anSi 06.03.2016 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Nie podaję w tak wytworny sposób jak Ada Marcinowi ... Ciemiężycielka oddelegowana do Polski, (ja miałem jechać do Meksyku ale plany się zmieniły) ... więc ostatnio sam jadam kolację ... O! I tutaj też chętnie bym się wprosiła. No ale, co Mistrz, to Mistrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 06.03.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Ada, jak zwykle wybornie. Zgodnie z obietnicą, "coś chińskiego" Niedzielny brunch (po chińsku 旱饭) http://www.chefpaul.net/FB/DSC03777s.jpg Przygotowałem krewetkowe, łatwe i szybko, "egg rolls" (wrappers kupiłem gotowe, bo nie chciało mnie się robić dla tak małej ilości zawiniątek), farsz tradycyjny (kapusta, marchewka, szczypior, czosnek, posiekane krewetki) ... Sos trochę mniej tradycyjny, a mianowicie na bazie redukcji soku z kumquata (rośnie u mnie na ogrodzie i mam pod dostatkiem), sos był ostro-słodki (sos sojowy, ocet ryżowy, olej sezamowy, nasiona cayenne, miód). Prócz młodych listków rukoli, czerwonej rzymskiej szpinaku, buraczka i musztardowych, podałem cząstki pomarańcza i wasabi. Popić można było "hard lemonade" (na naturalnym soku cytrynowym - cytryna rośnie u sąsiada ) Smakowicie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.03.2016 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 O! I tutaj też chętnie bym się wprosiła. No ale, co Mistrz, to Mistrz Nie widzę powodu byś mnie nie odwiedziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 07.03.2016 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Niezbadane są wyroki, więc kto wie Chefie, kto wie ....a tymczasem sugestywnymi fotkami pozachwycam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valencja 10.03.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Zupa morska i zapiekanane krewetki z orzechami. http://s21.postimg.org/46i9bowx3/kuchnia_orientalna_2.jpg http://s22.postimg.org/plqq3ulkx/kuchnia_orientalna_3a.jpg http://s28.postimg.org/mqpg4937x/kuchnia_orientalna_3.jpg Ada , inspirujesz swoimi zdjeciami, musze pomyslec o zupie orientalnej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.03.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 http://images75.fotosik.pl/426/abf4b4726a410c63.jpg http://images76.fotosik.pl/427/54daf5369a65d5d3.jpg Cielęcy z cebulą i gorgonzolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 16.03.2016 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Ado, dawno nic smakowitego, pięknie podanego nie było - wracaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 16.03.2016 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 http://images75.fotosik.pl/426/abf4b4726a410c63.jpg Cielęcy z cebulą i gorgonzolą Można kupić takie podkładki pod talerze różne - duży jest wybór. Takie z chleba to się pewnie kruszą. No i jednorazowe chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.03.2016 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 (edytowane) Można kupić takie podkładki pod talerze różne - duży jest wybór. Takie z chleba to się pewnie kruszą. No i jednorazowe chyba. Takie podkładki jak to je zwiewnie nazywasz mogą w przyszłości posłużyć jako apokalipsa. .Te natomiast w tym wydaniu są rzeczywiście jednorazowe. .Możesz ale pamiętając o deseczce jako talerzu , robić różne podkładki np. takie : https://www.youtube.com/watch?v=DOqxfcePiIY Edytowane 17 Marca 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 17.03.2016 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Wariacje w kulinariach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.03.2016 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 (edytowane) Wariacje w kulinariach? Ten Ci jeszcze się ostał .Nie wzywaj Ady nadaremno . , ona tobie nie pomoże. Edytowane 17 Marca 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 17.03.2016 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Takie podkładki jak to je zwiewnie nazywasz mogą w przyszłości posłużyć jako apokalipsa... Podkładki jako apokalipsa... Miało być lepiej a jest gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.03.2016 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Podkładki jako apokalipsa... Miało być lepiej a jest gorzej. Tobie tez już niewiele wątków zostanie.Zlatujesz się na wezwanie zawsze głodny sensacji , one chcą tylko pić.Ty zaś nie wiadomo co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 17.03.2016 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 ...Zaproponuję któremuś z moderatorów albo administracji usunięcie twojego konta jak i wszystkich postów. Byłem moderatorem na forum, trochę mniejszym i wiem, że jest to możliwe. Śmietnik jaki tu robisz przekracza wszelkie granice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 17.03.2016 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 http://images75.fotosik.pl/426/abf4b4726a410c63.jpg http://images76.fotosik.pl/427/54daf5369a65d5d3.jpg Cielęcy z cebulą i gorgonzolą Nie jest to dla Was obleśne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 17.03.2016 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Zaproponuję któremuś z moderatorów albo administracji usunięcie twojego konta jak i wszystkich postów. Byłem moderatorem na forum, trochę mniejszym i wiem, że jest to możliwe. Śmietnik jaki tu robisz przekracza wszelkie granice. Po 5 dniach przerwy NS powrócił z nowym zasobem sił. Robi b...l nie tylko w jedzeniu i kominkach, ale ostatnio zaczyna się interesować fotowoltaika, PC i ogólnie pojętym ogrzewaniem, Nie wyjdzie to na dobre tej tematyce, dobrze natomiast wpłynie na rozwój wątku w Dziale: Psycholog dyżurny - czynne 24 godziny na dobę http://forum.muratordom.pl/showthread.php?70496-Z-kim-Niktspecjalny-nie-chce-rozmawia%C4%87/page10&highlight=niktspecjalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 17.03.2016 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Nie jest to dla Was obleśne?Jak to było ze słynnym sweterkiem: "Pies zeżarł i zwrócił?". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.03.2016 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 http://images75.fotosik.pl/428/26c3374bf2faea9e.jpg http://images76.fotosik.pl/429/d1c696fefe90a7ce.jpg http://images75.fotosik.pl/428/6e1c680871c30df3.jpg Czerwono i zielono.Gyros i zawijas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 17.03.2016 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 http://images75.fotosik.pl/428/26c3374bf2faea9e.jpg http://images76.fotosik.pl/429/d1c696fefe90a7ce.jpg http://images75.fotosik.pl/428/6e1c680871c30df3.jpg Czerwono i zielono.Gyros i zawijas.Znowu rzygi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.03.2016 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Znowu rzygi? To nie jest to o czym myślisz. .Zapiekane ziemniaczki z zawijasem , a w środku marchewka mini.Sekretem jest zawijas.Następnie sadzone drelowane oliwki na kiszonej kapuście z odrobiną oleju z pestek winogron.Potem parowany brokuł i zielona fasolka szparagowa , polane masłem w otoczce z kiszonego ogórka. Zestaw drugi też nie to.Tam jest nic innego tylko , jak to zwiewnie Zosia nazwała , podkładka tostowa z drobnym gyrosem i surówką z pekinki,ogórka gruntowego i jogurtu.Wiem ,że zdjęcie może tego nie oddaje ale smakuje dobrze.Zaręczam ci ,że z rzygami nie mają nic wspólnego..Spróbuj coś ugotować i wkleić potem zdjęcie obaczysz do czego podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.