowego słoika jest ekwilibrystyką. Może przy dwóch piętrach jest łatwiej. Cóż, będę używać tylko soli i pieprzu, za to ściery będą schowane! Patrzyłam na mocowanie ścierki na drzwiach od "śmietnika". Mieści się ale, taka ścierka nie zachęca potem do używania. Dzięki Mohag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 01.09.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 To tylko zalezy jaki masz kosz na smieci. Ja mam taki stojacy z przesuwana klapka na gorze, jest na tyle daleko wsuniety w szafke ze w ogole nie ma stycznosci ze sciereczkami .... a zreszta ja jestem maniakiem czystosci i moj kosz jest czysciejszy niz te sciereczki ktorymi blat przecieram czy te w ktore wycieram rece bo tak naprawde sciereczek do czegos innego wiecej nie uzywam, zmywara na tyle dobrze suszy ze nie trzeba wycierac, a jak od czasu do czasu trzeba jakis kieliszek przetrzec to i tak wyciagam z polki czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 02.09.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Cargo zmieni swoje przeznaczenie. Trudno, najwyżej będzie w nim mniej przypraw. To była najrzadziej otwierana szafka. Wbrew powszechnej opini, cargo ,mnie rozczarowało. Włożenie i wyjęcie kilograma ryżu czy litrowego słoika jest ekwilibrystyką. Może przy dwóch piętrach jest łatwiej. Poważnie aż takie rozczarowanie cargo?? Jeszcze nigdy nie miałam tego wyposażenia szafek kuchennych i w swojej nowej kuchni planuję własnie 3-poziomowe cargo w szafce 30 cm. Sądziłam, że to będzie spore ułatwienie i lepsze wykorzystanie wąskiej szafki.. pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 02.09.2007 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 do szafki dolnej naprawdę wygodniejsze cargo 2 piętrowe. Przynajmniej butelkę oleju do takiego włożysz. Przy cargo wysokich odstępy między półkami mogą być mniejsze. To takie moje przemyslenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 02.09.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 ja mam takie rozwiązanie http://www.dj-miter.com/ew-ka/galeria/image025.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knife_Girl 02.09.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 ja mam takie rozwiązanie http://www.dj-miter.com/ew-ka/galeria/image025.jpg Czy to jest system Bluma albo Peki? Bo też coś takiego u siebie planuję Ile to kosztuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kksia 06.09.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ja mam coś podobnego - trzy pręty wysuwane na teleskopie, zamocowane we wnęce [otwartej] pomiędzy szafkami. Kupiłam w Ikea za 19,90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 06.09.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ewk-ka-odgapiłam twój pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 07.09.2007 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 A u mnie tak Wyciągane wieszaczki bez szafki, żeby były łatwo dostępne. http://images2.fotosik.pl/217/f01d121fdeb49f4f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 07.09.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 joola-też świetny pomysł :Dwart odpatrzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 07.09.2007 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Ja już wiem co zrobię. Nie mam miejsca na dodatkową szafeczkę na ścierki, ale mam cargo, którego się na pewno pozbędę. Ponieważ nie ma szerokich szafeczek z prętami na ścierki- 40 cm, tyle mi zostaje po usunięciu kosza - wymyśliłam że ścierki będą leżały na drucianej wysuwanej szufladzie. Stare cargo zastąpi system rationel z Ikea, na dole będzie wjeżdżająca półka na zgrzewki z wodą, duże buteli, słoiki. Nad nimi będzie wyjeżdżać ów koszyczek ze ściereczkami. Tez na pewno będą schły. Jak się nie ma co się lubi ... Oprócz tego będą papierowe ręczniki na relingu nad blatem. Moja dobra rada: Tym razem nie będę robić tak szczelnej zabudowy kuchni, tylko zastawiam między dolnymi szafkami 10 cm szparę, specjalnie na stolnicę. Poprzedni mój blat zniszczyłam wyrabiając na nim bezpośrednio ciasto. Cóż, wizerunek świata się zmienia z wiekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 07.09.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 odnośnie cargo...w wyspie mamy potrójne i jestem bardzo zadowolona. Są tam koszyczki z przyprawami, drugie cargo, podwójne, mam w ciągu mebli naprzeciwko wyspy. Tam mam olej, ocet, kawę...nad tym cargo stoi czajnik. Jestem bardzo zadowolona....http://foto1.m.onet.pl/_m/ed4eaed80b14067ae447dba68a568275,5,19,0.jpgtu jest cargo podwójne, nad nim podstawa od czajnika...http://foto1.m.onet.pl/_m/cb59e2333dde4499f5551e5ee03d8911,5,19,0.jpgtu jest cargo potrójne z przyprawami.http://foto3.m.onet.pl/_m/7ab5e5b3d3378828258407722e2cebd3,5,19,0.jpgi jeszcze takie zdjęcie....na razie rękawice wiszą na relingach od szafek, ścierki też...nie mam jeszcze pomysłu gdzie je powiesić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 07.09.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 A ja myslę, że my zrobimy wieszaczki na ściereczki, łapki itp. pod barkiem po wewnętrznej stronie kuchni. Beą pod ręką, a nie będą wcale widoczne. Tak sobie wymyśliłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knife_Girl 07.09.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Moja dobra rada: Tym razem nie będę robić tak szczelnej zabudowy kuchni, tylko zastawiam między dolnymi szafkami 10 cm szparę, specjalnie na stolnicę. Poprzedni mój blat zniszczyłam wyrabiając na nim bezpośrednio ciasto. Cóż, wizerunek świata się zmienia z wiekiem. A mnie się taka stolnica podoba http://nozowniczka.w.interia.pl/stolnica.jpg Tylko cena jakoś nie bardzo mi się widzi http://www.peka.pl/okno_ara.php?n=132&d=&d1=&d2=&d3=&lg=&upust=&szukaj=blat&BI=&wskaznik_logowania_z= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opall 07.09.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Z farb odradzam Dulux. Absolutnie nie nadaje się do kuchni. Zresztą w ogóle się nie nadaje do niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creedka 09.10.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Z farb odradzam Dulux. Absolutnie nie nadaje się do kuchni. Zresztą w ogóle się nie nadaje do niczego. zgadzam się, pomalowałam tym ściany w kuchni i farba odłazi płatami :/ za to w pokoju trzyma się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts