niktspecjalny 15.02.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 mayland no widzisz i sprostał przepisowi.Podasz taką przystawkę i goście wymiękną.Opis wizualny składników też niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/31/#findComment-2294687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.02.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Ej, nie używajcie sobie za pośrednictwem mojej osoby Ech... no nic, jakoś sobie poradzę. Faceci... Ugotuję jakiś borgacz albo jakieś mieso sztukowane z piekarnika, 2-3 sałatki, może barszczyk czerwony z jakąś wkładką, szynkę chrzanową babuni, jajeczka faszerowane różnymi farszami, przegryzki na jeden kęs, jakąś rybkę w galarecie, pomidorki z mozarellą, tartę na ostro itp. Takie rzeczy zawsze "schodzą". Są proste, nieskomplikowane i trafiają w gusta wiekszosci osób. I do czystej pasują O i podobały mi się pomidory faszerowane depesi jak dobrze pamietam Byłam ciekawa co Wy podawaliscie dlatego zapytałam. Nawet o przepisy nie prosiłam a jedynie podpowiedź co Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/31/#findComment-2294759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 15.02.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Nawet o przepisy nie prosiłam a jedynie podpowiedź co To ja podpowiem DO barszczyku paszteciki - albo można zrobić wcześniej, albo kupić gotowe w sprawdzonym sklepie. No i kłopotu przy podawaniu nie ma, nie trzeba ślęczeć pół wieczoru w kuchni. Na ciepło bigosik - do wódeczki jak znalazł , a odgrzewany najsmaczniejszy Czasem podaję też faszerowane zapiekane pieczarki lub papryki. Nieśmiertelne udka z kurczaka, choć osobicie wolę podudzia, bo mniejsze i łatwiej się je. NA zimno jajka, tylko zmieniam sosy (tatarski, chrzanowy, paprykowo-marchewkowy). Z lekkich przekąsek "na raz" polecam koreczki w zestawieniu: kawałeczek melona+szyneczka+żółty ser. U mnie zawsze schodzi to bardzo szybko. O sałatkach, śledzikach, różnych ogóreczkach i grzybkach też warto pamiętać. Aaaaa jeszcze mi się przypomniało. Na ostatniej imprezie furrorę zrobił smalec ze skwarkami z ciemnym chlebem i ogórkiem kiszonym.... Zniknęło zo stołu w tempie ekspresowym.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/31/#findComment-2294803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ja i ty 15.02.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 mayland no widzisz i sprostał przepisowi.Podasz taką przystawkę i goście wymiękną.Opis wizualny składników też niczego sobie. ...odswiezaylem sie troche, wlosy wysluszylem to i moge nastepna fkeic. http://img89.imageshack.us/img89/1209/przystawki2sw6.jpg ....rowniez stara i sprawdzona. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/31/#findComment-2294847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ja i ty 15.02.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 .....ja jadam nawet na sniadanie. http://img253.imageshack.us/img253/1646/mismakujexc7.jpg i zawsze dwie razem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/31/#findComment-2294857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ja i ty 15.02.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Piatek, nie jemy miesa. Rowniez stary przepis, ktory znajduje sie w orginalnym watku kulinarnym(nie pamietam na ktorej stronie).Lecz trocze inaczej. Czyli piersi kurczaka ciete w paseczki , marynowane w maslance z ziolami(czosnek, rosmaryn, majeranek, szalwia, tyminek, pieprz kajenski) i smazone. http://img230.imageshack.us/img230/9126/kurczakaj9.jpg Odpoczywaja sobie tak od wczoraj. ps. oczywiscie beda obtaczane w mace przed smazeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/31/#findComment-2294885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 16.02.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Bardzo dobre są piersi moczone wlasnie w maslance lub jogurcie. Są wtedy takie bardzo delikatne. Smaczne są rownież obtoczone potem w jajku i pokruszonych krakersach Co do owoców morza to.... ja mam POŚ i nie bedę ryzykować jej zapchania przez moich gości. O ile ja uwielbiam takie jedzenie to prawda jest taka, że nie lubią Ale sama chętnie zjem Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/31/#findComment-2295873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 16.02.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Ninus wielkie dzieki. o to mi chodziło. Niby to samo co napisałam a jednak inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/31/#findComment-2295874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.02.