Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ada, apetycznie. Nawet te krewetki jadłbym..

Z tym żeby dobrze się gotowało to nawet w kuchni trzeba posprzątać. Jakieś porządki zrobiłem, także parę postów wyleciało (głównie tych zawierających niesmaczne zwroty, niepasujące do tego działu).

Uprzejmie proszę o trzymanie w tematach kulinarnych. Pozdrawiam i wszystkim życzę smacznego :)

 

Jak najbardziej te niespecjalne, porządek i jeszcze raz porządek....bo zbiera mnie na wy...

 

ps a kurczaczki palce lizać

 

http://s30.postimg.org/4qzj9k40x/grilowane_kurczaczki_9.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/107/#findComment-6851151
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

... sos bbq na miodzie, pięknie się karmelizuje (ekspert jednak uzna to za "spalone") :) ;)

... rozumiem, że do ananasa dodałaś stosowną ilość habanero ;)

 

Ada, Twoja kuchnia to " górna półka"

pozdrawiam smakowicie w oczekiwaniu na "jeszcze"

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/107/#findComment-6851423
Udostępnij na innych stronach

NIGDY tak nie będę potrafiła.

Ale zjeść bym umiała, oj umiała... ;)

no coś Ty

... Adę masz "na miejscu", ... a i ja chętnie coś pomogę (w miarę wiedzy i doświadczenia) ... narazie jednak tylko "korespondencyjnie" :(

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/107/#findComment-6851428
Udostępnij na innych stronach

Sól w mieszance dostarczą oliwki, które są wymoczone tylko w solance. Smak takich oliwek jest nieporównywalny z tymi produkowanymi na szeroką skalę przemyslową. Co do mozzarelli, to polecam mozzarelle kampańską jest ona najlepsza.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/107/#findComment-6851786
Udostępnij na innych stronach

Grillowanie indyka w takiej postaci odbywa się bardzo szybko.

 

http://s21.postimg.org/e8yx1bsjr/IMG_1307.jpg

 

http://s2.postimg.org/99iby0erd/IMG_1319.jpg

 

http://s7.postimg.org/6gmtum3e3/IMG_1326.jpg

 

 

http://s3.postimg.org/rp5xbvm5v/IMG_1342.jpg

 

Pieczywo jest chrupiące, mozzarrella pomidory i bazylia świetnie zamykają to połączenie. Indyk ma wyraźną nutę oliwką, jest bardzo ciężko opisać ten cudowny smak i aromat.

 

http://s3.postimg.org/jl6zymeib/IMG_1426.jpg

 

http://s18.postimg.org/ss25ihqyh/IMG_1435.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/107/#findComment-6852230
Udostępnij na innych stronach

Skóre z udek wykorzystuję do nadziewania, tak jak skóre z szyjki gęsi.

 

http://s23.postimg.org/wwf79170r/IMG_1373.jpg

 

http://s24.postimg.org/iaboqu14l/IMG_1380.jpg

 

http://s2.postimg.org/47vd9gjw9/IMG_1443.jpg

 

Finezji dodaje lekkie podwedzenie drewnem owocowym, to tylko do nadziewanek. Jest to uczta podniebienia i umysłu. Naprawde polecam!

 

http://s11.postimg.org/guhjjdw4z/do_wedzenia_nadziewanek.jpg

 

Na 6 osób wykorzystałam 6 udek i 3 bułki. Otrzymamy 6 zawijanek.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/107/#findComment-6852244
Udostępnij na innych stronach

no dobra Ada :) ... idę coś "spalić" na grillu ;) ... zgłodniałem po obejrzeniu :)

... gratuluję pomysłu że "skórą" (na pewno wykorzystam)

pozdrawiam niezmiernie smakowicie

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/107/#findComment-6852256
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...