Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cała przyjemność po mojej stronie :) ... tym bardziej wiedząc jakiś wybredny

 

ps - co Ty tam na wakacjach archeologią się zajmujesz ? Trakt z czasów rzymskich odkopujesz ? ... a może pod tymi kamieniami, "złoty pociąg" ? :) ;)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/150/#findComment-7161983
Udostępnij na innych stronach

Cała przyjemność po mojej stronie :) ... tym bardziej wiedząc jakiś wybredny

 

ps - co Ty tam na wakacjach archeologią się zajmujesz ? Trakt z czasów rzymskich odkopujesz ? ... a może pod tymi kamieniami, "złoty pociąg" ? :) ;)

 

Naj.... się więcej jak przy młodym schabie...

 

agatka_na_bruku.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/150/#findComment-7162469
Udostępnij na innych stronach

Agatka rozgrzana do czerwoności :) ;)

 

... a dziś i u mnie jakaś ryba (świeże pompanos, bo sezon na nie jeszcze trwa) :)

 

Agatka ma ciężko, na dzień dzisiejszy 2m3 spaliła.

 

Pyszne rybki, znam ten smak!

 

 

U mnie sklepowiec norweski...

 

rybka_w_soli1.jpg

 

rybka_w_soli2.jpg

 

rybka_w_soli3.jpg

 

ps polecam nową książkę Chefa Paula. Warto!!!

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/150/#findComment-7166631
Udostępnij na innych stronach

Czy może jak już tu w Polsce jesteś próbowałeś jakichś steków? Pomijając oczywiście te od Kwapniewskiego. :)

 

Kto ma ten wie jakie to cudowne uczucie znać się na stekach. Cudów nie ma, wszystko co napisałeś we własnym temacie oddaje obraz dostępnych steków w karaju. Z innej beczki, to w pewnym sklepie oszukano mnie i wcisnięto wołowinkę mleczną, miała wyglad pięknego antrykotu. Pies się męczył z podeszwą przez 2 minuty.

 

Na zdjęciu poniżej jeden ze steków który opisywałeś, doznania w 100% jak to opisałeś.

 

sos_gold_1.jpg

 

Na bocznym palniku sos gold do skrzydełek. Cukier został zastąpiony Tokajem Aszu 5 Puttonyos, idealna kompozycja smakowa. Wszyscy chodzili po dokładki.

 

Wracajac do psa, ktoś myślał że pies to akumulator, lub inna stara pralka i wywalił szczeniaka w lesie. Fajny wesoły kundelek, strasznie lubi jak pakujemy agatke do pełna.

 

pies.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/150/#findComment-7168672
Udostępnij na innych stronach

Kto ma ten wie jakie to cudowne uczucie znać się na stekach. Cudów nie ma, ...

...

Przekazałeś pozdrówka ? :)

 

...

 

Wracajac do psa, ktoś myślał że pies to akumulator, lub inna stara pralka i wywalił szczeniaka w lesie. ...

 

...

... ludzie (niektórzy) to jednak skurwysyny :(

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/150/#findComment-7168787
Udostępnij na innych stronach

Samo życie Pawle.

 

Wracając do super sosu, ja pir.... palce lizać!

 

sos_gold_2a.jpg

 

Oczywiście musiałem również napakować agatkę...

 

sos_gold_3.jpg

 

Zdjęcie Agatki jest kiepskie jakości, robione telefonem.

Edytowane przez Władca Przysmaków
Zdjęcie Agatki
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/150/#findComment-7168832
Udostępnij na innych stronach

Samo życie Pawle.

 

Wracając do super sosu, ja pir.... palce lizać!

 

sos_gold_2a.jpg

 

Oczywiście musiałem również napakować agatkę...

 

sos_gold_3.jpg

 

Zdjęcie Agatki jest kiepskie jakości, robione telefonem.

Agatka dziwnie znajomo wygląda... Już wiem - koksownik! Tyle, że niezbyt dobrze się kojarzy, no ale to nie jego wina. :)
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/150/#findComment-7169266
Udostępnij na innych stronach

Agatka dziwnie znajomo wygląda... Już wiem - koksownik! Tyle, że niezbyt dobrze się kojarzy, no ale to nie jego wina. :)

 

Oczywiście, że to nie wina Agatki czym jest. Jest kim jest i tyle.

Ja to równy chłopak jestem, widać to po Agatce, nie gardzę niczym ... widać. Kocham wycieczki samochodowe, nie ma nic przyjemniejszego jak 386 koników pod nogą w 4,6 litrowym V8 a to wszystko w budzie Lexus LS. Jadąc do Pragi człowiek odpoczywa. Ba, jak podjedzie pod restauracje w rynku to bez rezerwacji człowieka goszczą w pokłonach. Lubię również fajne szwajcarskie budziki i klasyczną męska odzież, czyli prosto skromnie i z klasą. Zawsze typuję kelnerów 20-30%, wiadomo lepiej podchodzą przy innych zamówieniach.

 

leksus_1.jpg

 

leksus_2.jpg

 

leksus_3.jpg

 

Agatka należy do primitywnej rodziny, jeśli mowa o jej klasyfikacji... ale napakować ją można do oporu. Wywodzi się z prymitywnej linii tanich koksowników.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/150/#findComment-7169397
Udostępnij na innych stronach

Podpowiem - różowe...

 

 

Masz dobrą pamięć. Młode czeszki to fajne kobietki i takie gorące z temperamentem, kochają sport.

 

 

Ale wracając do kulinariów, tak jak wspomniałem gdy się podjeżdza lexusem LS 460 AWD SUPERIOR, bo tak jest poprawna nazwa otrzymujemy wszystko bez rezerwacji.

 

praga_20.jpg

 

Po posiłku można rozpocząć czeski podwieczorek, a dziewczyny są gorące... nie ma problemu 3-ramienna, ogrzewana, skórzano-drewniana kierownica z częścią środkową wykończoną skórą naturalną rozgrzeje nam dłoń dostosowując to temperatury miejsca podziwianego

 

praga_25.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/150/#findComment-7170170
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...