pawlaczynski 09.07.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 My z dekorii kupiliśmy w sumie jakieś 12 szt. rolet rzymskich i nie mamy żadnych zastrzeżeń. Wysyłają próbki materiałów, materiały fajne (chodź wybieraliśmy przeważnie te droższe), mechanizmy już kilka miesięcy działają. Także ogólnie nie możemy złego słowa powiedzieć. PozdrawiamP.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 10.07.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 My z dekorii kupiliśmy w sumie jakieś 12 szt. rolet rzymskich i nie mamy żadnych zastrzeżeń. Wysyłają próbki materiałów, materiały fajne (chodź wybieraliśmy przeważnie te droższe), mechanizmy już kilka miesięcy działają. Także ogólnie nie możemy złego słowa powiedzieć. Pozdrawiam P.R. Tak jak post powyzej rowniez mam 12 rolet z dekorii... wykonanie ok, mechanizm sznurkowy moze nie idealny ale jak narazie się sprawdza . A cena byla o polowe nizsza niz w innych miejscach... Dostalam spory rabat i probki przysylali mi pare razy bez marudzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 10.07.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Też mam rolety z Dekorii tkanina Luxury - są rewelacyjne. Do tego zamówilam sobie z tej samej seri poszewki na poduszki - wygląda to kapitalnie. Kupowałam od nich też sporo tkanin na metry.Co do rolet - tkanina bardzo dobra gatunkowo, porządnie uszyte. Wcześniej zamwiałam sporo próbek tkanin i dzięki temu wybrałam sobie idealnie pasujące do wnętrza. Cena w stosunku do jakości i szybkości realizacji była jednak u nich najlepsza. Teraz mają sporo tkanin w promocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 10.07.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Mam takie zdjęcie zwinietej rolety w kuchni:Jak zrobię jakieś foty wrzuce http://picasaweb.google.pl/lh/photo/3q5Z50_HlEYyZLJrb_OeOQ?authkey=Gv1sRgCIHaxdKRuvuKFg&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marianna.aldona 13.07.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Drogie Panie i Drodzy Panowie! A może tak trochę kreatywności, my kupiliśmy same mechanizmy w krm w Poznaniu, przez internet. Tkaninki z marketu budowlanego, trochę umiejętności i gotowe. A za oszczędzone pieniążki córka pojechała na obóz!!!! Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.07.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Tych umiejetnosci to trzeba jednak troche miec i do tego tez trzeba dysponowac czasem i dobrze szyjaca maszyna. Jesli ktos tego nie ma to pieniadze wydane na tkaninki (ktore w marketach, jesli w miare dobrej jakosci, wcale nie sa takie tanie) moga byc wywalone do kosza razem ze zle uszytymi roletami. Swoja droge moze jakies foto tych samodzielnie wykonanych rolet na zachete? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 13.07.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Ja z racji wprowadzonej polityki mocno-oszczędnościowej pod koniec remontu mieszkania też sama szyłam roletki rzymskie. Wersja naprawdę o wieeeele tańsza niż w przypadku kupowanych gotowych. Nie używałam gotowych mechanizmów, zamiast tego rureczki, patyczki, kółeczka z pasmanterii, sznureczek i oczywiście materiał. Moje "umiejętności", że tak to nazwę , szycia są naprawdę mizerne, ale przy roletach wystarczy maszyna i wiedza jak zszyć zawinięty brzeg materiału Co najważniejsze - sprawdzają się i wyglądają nieźle. Do tego z dostępnych materiałów miałam możliwość wybrać dokładnie takie jakie mi pasowały do danego wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.07.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 hmmm...nie powiem... zaczyna mnie kusić ten pomysł z samodzielnym szyciem. Muszę pomysleć nad taką roletą do sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marianna.aldona 14.07.