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Uczeń przewyższył mistrza i o to chodzi o to chodzi. Smalec ze skwarkami i kiszonym ogórkiem.Danie zaje...ste.W takim innym wydaniu też zarąbisty.Wystarczy do smalcu dodać posiekane marynowane pieczarki a do jego smarowania pastę z ogórka świeżego i kiszonego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/31/#findComment-2295884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.02.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Zamiast klasycznych pasztecików proponuję ptysie faszerowane pasztecikowym farszem Dużo mniej roboty, efekt superelegancki, łatwo się je (można wziąć w łapę - nie są tłuste) - a przygotować też można wcześniej i odgrzać Poza tym można je nadziać każdym innym dowolnym farszem na ciepło i na zimno Trzeba tylko ptysie zrobić mniejsze niż normalne - wielkości niedużej mandarynki. Jak się ma zaprzyjaźnioną cukiernię, to ptysie można zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/31/#findComment-2295888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.02.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 http://edumed.com.pl/sklep.php/p6911-Kowalewski-zurek-domowy-320ml.html Polecam wszystkim ten produkt. Lepszego koncentratu na zurek nie jadlam. Smakuje domowo i prawdziwie. Mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/31/#findComment-2296177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ja i ty 16.02.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Caly "kolek" jest w tym aby wszystkiego bylo pod dostatkiem:owoce morza, biale miesa i czerwone , drob,ryby , przystawki, salatki(owoce,warzywa),sery.No oczywiscie kilka rodzajow dobrego alkoholu. Na koncu cos slodkiego w kilku wydaniach.U mnie zawsze schodzi pierwsze marchewkowe podawane z Rosa Regale.Jeden z najlepszych na swiecie deserowych bombelkowcow, widzialem w Polsce ponizej 100 pln za butelke, wiec jak widac tanio i smacznie. http://img266.imageshack.us/img266/1493/ciastoer0.jpg a-ha, chleb i tu mamy nastepne pole do popisu. Ja serwuje zawsze dwanascie klasykow. Oczywiscie mozna to dobrac pod kazda serwowana rzecz. http://img136.imageshack.us/img136/2436/chlebzx8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/31/#findComment-2296344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 16.02.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Śliczna marchewka Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/31/#findComment-2296587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ja i ty 16.02.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Prosze bardzo. Mozna rowniez bardziej po swojacku, chleb ze smalcem i http://img292.imageshack.us/img292/8434/maslankarc9.jpg . Co prawda ja nie jadam, ale mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/31/#findComment-2296636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 17.02.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 A ja jadam (czasami) i jest mniam. A przepis na to ciacho bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/31/#findComment-2297723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 17.02.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Zeljko, jakie Ty masz śliczne nogi ....... mniam mniam rozmarzyłam się nowe szpileczki?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/31/#findComment-2298004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 17.02.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 To nie moje.To siostry szpilki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/31/#findComment-2298098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 17.02.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 To nie moje.To siostry szpilki. co tam szpileczki ..... nóżki cud miód i malina Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/31/#findComment-2298391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 17.02.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Troche tez postrasze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/31/#findComment-2298450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 17.02.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Troche tez postrasze. strasz, strasz ......... żeby nie było za słodko, to zapodam coś pieprznego HOT TODDY – DRINK MLECZNO-SŁODOWY Składniki 1,3 l mleka 4 łyżki słodu w proszku 3 łyżki cukru 3, 4 albo 6 szotów whisky 2 laski wanilii, przecięte, ziarenka wyjęte 1 chilli, drobno pokrojone* Wspaniały relaksujący drink... cudowny po całym dniu ciężkiej pracy. Przygotowanie Podgrzać mleko i wmieszać do niego słód. Dodać cukier do smaku, whisky, ziarenka i laskę wanilii. Zamieszać. Ubijaczem do mleka można lekko ubić. *Wersja dla odważnych – dodać chilli. Najlepiej jeszcze w czasie gotowania lub zaraz po. Wtedy można zrezygnować z wanilii. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/31/#findComment-2298629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.