Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie, ja jadam rzeczy pospolito-proste. :D

Np. 10-cio miesieczne "wloskie kabanosy", coz za zapach dostojnej skarpety. :p

 

http://img167.imageshack.us/img167/1599/wloskikabanospy4.jpg

 

2 min. i po sniadaniu. :D Jak widac bardzo proste do zrobienia, mowa o sniadaniu. :lol:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/27/#findComment-2248804
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Schabowy bez schabu

 

frytki bez ziemniaków

 

surówka bez:.........kapusty kiszonej,pomidora,ogórka kiszonego,marchewki,groszku,selera,pora,pietruszki,jabłka,

śmietany,ananasa,brzoskwini,słodkiej kapusty,ogórka surowego,czerwonej kapusty,

pekińskiej kapusty,sałaty lodowej ,oliwek,papryki,majonezu,musztardy..............

 

Jakieś mocneeeeee osoby w kulinariach,które potrafią coś ugotować bez w/w zestawu... :oops: :wink: :wink: :o :o :o

 

A Ty umiesz?

 

Czy robiłeś kiedyś frytki z czarnej rzepy i marchewki?Poddaniem ich obróbce cieplnej jest nieco inne jak u tradycyjnych frytek ale równie proste i smaczne.

Sojowo-schabowe kotlety tylko z soją.surówka z cykorii i buraczków

 

No to błyśnij talentem i wiedzą kulinarną, podaj przepisy, pokaż maluczkim fotki, może i my się czegoś nauczymy. :lol: :lol: :lol:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/27/#findComment-2250788
Udostępnij na innych stronach

Schabowy bez schabu

 

frytki bez ziemniaków

 

surówka bez:.........kapusty kiszonej,pomidora,ogórka kiszonego,marchewki,groszku,selera,pora,pietruszki,jabłka,

śmietany,ananasa,brzoskwini,słodkiej kapusty,ogórka surowego,czerwonej kapusty,

pekińskiej kapusty,sałaty lodowej ,oliwek,papryki,majonezu,musztardy..............

 

Jakieś mocneeeeee osoby w kulinariach,które potrafią coś ugotować bez w/w zestawu... :oops: :wink: :wink: :o :o :o

 

A Ty umiesz?

 

Czy robiłeś kiedyś frytki z czarnej rzepy i marchewki?Poddaniem ich obróbce cieplnej jest nieco inne jak u tradycyjnych frytek ale równie proste i smaczne.

Sojowo-schabowe kotlety tylko z soją.surówka z cykorii i buraczków

 

No to błyśnij talentem i wiedzą kulinarną, podaj przepisy, pokaż maluczkim fotki, może i my się czegoś nauczymy. :lol: :lol: :lol:

 

Nie tobie błysnę.......bo mnie po raz kolejny obrażasz.My się nauczymy!!!! :o :o :o ...Od kiedy ty jesteś my??? :evil: :evil: :evil: :p

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/27/#findComment-2251445
Udostępnij na innych stronach

no wiesz Depesiu- jak możesz..., znaczy: jak Możecie... Obywatelko Depesiu... :wink: :lol: :lol: :lol:

 

znowu nic nie zrozumiałas a to takie oczywiste wszyscy to wiedza i rozumieją - przeciez My to nie Ty i nawet nie Wy. trzeba uwazac co sie pisze bo tu szkola życia jest FM i nie wazne o co chodzi wazne żeby się nie obrażac - bo przeciez wiemy kto jesta władcą wacia - i etyki może uczyć na tym szacownym forum. panjała? :lol: :lol: :lol: :lol:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/27/#findComment-2251495
Udostępnij na innych stronach

Nie tobie błysnę.......bo mnie po raz kolejny obrażasz.My się nauczymy!!!! :o :o :o ...Od kiedy ty jesteś my??? :evil: :evil: :evil: :p

 

Oj, joj, a czymże to obraziłam naszego Nietykalnego Specjalnego? :lol: :lol: :lol:

Wykaż się, a nie obrażaj się jak niedojrzały nastolatek. Umiesz gotować? To pokaż.

Jak to od kiedy "nas"? My tu na forum nie jesteśmy sami, NS, nie zapominaj się. Jest nas więcej. :lol: :lol: :lol:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/27/#findComment-2251505
Udostępnij na innych stronach

Wiem,ze takie tematy już byly,ale.......

może spróbujemy jeszcze raz,bez zaśmiecania tekstami nie na temat !

Potrawami szybkimi,tanimi i najważniesze smacznymi !

 

Są już slodkości,przetwory ,może i ten się sprawdzi - zapraszam !

 

Zacytowany post to post pierwszy w tym watku. Jak widac wladca watku byla Ila66 - i niestety bardzo szkoda, ze i tu stalo sie to, co na innych podobnych, a czego ila66 chciala uniknac piszac o tym wlasnie w tym pierwszym watku.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/27/#findComment-2251521
Udostępnij na innych stronach

Nie tobie błysnę.......bo mnie po raz kolejny obrażasz.My się nauczymy!!!! :o :o :o ...Od kiedy ty jesteś my??? :evil: :evil: :evil: :p

 

Oj, joj, a czymże to obraziłam naszego Nietykalnego Specjalnego? :lol: :lol: :lol:

Wykaż się, a nie obrażaj się jak niedojrzały nastolatek. Umiesz gotować? To pokaż.

Jak to od kiedy "nas"? My tu na forum nie jesteśmy sami, NS, nie zapominaj się. Jest nas więcej. :lol: :lol: :lol:

 

Mącisz :evil: :evil: :evil: .....nie chcesz komentować ....to po prosty nie komentuj.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/27/#findComment-2251580
Udostępnij na innych stronach

polecam przepyszne risotto na słodko (moje dzieci ubielbiają)

 

pół paczki ryżu Arborio

karton mleka

2 łyzki masla

2-3 łyzki cukru trzcinowego (Muscovado)

 

na duży rozgrzany rondel wrzucamy masło, potem cukier, jak się zacznie karmelizowac - wrzucamy ryż - i następnie wlewamy szklankę mleka,,,jak zacznie sie gotowac zmniejszamy ogień i mieszamy...jak mleko odparuje dolewamy kolejna szklankę - i tak w kołko aż karton będzie pusty i ryż miękki (czyli jakieś 20 min). I gotowe. 8)

Pyszne pyszne - aromatyczne, zdrowe -można posypać cynamonem - ja dodaję na wierzch gęsty kwaskowy jogurt (np. grecki)- dla złamania smaku...polecam :wink:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/27/#findComment-2251614
Udostępnij na innych stronach

Mącisz :evil: :evil: :evil: .....nie chcesz komentować ....to po prosty nie komentuj.

Ja? :o Nie chcę? :o Bardzo chcę! :lol:

Tylko nie ma czego... 8)

 

Proste jadło na fotkach już dawno wklejałem ,tylko to było "łocho,łocho,cho a ty byłaś malućka w FM. 8) No i komentować to trzeba umieć.Co innego takie puste gadanie po to by kogoś zdołować .8)

 

Jadę dziś na baletki ale skoro wywołałaś mnie do tablicy w mało elegancki sposób to sprostam twoim prośbom i zrobię kilka fotek z w/zapowiedzianych potraw.To tak na poprawę stosunków między ludzkich 8) 8) .Pasuje???.

No i oczywiście ty również zaskoczysz jakąś potrawą ze swojego domciu,na swoich talerzach i w swoim ulubionym miejscy to tak żebyś i ty coś pokazała a nie zajmowała się tylko gadaniem.....i niczek masz niczego sobie. No to do roboty bo się znowu zacznie. :D :wink:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/27/#findComment-2251808
Udostępnij na innych stronach

Baw się dobrze i nie zapomnij zrobić fotek tego jedzenia. Może wreszcie coś sensownego zrobisz. 8) :lol:

A nie mówiłem....jakby to powiedziała joan.

 

Może żeby nie przeciągać tego w nieskończoność.Skoro taka osobistość udziela mi lekcji to wkleję w/w potrawy jak i ty coś wkleisz.ok?

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/27/#findComment-2251821
Udostępnij na innych stronach

Ze mną jak z dzieckiem. Mówisz i masz. :D Wkleję więc przepis na danie, które podawane jest przy niektórych okazjach w gospodarstwach agroturystycznych w naszym regionie. 8)

 

BAŻANT FASZEROWANY

Składniki: oczyszczony bażant (ok. 1 kg), pierś z kurczaka (50 g), warzywa - seler, marchew, pietruszka, por (50 g), 1 mała cebula, 1/8 l bulionu drobiowego, łyżka mąki ziemniaczanej, łyżeczka vegety, olej, masło, 100 g winogron, pęczek natki pietruszki.

Bażanta umyć, osuszyć i oprószyć mąką i pieprzem. Pierś z kurczaka zmielić i doprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojone w cienkie paski warzywa i połowę posiekanej natki. Całość doprawić vegetą, solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz włożyć do bażanta, którego następnie zrumienić na rozgrzanym oleju, polać bulionem i dusić do miękkości. Gotowego bażanta umieścić w ciepłym miejscu, aby nie wystygł (my używamy duchówki w kuchni kaflowej 8) :D ). Sos z duszenia zagęścić mąką ziemniaczaną, polać bażanta. Obłożyć przysmażonymi na maśle winogronami. Przed podaniem posypać pozostałą posiekaną natką.

Smacznego!

8) 8) 8)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/27/#findComment-2251872
Udostępnij na innych stronach

Umiesz gotować? To pokaż.

 

Co przez to rozumiesz? :roll: Takich potraw bez wklejania podałem na FM mnóstwo.Nawet kilka przypadło do gustu Formowiczom.Pytasz dalej ,żebym pokazał.Jak chcesz to zobaczyć?Jest wyszukiwarka a tam znajdziesz odp.co takiego na wygotowywał NS a dopiero potem komentuj.To taka mała uwaga.

Pytasz mnie czy umiem gotować?To pytanie nie do mnie.Gotuje bo lubię a rodzinka na razie żyje :D :D :wink: .Nie wiem jak długo pociągnie na moim wikcie ale żyje. :lol: :wink:

 

Bez fotek krótki przepis na pierogi z moczonym miąższem z chleba razowego.

 

składniki

-miąższ z chleba razowego

-jajko

-cebula

-1/2 kg mielonej drobno wołowiny

-olej do smażenia

-ciasto na pierogi(dowolne)

 

czynności

Namoczyć miąższ w wodzie odcisnąć.Dodać podsmażoną cebulkę razem z wołowinką.Po ostygnięciu połączyć z jajkiem .Formułować kulki i zawijać pierogi.Ugotować i podawać z dowolnym sosem.Ja podaje zapieczone po ugotowaniu z sosem beszamelowym.Miało być prost i jest.

 

pzdr i smacznego.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/27/#findComment-2251906
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...