Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Musiałem się zrelaksować po rozmowie. Postanowiłem coś przekąsić w jesiennej cudownej atmosferze. Szeleszczące liście nad głową i pod nogami, oraz szum wody i bąbelki do owoców morza.

 

jesien1.jpg

 

jesien2.jpg

 

jesien4.jpg

 

jesien3.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/154/#findComment-7199092
Udostępnij na innych stronach

To sporo zniszczeń , a w jakiej części Florydy mieszkasz Chefie?

Palm Coast, na atlantyckim wybrzeżu - środkowo wschodnia część Florydy.

 

Władco jak zwykle :)

 

ps - ponieważ od tygodni nie mam żadnych informacji od wydawnictwa zajmującego się wydaniem mojego ebooka, rozważam udostępnienie jej z mojego facebookowego profilu w formie opłaty "co łaska" :)

Uzyskane fundusze zamierzam przeznaczyć na jakąś formę pomocy potrzebującym (jakiej i komu, jeszcze nie wiem).

Decyzję podejmę w tygodniu.

Edytowane przez Chef Paul
ebook
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/154/#findComment-7201090
Udostępnij na innych stronach

 

Władco jak zwykle :)

 

 

 

E tam , chciałem w jacuzzi ale te spadające liście.

 

jesien11.jpg

 

Miałem lenia i mimo pięknych widoków z jacuzzi, wolałem ominąć ich wyławianie.

 

jesien8.jpg

 

Na tarasie było miło i smacznie.

 

jesien10.jpg

 

Jacuzzi można używać do tych celów w zimie, sypie tylko śniegiem a to jest super romantyczne gdy odpoczywamy w gorącej wodzie. Lubie to!

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/154/#findComment-7201336
Udostępnij na innych stronach

Nie mam ani czasu, ani sił by coś nowego przygotować ...

... codziennie żrę steki na kolację (bo to wysilać się nie trzeba i szybko się robi) :)

 

U mnie również marnie, czyli ryba.

 

Flądra, "pieprzony łosoś", ryż z bekonem przyprawami i krabim mięsem. Dodatek jak widać to zielenizna, na jesienny styl.

 

http://s13.postimg.org/68fpw3byv/ryba1.jpg

 

http://s13.postimg.org/kcmke0oxz/ryba2.jpg

 

http://s14.postimg.org/fn57z9wyp/ryba3.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/154/#findComment-7204893
Udostępnij na innych stronach

Specjalnie dla forumowiczów :)

 

http://chefpaul.net/KwO/title.jpg

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?328768-Grill-dla-Tomka&p=7324438#post7324438

 

Serdecznie polecam!!! WARTO.

 

 

A u mnie chłopskie jadło. New York strip steak plus sól i pieprz, i zwykłe czeskie piwo .

 

zwykle_piwi_i_1.jpg

 

zwykle_piwo_i_2.jpg

 

zwykle_piwo_i_3.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/154/#findComment-7210135
Udostępnij na innych stronach

 

A u mnie chłopskie jadło. New York strip steak plus sól i pieprz, i zwykłe czeskie piwo .

...

::)... a u mnie kociołek fasolówy (nagotowany na sirloin) z sześciu rodzaji suchej fasoli z dodatkiem zielonej szparagowej i ...

ciąg dalszy sprzątania ogrodu :evil: ... końca qrwa nie widać :-x

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/154/#findComment-7210157
Udostępnij na innych stronach

::)... a u mnie kociołek fasolówy (nagotowany na sirloin) z sześciu rodzaji suchej fasoli z dodatkiem zielonej szparagowej i ...

ciąg dalszy sprzątania ogrodu :evil: ... końca qrwa nie widać :-x

 

A Twój stan zdrowia pozwala na takie działania jak prace porządkowe w ogrodzie?

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/154/#findComment-7210205
Udostępnij na innych stronach

Chefie.... dziękuję i tutaj i dużo, dużo sił i zdrowia życzę. Taka piękna, choć smutna jesień.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/154/#findComment-7212156
Udostępnij na innych stronach

Specjalnie dla forumowiczów :)

 

http://chefpaul.net/KwO/title.jpg

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?328768-Grill-dla-Tomka&p=7324438#post7324438

 

Miałem trochę czasu to się zapoznałem.

 

Barwny i zrozumiały język, dokładnie opisane techniki, boskie inspiracje.

 

Szef - jesteś Wielki.

 

Ps. To już 2 Twój podręcznik który dla mnie stał się najbardziej inspirującym abecadłem mojego kuchcenia.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/154/#findComment-7214177
Udostępnij na innych stronach

Miałem trochę czasu to się zapoznałem.

 

Barwny i zrozumiały język, dokładnie opisane techniki, boskie inspiracje.

 

Szef - jesteś Wielki.

 

Ps. To już 2 Twój podręcznik który dla mnie stał się najbardziej inspirującym abecadłem mojego kuchcenia.

 

bardzo się cieszę, że się przydało i w jakimś zakresie pomogło

pozdrawiam niezmiernie smakowicie :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/154/#findComment-7214184
Udostępnij na innych stronach

Miałem trochę czasu to się zapoznałem.

 

Barwny i zrozumiały język, dokładnie opisane techniki, boskie inspiracje.

 

Szef - jesteś Wielki.

 

Ps. To już 2 Twój podręcznik który dla mnie stał się najbardziej inspirującym abecadłem mojego kuchcenia.

 

Potwierdzam.

 

A teraz czas na śniadanie.

 

jajco1.jpg

 

jajco2.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/154/#findComment-7215923
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...