Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Obudowa do wanny i murowany prysznic

gusia80

Recommended Posts

Chcemy sami zrobić sobie łazienkę, tylko mamy mały problem... nie wiemy jak sie zabrać za wykonanie obudowy do wanny (wiemy, ze można kupić gotowe, ale chcielibyśmy taką, żeby dookoła wanny był "murek" ok. 2o cm, a takich chyba nie ma w sprzedaży?)... domyslam się, ze dobrze by to było wykonać z zielonych płyt KG, ale zupełnie nie wiem jaka powinna być kolejność prac.. i jeszcze jedno-ścianke do prysznica murowanego lepiej postawić z płyt KG, czy cegły i jak najlepiej rozwiązać problem brodzika, by wyjść na jeden poziom z podłogą?

Dziękujemy

Kolejność prac :wink:

Przemyśleć wszystko kilka razy, a potem jeszcze raz :wink:

Obudowę wanny można zrobić z płyt gipsowych lub z gazobetonu.

Przygotować instalacje wodne i kanalizacyjne Przygotować ruszt pod zabudowę lub obudować gazobetonem.

Co do ścianki prysznica to zależy jakiej grubości ma być końcowa ścianka

Z płyt można zrobić znacznie cieńszą ściankę :D

Jak najlepiej rozwiązać problem brodzika, by wyjść na jeden poziom z podłogą?

To zależy jak jest rozwiązana kanalizacja i czy da się uzyskać spadek z odpływu brodzika.

DZIĘKI...

PRZY OKAZJI-PRZEJRZAŁAM tWÓJ DZIENNIK I JESTEM POD WRAŻENIEM, MY TEŻ MAMY CAŁY DOMEK DO REMONTU, ALE JAK SIĘ NAPATRZYŁAM NA TE POPRZEWRACANE ŚCIANY U CIEBIE, TO TROCHĘ MI ULŻYŁO,... BO FAJNIE OGLĄDA SIĘ GOTOWE DOMKI, ALE W TRAKCIE REMONTU (NIE MAM NA MYŚLI JAK BUDOWY) - SĄ PRZERAŻAJĄCE...PRZYNAJMNIEJ DLA MNIE.... A TAK SWOJĄ DROGĄ ... TO CIEKAWE, W KTÓRĄ STRONĘ OD gLIWIC TEN dOMEK STOI....