perm 17.03.2016 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 To nie jest to o czym myślisz. .Zapiekane ziemniaczki z zawijasem , a w środku marchewka mini.Sekretem jest zawijas.Następnie sadzone drelowane oliwki na kiszonej kapuście z odrobiną oleju z pestek winogron.Potem parowany brokuł i zielona fasolka szparagowa , polane masłem w otoczce z kiszonego ogórka. Zestaw drugi też nie to.Tam jest nic innego tylko , jak to zwiewnie Zosia nazwała , podkładka tostowa z drobnym gyrosem i surówką z pekinki,ogórka gruntowego i jogurtu.Wiem ,że zdjęcie może tego nie oddaje ale smakuje dobrze.Zaręczam ci ,że z rzygami nie mają nic wspólnego..Spróbuj coś ugotować i wkleić potem zdjęcie obaczysz do czego podobne.Jakoś z jednym mi się toto kojarzy. Treść żołądkowa, nie w pełni strawiona. Fajnie, że dzielisz się tym co ci wróciło, tylko czemu nie robisz tego na właściwym forum? Np tu: http://www.dailyrotten.com/ Tam docenią te obrzydlistwa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/134/#findComment-7065706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 17.03.2016 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 (edytowane) W "ałtorskim" wątku rewolucjonisty nudno, to przylazł tutaj - czy mógłby jakiś moderator posprzątać. Bo jeden z niewielu przyzwoitych wątków kulinarnych zostanie SPECJALNIE przez niespecjalnego[moderowano]] Szkoda by było . Edytowane 19 Marca 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/134/#findComment-7065832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CrazyGirl 18.03.2016 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Muffiny orzechowe 260 g mąki pszennej150 g cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaduża szczypta soli1 jajko60 g rozpuszczonego masła250 g kwaśnej, gęstej śmietany100 - 150 g groszków czekoladowychsuszone wiśnie - ok 3-4 na jednego muffina100 - 120 g migdałów prażonych i siekanych W dużej misce wymieszałam sypkie składniki: mąkę, sól, cukier, proszek. Stopniowo dodałam śmietanę i roztrzepane jajko - wymieszałam. Na koniec dolałam masła i dosypałam migdałów - wymieszałam i dodałam groszków czekoladowych.Masę przełożyłam do foremek na muffiny - powinno wyjść 12 standardowych i w każdego muffina powtykałam po 3-4 wiśnie.Całość wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 185 stopni C i piekłam około 30 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/134/#findComment-7066604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violeet 18.03.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Muffiny orzechowe 260 g mąki pszennej 150 g cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia duża szczypta soli 1 jajko 60 g rozpuszczonego masła 250 g kwaśnej, gęstej śmietany 100 - 150 g groszków czekoladowych suszone wiśnie - ok 3-4 na jednego muffina 100 - 120 g migdałów prażonych i siekanych W dużej misce wymieszałam sypkie składniki: mąkę, sól, cukier, proszek. Stopniowo dodałam śmietanę i roztrzepane jajko - wymieszałam. Na koniec dolałam masła i dosypałam migdałów - wymieszałam i dodałam groszków czekoladowych. Masę przełożyłam do foremek na muffiny - powinno wyjść 12 standardowych i w każdego muffina powtykałam po 3-4 wiśnie. Całość wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 185 stopni C i piekłam około 30 minut. Świetny przepis Zapisałam sobie i na pewno wypróbuję go w najbliższych dniach Bardzo lubię muffinki Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/134/#findComment-7066608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 18.03.2016 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 CrazyGirl - przepis prosty, łatwy i na pewno mufinki smaczne. Też zapisuję do wypróbowania Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/134/#findComment-7066725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.03.2016 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 (edytowane) Kapusta kiszona czerwona z oliwą truflową, chleb litewski bez drożdży na naturalnym zakwasie z kamiennego pieca, karp parowany lekko podsmażony na maśle klarowanym. http://images77.fotosik.pl/433/7bbd550b4d11ae98.jpg http://images76.fotosik.pl/433/af9b2c034e7e4a28.jpgBefsztyk z rostbefu już się marynuje. Edytowane 19 Marca 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/134/#findComment-7066759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.03.2016 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Muffiny orzechowe 260 g mąki pszennej 150 g cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia duża szczypta soli 1 jajko 60 g rozpuszczonego masła 250 g kwaśnej, gęstej śmietany 100 - 150 g groszków czekoladowych suszone wiśnie - ok 3-4 na jednego muffina 100 - 120 g migdałów prażonych i siekanych W dużej misce wymieszałam sypkie składniki: mąkę, sól, cukier, proszek. Stopniowo dodałam śmietanę i roztrzepane jajko - wymieszałam. Na koniec dolałam masła i dosypałam migdałów - wymieszałam i dodałam groszków czekoladowych. Masę przełożyłam do foremek na muffiny - powinno wyjść 12 standardowych i w każdego muffina powtykałam po 3-4 wiśnie. Całość wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 185 stopni C i piekłam około 30 minut. Witam. Czy oprócz tych muffin orzechowych masz może jakiś sprawdzony przepis na muffiny na np. wielkanocny stół ale niekoniecznie z orzechami. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/134/#findComment-7066766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 19.03.2016 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Kapusta kiszona czerwona z oliwą truflową, chleb litewski bez drożdży na naturalnym zakwasie z kamiennego pieca, karp parowany lekko podsmażony na maśle klarowanym. http://images77.fotosik.pl/433/7bbd550b4d11ae98.jpg http://images76.fotosik.pl/433/af9b2c034e7e4a28.jpg Befsztyk z rostbefu już się marynuje. Zajebiste! Kapusta z rybą. Bez zdjęć nie wiedzielibyśmy co akurat miszcz je na obiad. Befsztyk się marynuje... Masło chłodzi, mąka czeka w torebce, ogórki w słoiku. Jakże cenne to informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/134/#findComment-7066790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.03.2016 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Zajebiste! Kapusta z rybą. Bez zdjęć nie wiedzielibyśmy co akurat miszcz je na obiad. Befsztyk się marynuje... Masło chłodzi, mąka czeka w torebce, ogórki w słoiku. Jakże cenne to informacje. http://www.zabikraj.pl/userfiles/images/amur%20%282%29.jpg http://www.przyslijprzepis.pl/gfx/00/33/8c/5f/image-12b2kar_jpg/thumb_800x600_10_w.jpg/__/karp-smazony-z-kapusta-i-grzybami.jpg Ale zauważ ,że u mnie one się dzieją tym bardziej ,że wątek Kulinaria ma szeroki wachlarz poczynań , ty z całym szacunkiem nie jesteś jeszcze jego posiadaczem , a befsztyk i owszem marynuje się od wczoraj wieczorem w oliwie i grubo mielonym pieprzu.Proszę abyś zauważył ,że nie będzie to typowy stek , to będzie danie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/134/#findComment-7066800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 19.03.2016 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 http://www.zabikraj.pl/userfiles/images/amur%20%282%29.jpg http://www.przyslijprzepis.pl/gfx/00/33/8c/5f/image-12b2kar_jpg/thumb_800x600_10_w.jpg/__/karp-smazony-z-kapusta-i-grzybami.jpg Ale zauważ ,że u mnie one się dzieją tym bardziej ,że wątek Kulinaria ma szeroki wachlarz poczynań , ty z całym szacunkiem nie jesteś jeszcze jego posiadaczem , a befsztyk i owszem marynuje się od wczoraj wieczorem w oliwie i grubo mielonym pieprzu.Proszę abyś zauważył ,że nie będzie to typowy stek , to będzie danie. Kolejne zdjęcia, które są śmietnikiem. Wystąpię do administracji o usunięcie twojego konta wraz ze wszystkimi postami. Innego sposobu na trolla nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/134/#findComment-7066803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.03.2016 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Kolejne zdjęcia, które są śmietnikiem. Wystąpię do administracji o usunięcie twojego konta wraz ze wszystkimi postami. Innego sposobu na trolla nie ma. Piszesz ,że nie można podać karpia z kiszoną kapustą.Chcę cię odwieść od tego przekonania i pokazać ,że można i jest bardzo smaczny.Można go podawać jak wyżej ze smażoną kapustą kiszoną.Coś zdrożnego znowu widzisz..Denerwujesz się niepotrzebnie.Kulinaria to bardzo ciekawy temat.Pani na ten przykład ,wyżej z muffinami to także podkreśla a ty??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/134/#findComment-7066810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violeet 19.03.2016 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 A ja chcę dodać, iż cieszę się z przynależności do forum. Tyle ciekawych rzeczy można się tu dowiedzieć i nauczyć. Bardzo fajne inspiracje można stąd zaczerpnąć Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/134/#findComment-7066928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.03.2016 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 http://images77.fotosik.pl/436/81647104ebb06ed2.jpg http://images78.fotosik.pl/436/af4bcc458949bbf7.jpg Befsztyk wołowy z parowanymi warzywami i oliwkami tym razem okraszony masłem roślinnym.Drogi ale fajny.Ciekawy jestem co pokaże Sz.perm.Moje to takie siakie ale on szykuje fuzję.Wracając do smaku.Poprawny kawałek dobrej dojrzewającej wołowiny. Tym razem 6/6 . Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/134/#findComment-7067479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.03.2016 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 http://images77.fotosik.pl/436/81647104ebb06ed2.jpg http://images78.fotosik.pl/436/af4bcc458949bbf7.jpg Befsztyk wołowy z parowanymi warzywami i oliwkami tym razem okraszony masłem roślinnym.Drogi ale fajny.Ciekawy jestem co pokaże Sz.perm.Moje to takie siakie ale on szykuje fuzję.Wracając do smaku.Poprawny kawałek dobrej dojrzewającej wołowiny. Tym razem 6/6 .Znowu śmietnik. Zjadł coś i musi oznajmić to światu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/134/#findComment-7067499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violeet 20.03.2016 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 http://images77.fotosik.pl/436/81647104ebb06ed2.jpg http://images78.fotosik.pl/436/af4bcc458949bbf7.jpg Befsztyk wołowy z parowanymi warzywami i oliwkami tym razem okraszony masłem roślinnym.Drogi ale fajny.Ciekawy jestem co pokaże Sz.perm.Moje to takie siakie ale on szykuje fuzję.Wracając do smaku.Poprawny kawałek dobrej dojrzewającej wołowiny. Tym razem 6/6 . Pychotka. Dobry pomysł na zdrowy obiadek Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/134/#findComment-7067528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.03.2016 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Violeet . http://images78.fotosik.pl/437/5a2940bcb8dd829a.jpg http://images75.fotosik.pl/437/a49a6e9d7ccf5f36.jpg Kęski z piersi kurczaka z odrobiną czarnuszki z pieczarkami w miodzie.Pure ziemniaczane ze śmietaną i cebulką,surówka z rukoli i innych warzyw z jogurtem i musztardą Dijon. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/134/#findComment-7067822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.03.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Violeet . http://images78.fotosik.pl/437/5a2940bcb8dd829a.jpg http://images75.fotosik.pl/437/a49a6e9d7ccf5f36.jpg Kęski z piersi kurczaka z odrobiną czarnuszki z pieczarkami w miodzie.Pure ziemniaczane ze śmietaną i cebulką,surówka z rukoli i innych warzyw z jogurtem i musztardą Dijon.Znowu jakieś nieudane eksperymenty. Niedobrze się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/134/#findComment-7068067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.03.2016 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 ... Kęski z piersi kurczaka z odrobiną czarnuszki z pieczarkami w miodzie.Pure ziemniaczane ze śmietaną i cebulką,surówka z rukoli i innych warzyw z jogurtem i musztardą Dijon. "surówka z rukoli i innych warzyw" ? ... proszę cię Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/134/#findComment-7068132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.03.2016 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 ... Befsztyk wołowy z parowanymi warzywami i oliwkami tym razem okraszony masłem roślinnym.Drogi ale fajny.Ciekawy jestem co pokaże Sz.perm.Moje to takie siakie ale on szykuje fuzję.Wracając do smaku.Poprawny kawałek dobrej dojrzewającej wołowiny. Tym razem 6/6 . Tragedia "lucka" (czyli siedzi Lucek i żuje) ... im trgedia droższa, tym większa ... tego rodzaju "sztukę wołową" można z powodzeniem dusić z warzywami (bez ich parowania) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/134/#findComment-7068140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.03.2016 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 A ja chcę dodać, iż cieszę się z przynależności do forum. Tyle ciekawych rzeczy można się tu dowiedzieć i nauczyć. Bardzo fajne inspiracje można stąd zaczerpnąć Oj tak ciekawych rzeczy tutaj dostatek (i nie tylko tutaj) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/134/#findComment-7068145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.