ada_marcin 23.06.2015 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Kulinaria to cudowny temat. Można oddzielić się grubą kreską od analfabetyzmu kulinarnego. Analfabetyzm kulinarny został przepięknie pokazany, w wielu tematach. Analfabeta kulinarny udaje silnego, chociaż w środku cierpi jak to widzimy. Zachowanie się tej postaci pokazuje, że przełamanie durnoty jest nieosiągalne. Dlatego uczmy się i pogłębiajmy wiedzę kulinarną. Trzeba tak się uczyć, by się kształcić. Inaczej będzie jak z "jabłkiem analfabety", możemy takie "jabłko" posłać do szkoły kulinarnej a ono również będzie ... Więc powoli i do przodu, z kulinarnym pozdrowieniem i uśmiechem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/110/#findComment-6859304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 23.06.2015 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Dzisiaj kurczaczek. Jestem bardzo zajęta więc szybko. http://s14.postimg.org/5ao5eaq29/obiad1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/110/#findComment-6859326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 23.06.2015 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Oczywiście z grilla. Po grillowaniu kurczaczka przesmarowałam resztką grillowanego czosnku, z wczorajszych łososiowych hreczaków. http://s15.postimg.org/k8oqefsob/obiad2.jpg ps do łososia wrócimy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/110/#findComment-6859344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 23.06.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Czosnek - małe sprostowanie. Oczywiście ten grilowany używam do białego sosu razem z koperkiem. Wyciskam, bo po grillowaniu ma konsystencje pasty. Dodaje do gotowego sosu. Idealny sos do łososiowych hreczaków, palce lizać. Wracamy do kurczaka.Perfekcja w każdym detalu... http://s8.postimg.org/jfspyrftx/obiad3.jpg Aromat cudo! Smak cudo cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/110/#findComment-6859356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 23.06.2015 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Technologia była opisana, składnik który decyduje o super smaku to maślanka. Albo zamiana drożdży na sodę - zresztą temat rzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/110/#findComment-6859363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 23.06.2015 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Albo zamiana drożdży na sodę - zresztą temat rzeka. Fachowiec widzi wszystko. ps prawda Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/110/#findComment-6859372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 23.06.2015 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Do wiadomej osoby. Czy to są psychiczne skutki udaru kulinarnego? Czy może tak jak myślę... Zejdz z mojej osoby facet. Ok! Pilnuj lepiej swojej baby i niewychowanego dzieciaka grożącego rękoczynami. Ja bym nie wytrzymała pod jednym dachem z człowiekiem z zaburzeniami. ada. ps z uśmiechem na twarzy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/110/#findComment-6859398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 23.06.2015 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Wracamy do kurczaka. Sos to szalotka, oliwka z oliwek, ocet balsamiczny. Całość posypana serem pochodzącym z kraju, gdzie tubylcy klepią turystów po głowie jak półgłówków. Wszystko zamyka sie w piękną finezyjną kompozycje smakową. Serdecznie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/110/#findComment-6859402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rakieta1 23.06.2015 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Superanckie przepisy tutaj są. Dzięki. ) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/110/#findComment-6859424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 23.06.2015 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Do wiadomej osoby. Czy to są psychiczne skutki udaru kulinarnego? Czy może tak jak myślę... Zejdz z mojej osoby facet. Ok! Pilnuj lepiej swojej baby i niewychowanego dzieciaka grożącego rękoczynami. Ja bym nie wytrzymała pod jednym dachem z człowiekiem z zaburzeniami. ada. ps z uśmiechem na twarzyDaj spokój Ada. Z gościem jest coś nie halo. Gada sam do siebie, nikt nie ma pojęcia o co mu chodzi ale najwyraźniej jest szczęśliwy. Niech tam sobie mamrocze, przynajmniej można się pośmiać jak ktoś lubi. Mnie "zauroczył" prezentowany z całą powagą (łącznie ze zdjęciem) placek z jajek i mąki. Co za maestria kulinarna! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/110/#findComment-6859478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 23.06.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Perm dzięki. Nie ma co się chołotą przejmować, tylko śmiać się z chamskiego zachowania i głupoty. ps zaległe łososiowe hreczniaki wkleję może jutro, proste i smaczne... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/110/#findComment-6859618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 23.06.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 (edytowane) ... rozmawiałem chwilę temu z kolegą House Boki zrywa z próbami utożsamiania go z Adą ... prosił by Ada "trzymała tą linię" ... a Jej gotowanie i podawanie do stołu bardzo mu się podoba. Być może niebawem znowu pojawi się na FM przysłał również na mój e-mail kilka fotografii, oświadczając, że garów nie porzucił http://www.chefpaul.net/murator/housik.jpg http://www.chefpaul.net/murator/housik-b.jpg http://www.chefpaul.net/murator/housik-c.jpg ... pozdrawiając wszystkich z życzeniami smacznego (a specjalnie dla Ady dodatkowe podziękowania i głębokie ukłony) Edytowane 23 Czerwca 2015 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/110/#findComment-6859759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 23.06.2015 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Jessu, ale bym zjadla, same delicje pokazujecie. Jam lewa co do gotowania, może kiedyś jaki piknik zorganizujecie. Pozdrawiam i proszę Ade o wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/110/#findComment-6859767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 24.06.2015 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Jakie dobre wieści - house się odnalazł Ado - gotuj Z zazdrością podglądam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/110/#findComment-6859861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.06.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 (edytowane) no i zostałem "rozszyfrowany" ... no dobra, przyznam się wreszcie House to ja a Ada to Ciemiężycielka ps - posiadam również specjalne urządzenie do transformacji i gadam sam ze sobą (czasami z żoną za pomocą FM) Edytowane 24 Czerwca 2015 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/110/#findComment-6859974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 24.06.2015 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Cześć Mężu! Mam zaległe Twoje ulubione hreczanki, kochany. SKŁADNIKI 1 kg gryczanej kaszy 1 kg mielonego mięsa 5 czosnku ząbków 1 soli łyżeczka 5 kurzych jajek 1 niepełna łyżeczka pieprzu http://s23.postimg.org/dkh0jreuz/hreczanki1.jpg http://s3.postimg.org/7a6eve3yb/hreczanki2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/110/#findComment-6860167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 24.06.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 ...bez pośpiechu...mam całe danie na karcie i dużo czasu http://s12.postimg.org/4g0gg3osd/hreczanki3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/110/#findComment-6860194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 24.06.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Chyba na czasie – ćwikła wg. Pana Mikołaja Reja (trochę zmodyfikowana). Składniki i przygotowanie. 1 wielki burak (największy z największych) pieczemy go w piekarniku albo (duchówce) bez obierania. Jak jest miękki (duże buraki potrzebują czasu) i ostygnie, obieramy i kroimy na plasterki. Dodajemy świeżo starty chrzan, sparzone ziarna kminku, ciasno układamy w garnku kamionkowym (albo do słoika po pasteryzacji w pomidorach i tymianku) i zalewamy octem. Wrażliwi smakowo mogą doprawić solą i cukrem. Smakowo – kwestia gustu. Ale satysfakcja murowana. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/110/#findComment-6860197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 24.06.2015 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Chyba na czasie – ćwikła wg. Pana Mikołaja Reja (trochę zmodyfikowana). Składniki i przygotowanie. 1 wielki burak (największy z największych) pieczemy go w piekarniku albo (duchówce) bez obierania. Jak jest miękki (duże buraki potrzebują czasu) i ostygnie, obieramy i kroimy na plasterki. Dodajemy świeżo starty chrzan, sparzone ziarna kminku, ciasno układamy w garnku kamionkowym (albo do słoika po pasteryzacji w pomidorach i tymianku) i zalewamy octem. Wrażliwi smakowo mogą doprawić solą i cukrem. Smakowo – kwestia gustu. Ale satysfakcja murowana. Szkoda, moje danie już jest zjedzone. Będzie nastepne, więć przepis wedruję do przechowalni dobrego smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/110/#findComment-6860203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 24.06.2015 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 http://s2.postimg.org/dexf1p7q1/hreczanki4.jpg Przepis który zamieściłam jest oginalny z kuchni regionalnej. Łosoś jest modyfikowany, mieszam z przewagą łososia, i pieprzu jest tylko szczypta, jajko sztuk 1. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/110/#findComment-6860208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.