Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oj, oj, oj, ale mi narobiłeś smaku na te żeberka :yes:

Nie mogę opanować ślinotoku.

Idę wygrzebać z lodówki jakiś produkt zastępczy :D

"zastępczy" powiadasz ... ciekawym cóż żeberka zastąpić może ? ;)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6939157
Udostępnij na innych stronach

"zastępczy" powiadasz ... ciekawym cóż żeberka zastąpić może ? ;)

Dobre żeberka mogłoby zastąpić golonko, ale zajrzałam do lodówki i golonka niestety tam nie było, więc padło na kiełbasę :yes:

 

To tak, jak za dawnych czasów - zamiast czekolady wyrób czekoladopodobny :(

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6939213
Udostępnij na innych stronach

Dobre żeberka mogłoby zastąpić golonko, ale zajrzałam do lodówki i golonka niestety tam nie było, więc padło na kiełbasę :yes:

 

To tak, jak za dawnych czasów - zamiast czekolady wyrób czekoladopodobny :(

Dobra kiełbaska zapiekana z cebulką, podlewana żubróweczką jest całkiem przyzwoitym dankiem :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6939268
Udostępnij na innych stronach

Dobra kiełbaska zapiekana z cebulką, podlewana żubróweczką jest całkiem przyzwoitym dankiem :)

 

Mówisz, że podlana żubrówką, tego jeszcze nie próbowałam, a pewnie będzie ciekawie smakowało.

 

Natomiast bardzo lubię boczek zesmażony z cebulką :yes:mniam, mniam.

 

A w ogóle, to jak patrzę na Twoje zdjęcia smakowitych potraw, to zawsze mam ślinotok nie do opanowania :D

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6939330
Udostępnij na innych stronach

Robił ktoś sos do mięsa (kaczki) na bazie z gotowanych cytryn ?

 

Jest coś takiego ?

 

Takie rózne "głupoty" mi po głowie chodzą ...........:D

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6939753
Udostępnij na innych stronach

Robił ktoś sos do mięsa (kaczki) na bazie z gotowanych cytryn ?

 

Jest coś takiego ?

 

Takie rózne "głupoty" mi po głowie chodzą ...........:D

 

To fakt i na odwrót.Możesz zrobić wszystko Google .............sos cytrynowy do kaczki .

https://www.przepisy.pl/przepis/kaczka-w-sosie-cytrynowym

 

Tak proste pytania w kulinariach ..............to ty nie wiesz jak zrobić sos cytrynowy do kaczki ...........ale do jakiej kaczki bo to bardzo ważne???:sick: .Co rozumiesz przez gotowane cytryny.??

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6939775
Udostępnij na innych stronach

Robił ktoś sos do mięsa (kaczki) na bazie z gotowanych cytryn ?

 

Jest coś takiego ?

 

Takie rózne "głupoty" mi po głowie chodzą ...........:D

 

Nie tylko Ty. Można dodatkowo wdrapać się na szczyt, wiadomo jaki.

 

 

Wołowina jesienna cd.

 

http://s21.postimg.org/60cqaovlz/wo_owina_3.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6939886
Udostępnij na innych stronach

Miód pitny, papryka, cebula, czosnek, majeranek, koncentrat pomidorowy własny, kminek, goździk, ziele angielskie, sok z cytryny, liść laurowy,pieprz i pieprz cayenne, podgrzybki i borowik suszony.

 

http://s1.postimg.org/8kejhor5b/wo_owina_5.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6939911
Udostępnij na innych stronach

Słodkość i pikantność, miękość i apetyczność, jesienność i ciepłość, normalnie cudowność.

 

http://s28.postimg.org/bdb6btptp/wo_owina_8.jpg

 

ps węgierskość i polskość

 

Ado smakowicie pozdrawiam. Niespecjalność leży i kwiczy, a Ty dalej "gotujesz".

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6939956
Udostępnij na innych stronach

To fakt i na odwrót.Możesz zrobić wszystko Google ...........sos cytrynowy do kaczki .

https://www.przepisy.pl/przepis/kacz...sie-cytrynowym..

Przyprawa Uniwersalna Knorr 2 łyżki
Zapewnia zabicie wszelkiego smaku i zastąpienie go smakiem uniwersalnej chemii :sick:

Sio do swojej jamy kamienie ogryzać

 

Robił ktoś sos do mięsa (kaczki) na bazie z gotowanych cytryn ?

 

Jest coś takiego ?

 

Takie rózne "głupoty" mi po głowie chodzą ...........:D

Robić nie robiłem, ale kiedyś jadłem i trochę podglądałem jak powstawał. Było to w czasach prehistorycznych więc nic sobie nie dam odciąć za to że wszystko w 100% dokładnie pamiętam, ale szło to mniej więcej tak:

Na tłuszczu wytopionym z kaczki, podsmażało się 1 dużą albo dwie mniejsze drobniutko posiekane cebule. Jak się cebula zeszkli, dodajemy: sól, kawałek chili, kilka goździków (4-5) i kawałek cynamonu (nieduży) plus szklankę białego wina (wiem wiem kaczka i białe wino brzmi kontrowersyjnie, ale piszę co widziałem a efekt końcowy był ok)

Jak się wino zredukuje to dodaje się 1-2 łyżeczki miodu, otartą skórkę z 2-3 cytryn i jednej pomarańczy, a następnie wyciśnięty z tychże sok wymieszany z mazeiną. Zagotowujemy żeby zgęstniało i gotowe.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6940518
Udostępnij na innych stronach

Trafiłem tutaj całkiem przypadkiem i chyba zostanę na dłużej... Patrzę na te żeberka i żałuję, że dopiero pora śniadania :)

Czy deser w postaci grillowanych owoców można też zrobić w piekarniku? Chciałem zawinąć te wszystkie smakołyki w srebrną folię i wstawić do piekarnika, ale nie wiem czy nie zrobi się papka... No i czy ginger tzn. imbir do sosu jest świeży ? :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6940533
Udostępnij na innych stronach

Właśnie męczę pesto. Żona nie chciała to ja się bawię. Znalazłem stronę na której jest przepis a tam, wśród wielu informacji również taka (przyznam, że mnie przytkało :) ): "ponadto oliwa powoduje poślizg w przewodzie pokarmowym zapobiegając zaparciom"
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6940974
Udostępnij na innych stronach

 

Robić nie robiłem, ale kiedyś jadłem.........

..............................................Na tłuszczu wytopionym z kaczki, .........................

 

Chyba maizena zwana skrobią kukurydzianą.:D.ten tłuszcz to jak robiony???:yes::D. Świetny przepis .:no:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6940987
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...