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Poleciłam koleżance rozwiązanie z samodzielnym szyciem oraz zakupem samych mechanizmów. Wysłała emaila wczoraj a dzisiaj przesyłka ma zostać doręczona. Zamówiła mechanizmy premium do wszystkich okien "publicznych" oraz mechanizmy sznurkowe do pomieszczeń mniej publicznych typu kotłownia i pralnia! W stosunku do cen z Pracowni dekoratorskich różnica na mechaniźmie jest spora nawet 30 do 50 %! Nie ma co dobry miałam pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janii 24.07.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 kupiłam jakiś miesiąc temu, jestem zadowolona z wyglądu, tylko te sznureczki na jednej z rolet jakoś tak się dziwnie ściągją, ze czasem wygląda jakby krzywo....... Ale może wystarczy coś podregulować, musze się temu dokładniej przyjrzeć, w każdym razie są ok. no to może ja.... http://lh5.ggpht.com/_amY3pamMPfg/STMIjFjlI4I/AAAAAAAAAik/MIVmHdh_feU/s144/IMG_9494.jpg edi! Widzę, że rolety masz mocowane bezpośrednio do ramy okiennej. Czy taki system też zakupiłaś w dekorii? Czy roletka jest mocowana bezinwazyjnie czy konieczne było wiercenie w ramie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 24.07.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Ja mam juz zamontowane rolety rzymskie ze sklepu stylus.pl. Bardzo dokładnie uszyte, wszystko w najlepszym porządku, bardzo dobra i szybka obsługa. Takze mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 25.07.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 popieram pomysł z samodzielnym szyciem. Pytałam w sklepach z dekoracją okien - można kupić same mechanizny. Szycie to pestka - trzeba obszyć prostokątny materiał z czterech stron i zrobić poziome tuneliki na drążki. Jak nie ma możliwości samemu, to każda krawcowa zrobi to w ok. 30 min. Mechanizm na roletę szer. 160 cm kosztuje w Lublinie ok. 300 zł (koralikowy), do tego materiał i cała roleta wyjdzie ok 450 zł, a nie jak w salonie 900 zł Jak uszyję to pokażę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marianna.aldona 16.09.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 popieram pomysł z samodzielnym szyciem. Pytałam w sklepach z dekoracją okien - można kupić same mechanizny. Szycie to pestka - trzeba obszyć prostokątny materiał z czterech stron i zrobić poziome tuneliki na drążki. Jak nie ma możliwości samemu, to każda krawcowa zrobi to w ok. 30 min. Mechanizm na roletę szer. 160 cm kosztuje w Lublinie ok. 300 zł (koralikowy), do tego materiał i cała roleta wyjdzie ok 450 zł, a nie jak w salonie 900 zł Jak uszyję to pokażę fotki. A w Poznaniu z wysyłką z dostawą do domu 250 zł za mechanizm z akcesoriami! Na zachodzie zawsze taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 16.09.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Moze sie komus przyda http://uktv.co.uk/home/stepbystep/aid/2339/displayVideo/hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dexi 27.05.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Korzystałam z tego podanego linka do rolet jakiś miesiąc temu. Rolety montowałam kilka dni temu. mechanizm "samorobny", linka (20m) i haczyki, które służą mi do zaczepienia linki podniesionych rolet kosztował mnie na dwa okna 45 zl, niecałe 20 zł zapłaciłam za listewki, które idą w środku w rolecie - kupiłam kwadratowe bo są o wiele tańsze od okrągłych a i tak ich nie widać. ok 15 zł za kółeczka z pasmanterii. Materiał wygrzebałam stary jako, że to były moje pierwsze rolety i nie chciałam ponieść dużych start gdyby mi szycie nie wyszło. Tak więc zapłaciłam około (a nawet mniej niż) 80zł za dwie rolety o łącznym wymiarze 2,5m szerokości na 1,4 m wysokości. Jedyna uwaga jest taka że ostatnia listewka na dole powinna być cięższa, żeby się lepiej opuszczało. A i następnym razem nie będę robiła nieprofesjonalnie lini ołówkiem na materiale - dzięki nim uszyłam prosto ale nie sprały się :/ na szczęście są od strony zewnętrznej więc ja ich nie widzę Mój leniwy facet, któremu nie chciało mocować się haczyków stwierdził, że taniej wyszło by mnie kupno... ale cóż leniwca trudno przekonać. