gusia80 02.09.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Chcemy w naszym domu zrobic gładzie, jednak u niektórych naszych znajomych gładzie po jakims czasie pękają, jaka może być tego przyczyna.... na co uważać, bo nie chcemy by trzeba było po jakimś czasie remont powtórzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raton 03.09.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Powodów może być kilka - zbyt gruba warstwa - za szybko wyschła - ściana nadal pracuje - na łączeniach nie dali siatki do zbrojenia (nie wiem co jest podłożem) - albo ta ich gładź nie była gładzią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rtoipb 07.09.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Jak się domyślam gładzie chcecie zrobić na starych tynkach, ja robiłem tak na starych spękanych tynkach:dokładnie usunąłem (zmyć, skrobać) stare farby do gołego tynkuna ścianę przyłożyłem siatkę do dociepleń i na to nakładałem gładź.Zrobiłem tak w poprzedniej siedzibie kilka lat temu i niema żadnych spękań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusia80 07.09.2007 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Dzięki!, bo my juz zastanawialiśmy się, by te tynki skuć i ponaklejać płyty KG, bo zależy nam by było bez poprawek. Jeszcze nie wiem, jak w pozostałych pokojach, ale w łazience okazało się, że ten tynk, to praktycznie leciutko walnąć i sam odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rtoipb 08.09.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Jeżeli tynki odpada to trzeba go zbić i położyć nowy ja kładłem tynk gipsowy maszynowy (ręcznie) całkiem fajna robota w łazience polecam zbić stare słabe tynki bo niewiele na tym zrobicie namęczycie się a późniejsze problemy was dobiją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts