anSi 06.03.2016 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Nie podaję w tak wytworny sposób jak Ada Marcinowi ... Ciemiężycielka oddelegowana do Polski, (ja miałem jechać do Meksyku ale plany się zmieniły) ... więc ostatnio sam jadam kolację ... O! I tutaj też chętnie bym się wprosiła. No ale, co Mistrz, to Mistrz Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/133/#findComment-7056696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 06.03.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Ada, jak zwykle wybornie. Zgodnie z obietnicą, "coś chińskiego" Niedzielny brunch (po chińsku 旱饭) http://www.chefpaul.net/FB/DSC03777s.jpg Przygotowałem krewetkowe, łatwe i szybko, "egg rolls" (wrappers kupiłem gotowe, bo nie chciało mnie się robić dla tak małej ilości zawiniątek), farsz tradycyjny (kapusta, marchewka, szczypior, czosnek, posiekane krewetki) ... Sos trochę mniej tradycyjny, a mianowicie na bazie redukcji soku z kumquata (rośnie u mnie na ogrodzie i mam pod dostatkiem), sos był ostro-słodki (sos sojowy, ocet ryżowy, olej sezamowy, nasiona cayenne, miód). Prócz młodych listków rukoli, czerwonej rzymskiej szpinaku, buraczka i musztardowych, podałem cząstki pomarańcza i wasabi. Popić można było "hard lemonade" (na naturalnym soku cytrynowym - cytryna rośnie u sąsiada ) Smakowicie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/133/#findComment-7056703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.03.2016 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 O! I tutaj też chętnie bym się wprosiła. No ale, co Mistrz, to Mistrz Nie widzę powodu byś mnie nie odwiedziła Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/133/#findComment-7057171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 07.03.2016 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Niezbadane są wyroki, więc kto wie Chefie, kto wie ....a tymczasem sugestywnymi fotkami pozachwycam się. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/133/#findComment-7057270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valencja 10.03.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Zupa morska i zapiekanane krewetki z orzechami. http://s21.postimg.org/46i9bowx3/kuchnia_orientalna_2.jpg http://s22.postimg.org/plqq3ulkx/kuchnia_orientalna_3a.jpg http://s28.postimg.org/mqpg4937x/kuchnia_orientalna_3.jpg Ada , inspirujesz swoimi zdjeciami, musze pomyslec o zupie orientalnej:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/133/#findComment-7060621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.03.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 http://images75.fotosik.pl/426/abf4b4726a410c63.jpg http://images76.fotosik.pl/427/54daf5369a65d5d3.jpg Cielęcy z cebulą i gorgonzolą Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/133/#findComment-7064930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 16.03.2016 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Ado, dawno nic smakowitego, pięknie podanego nie było - wracaj Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/133/#findComment-7064968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 16.03.2016 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 http://images75.fotosik.pl/426/abf4b4726a410c63.jpg Cielęcy z cebulą i gorgonzolą Można kupić takie podkładki pod talerze różne - duży jest wybór. Takie z chleba to się pewnie kruszą. No i jednorazowe chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/133/#findComment-7065116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.03.2016 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 (edytowane) Można kupić takie podkładki pod talerze różne - duży jest wybór. Takie z chleba to się pewnie kruszą. No i jednorazowe chyba. Takie podkładki jak to je zwiewnie nazywasz mogą w przyszłości posłużyć jako apokalipsa. .Te natomiast w tym wydaniu są rzeczywiście jednorazowe. .Możesz ale pamiętając o deseczce jako talerzu , robić różne podkładki np. takie : https://www.youtube.com/watch?v=DOqxfcePiIY Edytowane 17 Marca 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/133/#findComment-7065193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 17.03.2016 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Wariacje w kulinariach? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/133/#findComment-7065274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.03.2016 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 (edytowane) Wariacje w kulinariach? Ten Ci jeszcze się ostał .Nie wzywaj Ady nadaremno . , ona tobie nie pomoże. Edytowane 17 Marca 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/133/#findComment-7065324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 17.03.2016 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Takie podkładki jak to je zwiewnie nazywasz mogą w przyszłości posłużyć jako apokalipsa... Podkładki jako apokalipsa... Miało być lepiej a jest gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/133/#findComment-7065421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.03.2016 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Podkładki jako apokalipsa... Miało być lepiej a jest gorzej. Tobie tez już niewiele wątków zostanie.Zlatujesz się na wezwanie zawsze głodny sensacji , one chcą tylko pić.Ty zaś nie wiadomo co. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/133/#findComment-7065498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 17.03.2016 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 ...Zaproponuję któremuś z moderatorów albo administracji usunięcie twojego konta jak i wszystkich postów. Byłem moderatorem na forum, trochę mniejszym i wiem, że jest to możliwe. Śmietnik jaki tu robisz przekracza wszelkie granice. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/133/#findComment-7065504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 17.03.2016 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 http://images75.fotosik.pl/426/abf4b4726a410c63.jpg http://images76.fotosik.pl/427/54daf5369a65d5d3.jpg Cielęcy z cebulą i gorgonzolą Nie jest to dla Was obleśne? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/133/#findComment-7065530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 17.03.2016 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Zaproponuję któremuś z moderatorów albo administracji usunięcie twojego konta jak i wszystkich postów. Byłem moderatorem na forum, trochę mniejszym i wiem, że jest to możliwe. Śmietnik jaki tu robisz przekracza wszelkie granice. Po 5 dniach przerwy NS powrócił z nowym zasobem sił. Robi b...l nie tylko w jedzeniu i kominkach, ale ostatnio zaczyna się interesować fotowoltaika, PC i ogólnie pojętym ogrzewaniem, Nie wyjdzie to na dobre tej tematyce, dobrze natomiast wpłynie na rozwój wątku w Dziale: Psycholog dyżurny - czynne 24 godziny na dobę http://forum.muratordom.pl/showthread.php?70496-Z-kim-Niktspecjalny-nie-chce-rozmawia%C4%87/page10&highlight=niktspecjalny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/133/#findComment-7065559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 17.03.2016 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Nie jest to dla Was obleśne?Jak to było ze słynnym sweterkiem: "Pies zeżarł i zwrócił?". Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/133/#findComment-7065637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.03.2016 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 http://images75.fotosik.pl/428/26c3374bf2faea9e.jpg http://images76.fotosik.pl/429/d1c696fefe90a7ce.jpg http://images75.fotosik.pl/428/6e1c680871c30df3.jpg Czerwono i zielono.Gyros i zawijas. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/133/#findComment-7065667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 17.03.2016 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 http://images75.fotosik.pl/428/26c3374bf2faea9e.jpg http://images76.fotosik.pl/429/d1c696fefe90a7ce.jpg http://images75.fotosik.pl/428/6e1c680871c30df3.jpg Czerwono i zielono.Gyros i zawijas.Znowu rzygi? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/133/#findComment-7065693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.03.2016 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Znowu rzygi? To nie jest to o czym myślisz. .Zapiekane ziemniaczki z zawijasem , a w środku marchewka mini.Sekretem jest zawijas.Następnie sadzone drelowane oliwki na kiszonej kapuście z odrobiną oleju z pestek winogron.Potem parowany brokuł i zielona fasolka szparagowa , polane masłem w otoczce z kiszonego ogórka. Zestaw drugi też nie to.Tam jest nic innego tylko , jak to zwiewnie Zosia nazwała , podkładka tostowa z drobnym gyrosem i surówką z pekinki,ogórka gruntowego i jogurtu.Wiem ,że zdjęcie może tego nie oddaje ale smakuje dobrze.Zaręczam ci ,że z rzygami nie mają nic wspólnego..Spróbuj coś ugotować i wkleić potem zdjęcie obaczysz do czego podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/133/#findComment-7065698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.