cieszynianka 18.10.2015 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Oj, oj, oj, ale mi narobiłeś smaku na te żeberka Nie mogę opanować ślinotoku. Idę wygrzebać z lodówki jakiś produkt zastępczy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6939142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.10.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Oj, oj, oj, ale mi narobiłeś smaku na te żeberka Nie mogę opanować ślinotoku. Idę wygrzebać z lodówki jakiś produkt zastępczy "zastępczy" powiadasz ... ciekawym cóż żeberka zastąpić może ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6939157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 18.10.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 "zastępczy" powiadasz ... ciekawym cóż żeberka zastąpić może ? Dobre żeberka mogłoby zastąpić golonko, ale zajrzałam do lodówki i golonka niestety tam nie było, więc padło na kiełbasę To tak, jak za dawnych czasów - zamiast czekolady wyrób czekoladopodobny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6939213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.10.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Dobre żeberka mogłoby zastąpić golonko, ale zajrzałam do lodówki i golonka niestety tam nie było, więc padło na kiełbasę To tak, jak za dawnych czasów - zamiast czekolady wyrób czekoladopodobny Dobra kiełbaska zapiekana z cebulką, podlewana żubróweczką jest całkiem przyzwoitym dankiem Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6939268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 18.10.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Dobra kiełbaska zapiekana z cebulką, podlewana żubróweczką jest całkiem przyzwoitym dankiem Mówisz, że podlana żubrówką, tego jeszcze nie próbowałam, a pewnie będzie ciekawie smakowało. Natomiast bardzo lubię boczek zesmażony z cebulką :yes:mniam, mniam. A w ogóle, to jak patrzę na Twoje zdjęcia smakowitych potraw, to zawsze mam ślinotok nie do opanowania Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6939330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 18.10.2015 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Tak więc poniedziałkowy obiad, czyli wołowina. http://s2.postimg.org/6pqjp6qll/wo_owina_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6939513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 19.10.2015 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Robił ktoś sos do mięsa (kaczki) na bazie z gotowanych cytryn ? Jest coś takiego ? Takie rózne "głupoty" mi po głowie chodzą ........... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6939753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.10.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Robił ktoś sos do mięsa (kaczki) na bazie z gotowanych cytryn ? Jest coś takiego ? Takie rózne "głupoty" mi po głowie chodzą ........... To fakt i na odwrót.Możesz zrobić wszystko Google .............sos cytrynowy do kaczki . https://www.przepisy.pl/przepis/kaczka-w-sosie-cytrynowym Tak proste pytania w kulinariach ..............to ty nie wiesz jak zrobić sos cytrynowy do kaczki ...........ale do jakiej kaczki bo to bardzo ważne??? .Co rozumiesz przez gotowane cytryny.?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6939775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.10.2015 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Robił ktoś sos do mięsa (kaczki) na bazie z gotowanych cytryn ? Jest coś takiego ? Takie rózne "głupoty" mi po głowie chodzą ........... Nie tylko Ty. Można dodatkowo wdrapać się na szczyt, wiadomo jaki. Wołowina jesienna cd. http://s21.postimg.org/60cqaovlz/wo_owina_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6939886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.10.2015 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Na żeliwnej patelni... http://s1.postimg.org/qv3zdivsf/wo_owina_4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6939896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.10.2015 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Miód pitny, papryka, cebula, czosnek, majeranek, koncentrat pomidorowy własny, kminek, goździk, ziele angielskie, sok z cytryny, liść laurowy,pieprz i pieprz cayenne, podgrzybki i borowik suszony. http://s1.postimg.org/8kejhor5b/wo_owina_5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6939911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.10.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Słodkość i pikantność, miękość i apetyczność, jesienność i ciepłość, normalnie cudowność. http://s28.postimg.org/bdb6btptp/wo_owina_8.jpg ps węgierskość i polskość Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6939922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.10.2015 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Słodkość i pikantność, miękość i apetyczność, jesienność i ciepłość, normalnie cudowność. http://s28.postimg.org/bdb6btptp/wo_owina_8.jpg ps węgierskość i polskość Ado smakowicie pozdrawiam. Niespecjalność leży i kwiczy, a Ty dalej "gotujesz". Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6939956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.10.2015 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 To jest "półprodukt", gotowanie trwa. Dodatkiem jest dziki czarny ryż. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6940072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 20.10.2015 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 To fakt i na odwrót.Możesz zrobić wszystko Google ...........sos cytrynowy do kaczki . https://www.przepisy.pl/przepis/kacz...sie-cytrynowym.. Przyprawa Uniwersalna Knorr 2 łyżki Zapewnia zabicie wszelkiego smaku i zastąpienie go smakiem uniwersalnej chemii Sio do swojej jamy kamienie ogryzać Robił ktoś sos do mięsa (kaczki) na bazie z gotowanych cytryn ? Jest coś takiego ? Takie rózne "głupoty" mi po głowie chodzą ........... Robić nie robiłem, ale kiedyś jadłem i trochę podglądałem jak powstawał. Było to w czasach prehistorycznych więc nic sobie nie dam odciąć za to że wszystko w 100% dokładnie pamiętam, ale szło to mniej więcej tak: Na tłuszczu wytopionym z kaczki, podsmażało się 1 dużą albo dwie mniejsze drobniutko posiekane cebule. Jak się cebula zeszkli, dodajemy: sól, kawałek chili, kilka goździków (4-5) i kawałek cynamonu (nieduży) plus szklankę białego wina (wiem wiem kaczka i białe wino brzmi kontrowersyjnie, ale piszę co widziałem a efekt końcowy był ok) Jak się wino zredukuje to dodaje się 1-2 łyżeczki miodu, otartą skórkę z 2-3 cytryn i jednej pomarańczy, a następnie wyciśnięty z tychże sok wymieszany z mazeiną. Zagotowujemy żeby zgęstniało i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6940518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarceliMarek 20.10.2015 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Trafiłem tutaj całkiem przypadkiem i chyba zostanę na dłużej... Patrzę na te żeberka i żałuję, że dopiero pora śniadania Czy deser w postaci grillowanych owoców można też zrobić w piekarniku? Chciałem zawinąć te wszystkie smakołyki w srebrną folię i wstawić do piekarnika, ale nie wiem czy nie zrobi się papka... No i czy ginger tzn. imbir do sosu jest świeży ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6940533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 20.10.2015 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 (edytowane) Staropolski klasyk, ogórkowa z kiszonych ekologicznych. http://s13.postimg.org/e4lzxi5ev/ogorkowa.jpg ps każdy wie co się robi... Edytowane 20 Października 2015 przez ada_marcin Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6940912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.10.2015 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Właśnie męczę pesto. Żona nie chciała to ja się bawię. Znalazłem stronę na której jest przepis a tam, wśród wielu informacji również taka (przyznam, że mnie przytkało ): "ponadto oliwa powoduje poślizg w przewodzie pokarmowym zapobiegając zaparciom" Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6940974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.10.2015 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Staropolski klasyk, ogórkowa z kiszonych ekologicznych. http://s13.postimg.org/e4lzxi5ev/ogorkowa.jpg ps każdy wie co się robi...A gdzie kupujesz kiszone? Wszędzie tylko kwaszone. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6940976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.10.2015 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Robić nie robiłem, ale kiedyś jadłem......... ..............................................Na tłuszczu wytopionym z kaczki, ......................... Chyba maizena zwana skrobią kukurydzianą..ten tłuszcz to jak robiony???. Świetny przepis . Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/123/#findComment-6940987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.