Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wątek barwny bez wątpienia, choć nieraz kontrowersyjny. ;)

Wszystkiego najsmaczniejszego w Nowym Roku wątkowiczom i podczytywaczom!!! :D :D :D

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/98/#findComment-6689624
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nadszedł był i już jest :)

 

... zgodnie z nową (zaledwie kilkuletnią) tradycją, w pierwszy dzień nowego roku, przygotowuję na obiad coś z lokalnych, świeżych produktów

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02365s.jpg

 

... w tym roku zawrzało :)

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02373s.jpg

 

krewetkowa tempura (chyba nawet DPS-ia by polubiła "robactwo morskie" w takiej postaci ;) )

 

smaczności w całym rozpoczynającym się roku życzę

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/98/#findComment-6691643
Udostępnij na innych stronach

Odgrażasz się i obiecujesz od kilku lat, a nie przyjeżdżasz zrobić i udowodnić. :p

A kto wie, może bym i spróbowała wtedy... z grzeczności... :lol2:

 

A że lokalne, świeże - najlepiej na świecie to jest właśnie! :D

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/98/#findComment-6691825
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...
A to mój sposób na faszerowaną szynkę ;) [ATTACH=CONFIG]299360[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299361[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299362[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299363[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299364[/ATTACH]

... faszerujesz szynkę parówką ? ... sam te parówki robiłeś ? :) ... nie szkoda Tobie dobrego mięsa ?

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/98/#findComment-6710262
Udostępnij na innych stronach

Gość Janu***
... faszerujesz szynkę parówką ? ... sam te parówki robiłeś ? :) ... nie szkoda Tobie dobrego mięsa ?

 

No wiesz ;) żeby zrobić specjalnie do faszerowania parę parówek to mija się z celem. Wiemy co w takich paróweczkach jest ;( Ale wskazałeś mi coś... ze jak coś robić to najlepiej od podstaw i do końca ;) Ale nie zawsze się da. ;( Smakowało mi i nie tylko ;) więc nie jest tak żle ;).

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/98/#findComment-6713989
Udostępnij na innych stronach

No wiesz ;) żeby zrobić specjalnie do faszerowania parę parówek to mija się z celem. Wiemy co w takich paróweczkach jest ;( Ale wskazałeś mi coś... ze jak coś robić to najlepiej od podstaw i do końca ;) Ale nie zawsze się da. ;( Smakowało mi i nie tylko ;) więc nie jest tak żle ;).

 

Ja już jajka grillowałem i na dobre mi nie wyszło nie narażaj się Mistrzom bo przepadniesz z kretesem.Tu gotuje się zdrowo zgodnie ze sztuką kulinarną bez jakiś tam parówek w szynce:D.Pamiętaj o tym ale widać i to nie jest twą mocną stroną.

 

pozdrawiam NS:yes:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/98/#findComment-6714584
Udostępnij na innych stronach

Gość Janu***

Pamiętaj o tym ale widać i to nie jest twą mocną stroną. Posłuchaj mały szyderco... Post nie był do Ciebie jeśli już. Wszędzie tak jątrzysz i się żywisz?

 

Pokaż sam co umiesz a nie tylko pier...dzielisz . Nawet jak byś mleczną ugotował to bym przy klaskał. A jak coś wiesz na na temat sztuki gotowania to się wykaż bo po grillowanym jajku widzę ze masz tylko fantazję. ;)

 

Szkoda że nie ma przycisku ignoruj.

 

 

Pozdrawiam mniej serdecznie. ;(

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/98/#findComment-6715094
Udostępnij na innych stronach

Pamiętaj o tym ale widać i to nie jest twą mocną stroną. Posłuchaj mały szyderco... Post nie był do Ciebie jeśli już. Wszędzie tak jątrzysz i się żywisz?

 

Pokaż sam co umiesz a nie tylko pier...dzielisz . Nawet jak byś mleczną ugotował to bym przy klaskał. A jak coś wiesz na na temat sztuki gotowania to się wykaż bo po grillowanym jajku widzę ze masz tylko fantazję. ;)

 

 

 

Szkoda że nie ma przycisku ignoruj.

 

 

Pozdrawiam mniej serdecznie. ;(

 

Wiem co teraz czujesz.Ja już przez to przechodziłem.Gotowałem dla nich syf i nikt tego nie akceptował.Teraz już wiem dlaczego.:jawdrop:A do ignorowanych zawsze możesz mnie podać.Też tak robiłem by lepiej to zrozumieć.Zrozumiesz i ty.I na koniec odrobina kurtuazji.Wszystkich tu piszących bardzo przepraszam za ten wpis i jeśli Państwo sobie tego życzą jeśli nie zrobi tego mod posty usunę.Chciałem tylko koledze wytłumaczyć jak w to się gra.

 

Dla przekory pozdrowię Cie serdeczniej od Ciebie.;)

 

też Cię lubię.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/98/#findComment-6715248
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

... no dobra ... ludzie na diecie :)

 

Rybka

... steak z tuńczyka

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02434s.jpg

... na ryżu (z dodatkiem: papryki, selera,cebuli i czosnku)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02438s.jpg

... do zwilżenia

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02430s.jpg

 

 

Wieprzowinka:

... po degustacjach prywatnych, trafiło do restauracyjnego menu:

 

schab pieczony w piekarniku (lub w zamkniętym grillu), pokrajany w cienkie plastry ... cebula, czosnek, grzyby portobello (mogą być pieczarki), na ryżu z zielonym groszkiem

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02451s.jpg

... podlewany Sauvignon Blanc ... i takimż popijany

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02426s.jpg

 

... smaczności życzę :)

 

ps - Ada, ... gotuj tutaj :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/98/#findComment-6753641
Udostępnij na innych stronach

Chef jedno pytanie i znikam.Proszę odpowiedz.Czy Ty korzystasz z pomieszczeń Houścika?To bardzo ważne dla mnie i może być przełomowe.;).Wiesz dlaczego pytam.Macie bardzo podobne blaty i pomieszczenia także.Tuńczyk wygląda ładnie.Pozdrawiam.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/98/#findComment-6753748
Udostępnij na innych stronach

... no dobra ... ludzie na diecie :)

 

Rybka

... steak z tuńczyka

 

... na ryżu (z dodatkiem: papryki, selera,cebuli i czosnku)

 

 

 

...:)

 

Oooo, to lubię. Nie w sensie, że na diecie, tylko, że smakowite zestawienie. No i te winaaa... :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/98/#findComment-6753851
Udostępnij na innych stronach

tuńczyk z piekarnika (na żeliwnej patelni grillowej)

... dobry również "na surowo" (z sokiem z cytryny, solą i pieprzem)

 

wina kalifornijskie coraz lepsze (moim zdaniem)

 

o ile mnie wiadomo House mieszka około 2 tys. kilometrów na północ odemnie ... może jednak kiedyś mnie odwiedzi (gotuje bardzo dobrze ale ostatnio coś znkinął był)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/98/#findComment-6753949
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...