bilczur 02.09.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Po wylaniu chudziaka na stropie okazało się, że zostały duże nierówności. Został źle rozprowadzony. Poradźcie w jaki sposób go wyrównać pod styropian ? Dzięki za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 02.09.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 ...wyrównać styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilczur 02.09.2007 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 nie da się go tak ułożyć aby równo wszędzie przylegał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 02.09.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Musisz mieć jakąś bazę, jak zaczniesz dolewać nieumiejętnie to może być jeszcze gorzej. Możesz użyć jeszcze piasku, który wsypiesz w zagłębienia przed ułożeniem styropianu i to też powinno pomóc. Jak zazbroisz wylewkę siatką to nie musi jej być zbyt grubo wystarczą trzy cztery centymetry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.09.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 ... Poradźcie w jaki sposób go wyrównać pod styropian ?... nadlać zaprawą cementową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 02.09.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Jak duże te nierówności ???? bo może faktycznie wystarczy położyć styro a wylewka dociśnie , a może granulat styropianowy albo odpad szkła piankowego na podsypkę ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 02.09.2007 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Po wylaniu chudziaka na stropie okazało się, że zostały duże nierówności. Został źle rozprowadzony. Poradźcie w jaki sposób go wyrównać pod styropian ? Dzięki za pomoc pozdrawiam Ja po prostu położyłem styropian, a wylewka go ładnie docisnęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzio 03.09.2007 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 ja u siebie miałem też spore nierówności na środku duzego pokoju dół 7 cm wypełniłem to takim suchym betonem (w betoniarce na sucho zmieszałem piasek i cement) na razie jest wszytko ok, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 03.09.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Ja miałem podobnie - strop był mocno "kostropaty". Wylałem na niego rzadki, mocny beton i rozprowadziłem łatą. Powstała dużo równiejsza powierzchnia, na którą już bez obaw ułożyłem styropian.Betonu szło niedużo, ale praca bardzo ciężka - cały dzień w kucki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 03.09.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 A może wylewkę samopoziomującą zawsze to większe dziury pozalewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 03.09.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 A może wylewkę samopoziomującą zawsze to większe dziury pozalewa. jak ktos ma dużo kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 03.09.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 A może wylewkę samopoziomującą zawsze to większe dziury pozalewa. jak ktos ma dużo kasy Niekoniecznie, może ma mały strop. U mnie jest podobnie betonu miałem na styk jeszcze musiałem z pompy z kosza zbierac i nie wszędzie dało się zrobic 3 cm nadbetonu pozostały miejsca gdzie jest go 1,5 cm i porobiy sie zagłebienia. Zamierzam tam dac samopoziomke jak tylko wymuruje pierwszą warstwe bloczków dookoła. Tak będzie najbezpieczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 03.09.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Samopoziomująca jest droga sama w sobie a 1,5 cm to żadne odchyłki . Płyty styropianowe potrafią odstawać na 1 cm . Ułóż styro i równaj wylewką zasadniczą wylewka dociśnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 03.09.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 A ja w jakiejś dokumentacji (dot. ocieplenia podłogi) producenta styropianu widziałem jako warstwę wyrównującą chudy beton najzwyczajniej w świecie nasypany piasek. Ciekawe co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts