ila66 03.09.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Wiem,ze takie tematy już byly,ale.......może spróbujemy jeszcze raz,bez zaśmiecania tekstami nie na temat !Potrawami szybkimi,tanimi i najważniesze smacznymi ! Są już slodkości,przetwory ,może i ten się sprawdzi - zapraszam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 03.09.2007 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Zawsze zostają mi kartofle z obiadu,więc przepis na SAŁATKĘ ZIEMNIACZANĄ wersja podstawowa;-pokroić ugotowane ziemniakihttp://niebowgebie.blox.pl/resource/IMG_7664.jpg-dodać pokrojony pęczek koperku lub szczypiorku- 2 łyżki majonezu wszystko wymieszac i schłodzic w lodowce,wtedy jest najlepsza ! wersja rozbudowana;-dodaję pokrojoną kiełbasę,ogórka - pełna dowolność pomysłów SMACZNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.09.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 ila .....a jak dodasz sledzika w oleju pokrojonego w średnio-duze kawalki i cebulkę - to też jest calkiem -całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guscik1719502279 03.09.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 rzeberka z polskiej swini. 4 kg rzebnerek. sol i pieprz. sos bbq. Grill - moze byc tani czyli innej firmy jak Viking. Dobry tani grill mozna kupic w Polsce za 5000 zloty. http://img471.imageshack.us/img471/2217/rzeberkazv8.jpg Wedzimy na dymie 50 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guscik1719502279 03.09.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Przysmaki rrmi. Karkowka z polskiej swini - 4 kg. Boczek z "ps" -3 kg Kurczak,palki i skrzydla- 4kg Tanio szybko i przyjemnie. http://img338.imageshack.us/img338/5420/przysmakirrmire7.jpg Podajemy z dobrym alkoholem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 03.09.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 To ja tez podam przepis na sałatkę z gyrosem 2 podwójne filety z kurczaka pokroić w drobną kostkę i usmazyc na 2 łyzkach oleju z przyprawą do gyrosa lub kebaba (dodac wedle upodobania lub całe opakowanie)2/3 kapusty pekińskiej pokroić w drobna kostkę1 puszka kukurydzy konserwowej4 ogórki kiszone zetrzeć na grubej tarce2 duże cebule pokroić w kostkę4 duże łyzki ketchupu pikantnego1 duzy słoik majonezu Wszystko razem wymieszać nie przyprawiając juz niczym. Wychodzi wieksza salaterka.Mozna też wszystkie składniki układać warstwami a na wierzch polać majonezem.Smacznego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 03.09.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Ila, daję te przepisy na nędzne makarony skoro prosisz 1. Makaron spageti ugotować w "bulionie Knorra z oliwą i ziołami" tak 2 kostki na 2 litry wody. W trakcie pokroić 2 pomidory w kostkę, i posiekać pietruszkę. Wszystko to połączyć z gorącym makaronem i posypac startym żółtym serem. 2. Najzwyklejsze pod słońcem łazanki (aż wstyd dawać ten przepis, bo pewnie wszyscy znają ). Gotowy makaron łazanki z Lubelli, ugotować i połączyć z uduszonymi pieczarkami, cebulką i kapustą włoską posiekaną. ( Żeby było szybcie robię to w jednym garze, tzn: pieczarki, cebulkę i posiekaną kapustę wrzucam do gara i przyprawiam do smaku. Mieszam od czasu do czasu i już ) Można to wszystko razem zapiec z żółtym serem w piekarniku. Pyszne i proste. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 03.09.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 a tutaj znalazłam fajne przepisyhttp://www.hellmans.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.09.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Co by się Ili nie narazić oto co robię zimową porą, jak szaro, buro, albo nie daj Panie Boże mroźno: "Kartoflanka z mięsnymi kuleczkami" (podobno dla 4 osób ) - 1kg ziemniaków - 30dkg cebulowej metki - 2-3 marchewki - korzeń poietruszki - seler - cebula - 3 łyżki masła - wywar wołowy, drobiowy czy warzywny - jak kto woli - 2-3 listki laurowe - śmietana - sól, pieprz, majeranek, natka pietruszki Warzywa pokroić w kostkę (wszystkie) Podsmażyć na maśle, zalać wywarem. Dodać listki laurowe i część majeranku. Gotować na małym ogniu jakieś 30-40 min. Połowę zupy przetrzeć przez sitko i wymieszać z resztą potrawy. Dodać śmietanę. Z metki uformować nieduże koleczki i włożyć do zupy. Gotować razem jakieś 10 min. Doprawić solą, pieprzem i resztą majeranku. Często żeby sobie życie ułatwić zamiast kroić świeże warzywa wrzucam mrożoną mieszankę warzywną (kostka lub słupki). Smakuje tak samo a roboty mniej Rozgrzewa, zagrzewa i jest pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 03.09.