Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Najlepsza brązowa jajecznica na świecie, czyli na patelni po stekach lub medalionach z bizona.

 

Zaczynamy od super jakościowych jajek.

 

http://s33.postimg.org/7xp57hpn3/jajecznica_na_brazowo1.jpg

 

Palelnia żeliwna LODGE, jedna z jajlepszych patelni na świecie.

 

http://s33.postimg.org/d5ucvaikv/jajka_na_brazowo2.jpg

 

 

Dodaje resztki wczorajszych bizonich medalionów i mieszam...

http://s33.postimg.org/iqrdf5m6n/jajecznica_na_brazowo_3.jpg

 

Ta! Da! Jajecznica oddaje mocny intensywny zapach i smak “steka”. Uczta dla konesera!

http://s33.postimg.org/6s49e7qtr/jajecznica_na_brazowo_4.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/140/#findComment-7115765
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Władco , spróbuj:

... piwo, (może być Blue Moon) :) sok z mango, sok z limonki, lód ... ja dolewam do tego "roztworu" wódkę czystą (ale może być bez) ... dobry napitek na tropikalne burze :) ;) ... im burza większa tym więcej wódki należy dodać ;)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/140/#findComment-7116628
Udostępnij na innych stronach

Władco , spróbuj:

... piwo, (może być Blue Moon) :) sok z mango, sok z limonki, lód ... ja dolewam do tego "roztworu" wódkę czystą (ale może być bez) ... dobry napitek na tropikalne burze :) ;) ... im burza większa tym więcej wódki należy dodać ;)

 

"się robi", ale jest burzowo więc zdjęcia po...

 

 

 

Na chwilę obecną klasyk z pistacjami. A to wszystko w zaciszu, 45m od tarasu.

 

http://s32.postimg.org/zffu9db7p/piwko_1.jpg

 

http://s32.postimg.org/x83dk91j9/piwko_2.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/140/#findComment-7116633
Udostępnij na innych stronach

"się robi", ale jest burzowo więc zdjęcia po...

 

 

 

Na chwilę obecną klasyk z pistacjami. A to wszystko w zaciszu, 45m od tarasu.

 

http://s32.postimg.org/zffu9db7p/piwko_1.jpg

 

http://s32.postimg.org/x83dk91j9/piwko_2.jpg

A gdzie krokodyle?
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/140/#findComment-7116651
Udostępnij na innych stronach

Krokodyle to u Chefa Pawła. U mnie piękne okonie morskie, można łowić za basenem od strony zatoki.

 

 

http://s33.postimg.org/c0azg9dkf/krokodyle1.jpg

 

Z tarasu natomiast słodkowodne rybki. Dwa różne łowiska przy domu. To jest coś wspaniałego.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/140/#findComment-7116808
Udostępnij na innych stronach

Krokodyle to u Chefa Pawła. U mnie piękne okonie morskie, można łowić za basenem od strony zatoki.

 

 

http://s33.postimg.org/c0azg9dkf/krokodyle1.jpg

 

Z tarasu natomiast słodkowodne rybki. Dwa różne łowiska przy domu. To jest coś wspaniałego.

Och i ach. :) A ja się cieszę, że domu widać mi pastwisko i koniki. Okoń morski... Łowić możesz bez ograniczeń? (oczywiście nie przemysłowo) I te okonie i to co pod domem?
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/140/#findComment-7116862
Udostępnij na innych stronach

Och i ach. :) A ja się cieszę, że domu widać mi pastwisko i koniki. Okoń morski... Łowić możesz bez ograniczeń? (oczywiście nie przemysłowo) I te okonie i to co pod domem?

 

Bez ograniczeń, strzelać również... Jutro na pniaku w lewym rogu zdjęcia, będzie kaczor.

 

http://s33.postimg.org/v11rbk5hr/pniak.jpg

 

 

Na kaczki sezon rozpoczynam po odchowaniu kaczątek.

 

http://s33.postimg.org/g50z2mtvz/kaczka_1.jpg

 

http://s33.postimg.org/qmrhhrbnz/kaczka_2.jpg

 

Dzisiaj była ryba.

 

http://s33.postimg.org/cjewv2vv3/rybka_1.jpg

 

Łowiona podczas przypływu, branie za każdym razem.

 

http://s33.postimg.org/vo4xu2cb3/kaczor_2.jpg

 

A tu odpływ.

 

http://s33.postimg.org/pi1nhtmmn/kaczor_1.jpg

 

ps czyli tylko świeże organiczne produkty.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/140/#findComment-7117104
Udostępnij na innych stronach

Bez ograniczeń, strzelać również... Jutro na pniaku w lewym rogu zdjęcia, będzie kaczor.