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 26.07.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 (edytowane) Jedna uwaga na temat rolet z dekorii.Zdecydowanie odradzam rolety z ciezkich materialow (np blackout). Obie takie rolety (okno150x150 i 100x230) zupelnie sie rozregulowalu po 2, 3 tygodniowym uzywaniu (wygiecia w luczek, czasem itd - cos tasiemki sie luzuja w mocowaniach).Byly naprawione (dekoria twierdzila, ze niektore serie mogly miec taki problem) i po miesiacu dzieje sie ponownie dokladnie to samo. Bedzie kolejna reklamacja i pewnie zwrot...Te same rolety z lzejszymi materialami nie maja az takich problemow. Edytowane 26 Lipca 2010 przez qqlio usuniecie niepotrzebnego cytatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
westone 02.09.2010 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Jedna uwaga na temat rolet z dekorii. Zdecydowanie odradzam rolety z ciezkich materialow (np blackout). Obie takie rolety (okno150x150 i 100x230) zupelnie sie rozregulowalu po 2, 3 tygodniowym uzywaniu (wygiecia w luczek, czasem itd - cos tasiemki sie luzuja w mocowaniach). Byly naprawione (dekoria twierdzila, ze niektore serie mogly miec taki problem) i po miesiacu dzieje sie ponownie dokladnie to samo. Bedzie kolejna reklamacja i pewnie zwrot... Te same rolety z lzejszymi materialami nie maja az takich problemow. Mam fajne systemy do rolet rzymskich - uszylismy najwyzsze rolety rzymskie w PL do restauracji Cubusa - 4,8 m wysokosci - i wszystko .działa.. Dobry system do rolet to nie tylko prawidlowe dzialanie ale latwa obsluga. Do prania nie trzeba "wywlekac" sznurkow z rolety - wystarczy wyjąć koniec sznurka(z koncowką) ze szpuli i zdjąć tkanine razem ze sznurkami. Po wypraniu w kilkanascie sekund roleta wisi bez zmudnego przxewlekania sznurkow i bez ponownego regulowania wysokosci Wpiszcie "de clever" w gogle powinnismy "wyskoczyc" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAGZIEM 30.12.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Ja mam juz zamontowane rolety rzymskie ze sklepu stylus.pl. Bardzo dokładnie uszyte, wszystko w najlepszym porządku, bardzo dobra i szybka obsługa. Takze mogę polecić. Też chcę zamówić rolety rzymskie z tego sklepu. Czy nadal jesteś z nich zadowolona, czy mechanizmy dobrze działają ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stecuu 18.02.2015 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Chcę powrócić do tematu – czym według was powinny charakteryzować się dobre rolety. Rozglądam się za takimi do całego mieszkania, bo niestety mieszkam w bloku i wieczorem delikatnie mówiąc nie czuję się komfortowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woskowana 23.02.2015 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Chcę powrócić do tematu – czym według was powinny charakteryzować się dobre rolety. Rozglądam się za takimi do całego mieszkania, bo niestety mieszkam w bloku i wieczorem delikatnie mówiąc nie czuję się komfortowo. Przy zakupie na przykład rolety rzymskich to koniecznie trzeba brać pod uwagę na jakość materiału, z którego jest wykonana i na mechanizm. Chodzi o to, aby roleta się swobodnie zwijała i rozwijała, bez żadnego zacinania się. Ja mam rolety z asmaru i właśnie sporo czasu zastanawiałam się nad wyborem – bo de facto nie jest to prosta sprawa. Oglądałam też takie marketowe to normalnie w ręku się rozpadały. W końcu postawiłam na droższe – lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts