Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wylewka podłogi w garażu.

Recommended Posts

witam

muszę zrobić jakieś podłogo w garażu, niestety mam problem ponieważ się troszkę pomylili i wychodzi że podłoga musi być około 20cm ponad fundamentami, i teraz problem jak to wszystko dobrze zaizolować przed wilgocią.

Pewnie najlepiej byłoby wylać chudziak, na to ułożyć z 15cm twardego styropianu i dopiero wtedy wylać drugą warstwę?zważywszy że to garaż wolno stojący więc nie jestem pewien czy garaż wart jest takiej drogiej inwestycji.

Myślałem żeby może nawieść tam piachu i potem wylać podłogę pływającą albo chudziak?

tylko jak to przed wilgocią zabezpieczyć?

z góry dzięki wielkie za pomoc

no mi tez sie zdaje ze raczej nie ma sensu, tylko pytanie jak zabezpieczyc sie przed wilgocia?

pozdrawiam...

Przykryć możliwe szybko dachem ! 8) 8)

Jak izolacja przeciwiwlgociowa - to ciągła tzn połaczna z izolacja pozioma w ścianach.(ale jak rozumiem z pierwszego posta - to juz raczej niemożliwe)

Papa albo folia (osobiście dałbym chyba w tym wypadku gruba folie pod wylewkę wywynięta na ściany (za dylatacją) i obcięta równo z podłogą)

Pozdrawiam

Przykryć możliwe szybko dachem ! 8) 8)

Jak izolacja przeciwiwlgociowa - to ciągła tzn połaczna z izolacja pozioma w ścianach.(ale jak rozumiem z pierwszego posta - to juz raczej niemożliwe)

Papa albo folia (osobiście dałbym chyba w tym wypadku gruba folie pod wylewkę wywynięta na ściany (za dylatacją) i obcięta równo z podłogą)

Pozdrawiam

dach juz oczywiście jest :) hehe

z tą folią i papą też się zastanawiałem, wydaje mi się że folia się nie sprawdzi bo zaraz zostanie poprzebijana (miała by być kładziona na ubity piach), dlatego może lepiej papa?i wywinąć ją na boki i uciąć równo z posadzką?

do tego jeszcze myślałem jeszcze żeby może ściany obić folią kubełkową taką grubą pomiędzy górą wylewki a fundamentem żeby beton komórkowy był chroniony przed wilgocią. taka folia plus papa chyba rozwiązałaby problem?

tylko jaką papę można położyć na ubity piach?

dzięki