 

http://s33.postimg.org/v11rbk5hr/pniak.jpg

 

 

Na kaczki sezon rozpoczynam po odchowaniu kaczątek.

 

http://s33.postimg.org/g50z2mtvz/kaczka_1.jpg

 

http://s33.postimg.org/qmrhhrbnz/kaczka_2.jpg

 

Dzisiaj była ryba.

 

http://s33.postimg.org/cjewv2vv3/rybka_1.jpg

 

Łowiona podczas przypływu, branie za każdym razem.

 

http://s33.postimg.org/vo4xu2cb3/kaczor_2.jpg

 

A tu odpływ.

Piękne miejsce! Nie w Polsce, bo tu ryby nie maja szansy, za dużo chętnych.

http://s33.postimg.org/pi1nhtmmn/kaczor_1.jpg

 

ps czyli tylko świeże organiczne produkty.

Dziwnie znajoma ta palma. :)
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/140/#findComment-7117433
Udostępnij na innych stronach

Kaczor był pięknie upierzony, piękny i kolorowy. Jednak na talerzu po grillowaniu podwoił swoje wartości. Świeżość i smaczność. Mniami!

 

http://s33.postimg.org/omox1i1j3/kaczor_5.jpg

 

http://s33.postimg.org/udr32huf3/kaczor_8.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/140/#findComment-7117977
Udostępnij na innych stronach

Uwielbiam dziczyzne. Jest bardzo zdrowa, smaczna i oczywiście świeża. Dzikie kroliki i młode sarny są idealnym organicznym produktem do grillowania.

 

http://s33.postimg.org/ex8ip6nlr/pniak_70.jpg

 

Warunki jakie ma do powiększania tuszy robią swoje. Dodatkowym atutem jest to że ma ograniczoną drogę uczieczki do lasu. Zatoka z jednej strony, a jezioro z drugiej - dom w środku.

 

http://s33.postimg.org/af8ilyk8v/pniak_71.jpg

Edytowane przez Władca Przysmaków
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/140/#findComment-7117992
Udostępnij na innych stronach

Zabieram się za prostą zupe, New England Clam Chowder lub Manhattan Clam Chowder. Jednak mam większą ochotę na kremową.

 

O tak!

 

Następne dary natury. Dzisiejsze, więc nie mogą być bardziej świeższe.

 

http://s33.postimg.org/jno1vkg7j/pniak_80.jpg

 

 

 

http://s33.postimg.org/5af1a28sv/pniak_81.jpg

 

Jak widać New England Clam Chowder był super kremowy. Sama rozkosz!

 

ps Dar gotowania mam po Babci. Miała takie powiedzenie: Ja już wyrosłam z zainteresowania się niespecjalnymi facetami. To tylko prącie, pusty mózg i niespecjalne opakowanie. Książki kucharskie zalecam czytać.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/140/#findComment-7118608
Udostępnij na innych stronach

Mądra babcia to skarb :)

 

I to jeszcze jaki !!!

 

Chinska zupa ostro kwaśna była wyjatkowo pyszna... zjadłem na łonie natury obserwując białe czaple, które również zajadały się owocami morza.

 

http://s33.postimg.org/vh9rhp973/pniak_90.jpg

 

http://s33.postimg.org/azp9pfe1b/pniak_91.jpg

 

http://s33.postimg.org/4f44046hb/pniak_92.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/140/#findComment-7119087
Udostępnij na innych stronach

Owoce morza (czyli "morskie robale":) jak mawiają niektórzy), są niezmiernie smakowite (pod warunkiem wszakże, właściwego ich przygotowania) ... widzę Władco, że nie masz z tym żadnego problemu.

 

ps - ostatnio jestem gościem, tu i uwdzie, wiec to mnie karmią ... wczoraj np zajadałem się pieczonymi Pompano :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/140/#findComment-7119185
Udostępnij na innych stronach

Owoce morza (czyli "morskie robale":) jak mawiają niektórzy), są niezmiernie smakowite (pod warunkiem wszakże, właściwego ich przygotowania) ... widzę Władco, że nie masz z tym żadnego problemu.

 

ps - ostatnio jestem gościem, tu i uwdzie, wiec to mnie karmią ... wczoraj np zajadałem się pieczonymi Pompano :)

 

 

 

Zazdraszmam Pampano i klimatu. Wiem że łowisz na Florida Keys.

 

Dzięki za uznanie.

 

http://s32.postimg.org/iku7dsuhh/pniak_93.jpg

 

Krewetki z twojego rejonu, jedne z najlepszych w świecie.

 

 

No i winko do sączenia przy wodzie.

 

http://s31.postimg.org/6b6ybmy6z/pniak_94.jpg

 

http://s32.postimg.org/fv6xakitx/pniak_95.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/140/#findComment-7119477
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...