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 skoro dzisiaj mamy ziemniaczany dzień, więc podam przepis na super szybką i smaczną sałatkę z niezastąpionego pana ziemniaka ugotowane ziemniaki pokrojone w grubą kostkę mieszamy z pokrojonym kurczakiem wędzonym, natką pietruszki i zielonym pieprzem marynowanym, majonez, sól i wsio uwielbiam takie proste jedzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guscik1719502279 04.09.2007 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Omijam zawsze kiepskiej jakosci pieprz jak post powyzej i dlatego uzywam mallabar lub tellicherry. -1,5kg ziemniakow cietych w kostke -lemon & tellicherry z mlynka (uzywam jednorazowe nabite gotowa mieszanka), sol -1/4 litra oliwki dziewiczej, w kraju uzywam oliwki tesco lub borges -1kg boczku do przykrycia ziemniakow daje duzo dymu w niskim nastawieniu grilla. http://img369.imageshack.us/img369/9716/ziemnaki1dc0.jpg 3 godziny wedzenia na srednim dymie, dodatkowa warstwa swiezo mielonego pieprzu. Swietnie idzie z porterm Primator(24-rka). http://img380.imageshack.us/img380/7483/ziemniaki2cs0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 04.09.2007 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 ZeljkaDOBRY DUSZEK FORUM...Dołączył: 10 Mar 2005 Składniki na 6 porcji RACUCHY Z DYNI- DOBRE TO • 3 jajka • 30 dag maki • 1 szkl. zsiadlego mleka (lub kefir) • 30 dag miazszu dyni • 1 lyzeczka proszku do pieczenia • sol • olej do smazenia • dzem zurawinowy Etapy przygotowania 1. Mleko roztrzepac z jajkami. Wsypac make ze szczypta soli i proszkiem do pieczenia. Ucierac, az powstanie gladkie ciasto. 2. Miazsz dyni zetrzec na tarce, dodac do ciasta, wymieszac. Ciasto nakladac na patelnie porcjami wielkosci lyzki. Smazyc na goracym oleju. 3. Racuchy odsaczyc z nadmiaru tluszczu na papierowym reczniku. Podawac z dzemem zurawinowym. 4. Rada: do racuchow mozna podac dzem o dowolnym smaku, ale najlepszy jest niskoslodzony, z kwaskowatych owocow. ps.s ja dodalam do smaku cukru waniliowego i zwyklego, bo lubie slodkie_________________Delektowac sie chwila, usmiechac sie do swiata, radosci szukac w kroplach deszczu - tacy jestesmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 04.09.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 mam 3 dynie na zbyciu PS. no to się wpisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 04.09.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 trzy, cztery jajka 10-15 deka boczku sznitloch.....dużo sznitlocha sól wszystko do tyglika, na piec i mieszac aż trocha stwardnie 3,4 sznity chleba to na jednego chopa przepis na smażonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.09.2007 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Leszku, pyszne, próbowałem Tylko ten co z Hameryki wie co to to sznitloch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 05.09.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 mam 3 dynie na zbyciu hi hi - może jakiś deal - ja tez mam na zbycie...8 kg soli morskiej gruboziarnistej... jadalnej oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guscik1719502279 05.09.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Leszku, pyszne, próbowałem Tylko ten co z Hameryki wie co to to sznitloch? Myslicie, ze ja w tygliku nie gotuje. Zaczynamy od lekkiego zgrilowania 3kg wolowiny cietej w duza kostke. Pozniej na patelnie, najlepiej duza aby wszystko wlazlo(ja uzywam o srednicy 40 cm). Zalewamy oliwka dziewicza , dodajemy, papryke czerwona i zolta oraz cebule.Mielimy sol z lemon i tellicherry. http://img525.imageshack.us/img525/2101/49327919rk8.jpg po 0.5h dodajemy wino czerwone i tak stopniowa jak sie wygotowuje, na 3kg wolowiny w ciagu 4.5 h zuzyjemy go okolo 4 litrow.Dodajemy czosnek. http://img262.imageshack.us/img262/5964/12bl9.jpg PS. wszystko ladujemy do teglika po 4,5- 5h i doprawiamy do gustu gotujac przez nastepne 0.5 h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 05.09.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 jami jami jami ja bym dodała jeszcze szczyptę cynamonu lub/i kosteczkę czekolady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 05.09.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 wino do takich pyszności dolewam zawsze (przeciwutleniacze) dodałabym może jeszcze trochę ziół... a na koniec przed podaniem posypałabym pokruszoną fetą... jami jami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guscik1719502279 05.09.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 wino do takich pyszności dolewam zawsze (przeciwutleniacze) dodałabym może jeszcze trochę ziół... a na koniec przed podaniem posypałabym pokruszoną fetą... jami jami Baran lubi ziola. PS.Tutaj mamy wolowine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.