Gość gorollo 22.07.2003 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 JESTEM NA ETAPIE PROJEKTOWANIA DOMU.W DZIELNICY W KTÓREJ KUPIŁEM DZIAŁKĘ STOJĄ JEDYNIE DOMY ZE SPADZISTYMI DACHAMI,NAM MARZYŁ SIĘ ZAWSZE DOM PARTEROWY O NOWOCZESNYM(MODERNISTYCZNYM)WYGLĄDZIE I PŁASKIM DACHU.TAKI WŁAŚNIE PROJEKT KOŃCZYMY.CZY NIE BĘDZIE Z CZASEM MÓJ DOM WYGLĄDAŁ JAK KWIATEK PRZY KORZUCHU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 22.07.2003 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 A sprawdziłeś czy będziesz mógł postawić taki dom? Czy w warunkach zabudowy nie masz przypadkiem narzuconego konkretnego rodzaju dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.07.2003 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 A sprawdziłeś czy będziesz mógł postawić taki dom? Czy w warunkach zabudowy nie masz przypadkiem narzuconego konkretnego rodzaju dachu? sprawdziliśmy!to na szczęście jest możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 22.07.2003 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 W takim razie nic nie stoi na przeszkodzie. Oczywiście będzie się wyróżniał, ale najważniejsze aby to wam sie podobał. Bez sensu byłoby budowanie domu ze spadzistym dachem tylko dlatego, że w okolicy są takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola 22.07.2003 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 Gorollo - to tak jak my. Marzył nam się dom parterowy z płaskim dachem; po pierwsze chcielismy taki wygląd jak mówisz - torchę nowoczesny, poza tym płaski dach to duża oszczędność. Udało się - dostaliśmy zgodę - tylko dlatego, ze budujemy na starej ulicy a naprzeciwko nas same stare kostki. Spadzisty dach głupio by wyglądał nawet. Dom juz stoi - jestem zachwycona. Jako cegłe elewacyjną daliśmy białą silkę łupaną, z tyłu duże przeszkolone wyjście na taras. Co by było gdybyśmy kupilu działkę na nowym osiedlu? NIe wiem czemu ale tam w planie zagospdarowania widzialam, że dach koniecznie musi być o dużym spadzie. Na szczęście to nie nasz problem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts