niktspecjalny 10.03.2018 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 To nie jest koncert życzeń i wątek dla konusów kulinarnych. ps miałeś zapinać... Gosia w domu? Twój wymuszony koncert gdy Pan się pojawia ,ty jako pospólstwo zza morza pojawiasz i kwękasz................Tak zapiałem:p. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/177/#findComment-7503830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.03.2018 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Zjadł parówki, szynkę drobiową i przypaloną kapustę ... przyszedł więc (po wielogodzinnym siedzeniu w kibelku po tych swych "wariacjach") po inspiracje na normalne, zdrowe i pożywne dania ... wcale się nie dziwię ... może wreszcie przestanie truć i katować rodzinę i znajomych tymi swoimi miszczowskimi wariacjami Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/177/#findComment-7504127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.03.2018 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 Pora na lekki lunch (w trakcie aktywnego wypoczynku - w ogrodzie) ... klasyka ... kurzęce, pikantne skrzydełka i zmrożoność na dobre trawienie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/177/#findComment-7504319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.03.2018 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 ... no to zdróweczko ... przepijając starą (7-mio letnią) pigwowcówką Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/177/#findComment-7504369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.03.2018 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 taki sobie bufecik bażancie cycki z tartym truflami jajeczka salami sery Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/177/#findComment-7507823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.03.2018 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 (edytowane) no i pięknie ... lubię dobrego tuńczyka u mnie dziś również lenistwo ... zostało mi trochę bażancich cycków z urodzinowej imprezy Ciemiężycielki i zrobię je w pomidorach ... pamiętajmy by pokrajane pomidory z posiekanym czosnkiem dusić w winie ... ser dodajemy na sam koniec zapiekania i dodatkowo posypujemy po ułożeniu cycka na talerz Edytowane 21 Marca 2018 przez Chef Paul fotka Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/177/#findComment-7509481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.03.2018 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 (edytowane) Kocham! Zlewam naleweczkę z białej morwy. Palce lizać! Sama morwa i wódeczka. Co za smak i zapach! ... no więc w takim razie po obiadku burbonik ... na zdróweczko ps - zajrzałem do miszcza (któren jak teraz stwierdził udziela się w: " z polskiego show-biznesu kulinarnego ") ostatnie jego "show" to zjedzenie marchewki z papierowego talerzyka a następnie skonsumował fotografię z internetu ... zapowiedział "show" kolejny ... będą to "kacze nóżki z Biedronki" ... ciekawym czy zrobi zgodnie z instrukcją na opakowaniu ? Czy może "wariacyjne" posypie krakersami i zaleje rozpuszczonym smalcem Z ostatnich "show" bardzo spodobała mnie się "meduza i lorneta" dla jednookiego pirata ... "showman" z niego tęgi ... miszcz i znafca kulinarny na miarę swych "wariacji" Mam nadzieję, że nigdy się nie nauczy sztuki gotowania i nadal będzie się dzielił z nami swymi "dokonaniami", bawiąc wszystkich czytających jego "osiągnięcia" Edytowane 21 Marca 2018 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/177/#findComment-7509690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.03.2018 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Spójrz na wątki "miszcza" ... uśmiejesz się trochę ... no to na drugą nóżkę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/177/#findComment-7509735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.03.2018 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 (edytowane) Nakręcił się ... "show" kulinarnego błazna trwa miszcz był uprzejmy ogłosić światu: "Kuźwa krytyk kulinarny się znalazł.:stirthepot: .Pinokio w mordę jeża..Zapomniałem o moim mentorze." "Tego się nie zapomina.:yes:." "Jeden jest Chef Paul tylko on. Nie zapominaj o tym." (chodzi o Chef Paul Prudhomme, którego miszcz wynalazł w internecie gdy z mozołem starał się dowiedzieć więcej o mej osobie wpisując hasło "chef Paul" ) Oczywiście tylko jeden "prawdziwy" na świecie będzie "Chef John", "Chef Mark" lub "Chef Justin" ... reszta o tych samych imionach to przechrzty i falsyfikaty "Showmen bełkocik", "Archiwista tropiciel" i "Łowca (papierowych talerzyków)" jest tylko jeden to nie ulega żadnej wątpliwości ... show must go on ... czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy ps - miszcz przedstawił ciąg dalszy swej spiskowej teorii wg niego wszyscy szefowie kuchni o imieniu Paul - prócz "Chef Paul Prudhomme" - to przebierańcy ... ciekawm teorii o innych szefach kuchni o taking samych imionach ... snafca wybierze tych "jedynie prawdziwch" ? Edytowane 22 Marca 2018 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/177/#findComment-7509863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.03.2018 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 (edytowane) Wczoraj od samego ranka pracowałem w ogrodzie, (koszenie trawników i takie tam) .. Obiad był więc na szybko bo nie miałem zbyt wiele czasu ... jak zwykle tylko sól i pieprz ... na parę minut na rozgrzaną żeliwną płytę ... i obiad gotowy ps - szkoda, że nie ma już wątka "NS powiedział" ... komentował więc będę jego "tfórczość" w innych wątkach (między innymi tutaj) Otóż: tak bardzo chciałby zabłysnąć, tak bardzo się stara, tak chciałby niektórym choć dorównać ... i co ? ... wszystko co nie mieści się w móżdżku miszcza jest kłamstwem, spiskiem, lub jakimiś zafałszowaniem lub przeinaczeniem ... (efekty widać po wpisach) 7.55 nowego czasu piękna pogoda , a ja usiadłem z wrażenia..................Dziadzia zaczął kłamać. . Idę coś upitrasić na śniadanko.Szybko , by zapomnieć o tych kłamstwach.Jak go dzisiaj przeczytałem to wymiękłem.To chyba arterioskleroza ................Mniejsza o to bo się nakręcam ale mnie zadziwił jak nigdy dotąd.Przemilczę to to................ Ponad rok temu, miszcz szumnie zapowiedział: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?335335-Tu-powstaje-forumowa-kiążka-z-wariacjami-kulinarnymi-NS-na-potrzeby-Forum-Muratora ... staram się zrozumieć, że napisanie tak wiekopomnego dzieła wymaga czasu, jednakowoż: osoby cierpiące na przewlekłe schorzenia związane z zaparciami zbyt długo czekać nie mogą w swej rozbudzonej nadziei Miszcz rozpoczął również hodowlę bydła rzeźnego (o czym raczył tutaj wszystkich poinformować) ... Wołowina z własnego wołu zajefajna i te sosy.Szok dla kubków smakowych. ... CDN.... Zapewne żywiec którego hodowlę rozpoczął, pochodzi z rasy wagyu CDN niewątpliwie będzie trwał ... sraczka umysłowa jest nieuleczalna wszak jesteś tym co jesz ... i jak była uprzejma zauważyć "Zochna" całe lata mnie tu nie było, a niktspecjalny wciąż ten sam Dobrze wiedzieć, że są jakieś sytuacje constans w życiu, niczym dogmaty w religii ps2 - oczywiście, że czytam i cytuję ten bełkocik (i będzie to miało miejsce nie tylko w tym wątku) :D:D:D. a nie mówiłem.Dziadunio już mnie cytuje w kulinariach.Bidny starszy człowiek zapętlił się i nie może rozwiązać.:D:D:D.Ta postępująca groźna choroba w/w jest niepokojąca.Nie ma co się śmiać.Facet starszy bez krzty honoru odszedł stąd na zawsze by na białym koniku powrócić i jakieś brednie o NS -sie wypisywać.Protoplasta amerykański czy coś. ... W lutym ubiegłego roku napisałem: Czytam i własnym oczom nie wierzę Czas absurdu stał się chyba jakąś zakaźną chorobą w Polsce. Po dwunastu latach pobytu na tym forum nadszedł niewątpliwie czas odpoczynku, nie wiem tylko czy powiedzieć "do widzenia" czy raczej "żegnam" ? ... czas pokaże ... Interpretacja nadpobudliwego, forumowego clowna jak powyżej ... już, już miał nadzieję, że jest tak blisko i będą w działach kulinarnych królowały bezkrytycznie jego bełkotliwe wariacje ... nic z tego ... jestem tutaj na powrót po "urlopie" ... choć niczego konkretnego w tych jego wypowiedziach znaleźć nie można to rozrywka jedyna w swoim rodzaju ... bawię się niepomiernie czytając te z mozołem pisane wypociny pod mym adresem ... może zrobi przerwę na chwilę i pójdzie nakarmić swego wołu (byle nie wariacjami z Biedronki lub McD, zwierzę zdechnąć może lub przynajmniej się rozchorować) Edytowane 25 Marca 2018 przez Chef Paul ps2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/177/#findComment-7511100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klarysaagnes 27.03.2018 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Ja się ostatnio zainspirowałam przekąskami, które jadłam w restauracji Rozdroże w Warszawie. Zwyczajny talerz serów z dodatkiem winogron. I wyglądało pięknie podeśle zdjęcie. Jeśli planujecie jakąś imprezkę to polecam jako przekąskę właśnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/177/#findComment-7512023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.03.2018 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) W styczniu tego roku, w wieku 91 lat zmarł Chef Paul Bocuse ... w mniemaniu naszego niespecjalnego miszcza "kulinarny przebieraniec" jakim totalnym ignorantem trzeba być by wypowiadać się na tematy o których nie ma się nawet cząstkowej wiedzy ? ps - powyższy test jest odpowiedzią na bełkocik poniżej: Chef Paul jest tylko jeden.Jedyny niepowtarzalny : Chociaż według głupkowatej teorii zgryźliwego tetryka można i tak: ChefPaulNiktspecjalny no błędu nie ma. ... temat ten uważam ze swej strony ma wyczerpany. Edytowane 28 Marca 2018 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/177/#findComment-7512578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.04.2018 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Świąteczne smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/177/#findComment-7514882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.04.2018 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 krótka historia dwóch bułek ... czyli dobry bourbon jest dobry do wszystkiego... do schabu z kością również smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/177/#findComment-7520693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.04.2018 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Wiem, że to co napiszę może zbudzić u niektórych uśmiech ale co tam. Wlazłem przypadkiem do Burger King. Przypadkiem, bo raczej omijam fastfoody. Zainteresował mnie angus. Tak, burger z angusa. Musiałem spróbować i był naprawdę niezły. Po odrzuceniu bułki i wytarciu nadmiaru sosów. Smakował dobrą wołowiną. Zdumienie nie mija mi do tej pory, bo to co można dostać w McDonald's, czy pozostałe wyroby Burger King są, moim zdaniem tylko dla zdesperowanych. Ciekaw jestem waszego zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/177/#findComment-7520877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.04.2018 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 ... Ciekaw jestem waszego zdania. Nie chciał byś usłyszeć "Miszcz Niespecjalny" (pozwólcie, że tak będę go narazie nazywał ) po raz wtóry nie wykupił recepty ... będzie się więc działo Miszcz Niespecjalny był uprzejmy zapodać, że niektóre wątki na tym forum są jego wyłączną własnością i tylko on ma prawo do wstawiania tam swych postów - takie forumowe mini- blogi Niespecjalnego Miszcza (oczywiście mile widziane są peany pochwalne twórczości Miszcza przez jego wielbicieli) ... ponad rok temu Miszcz Niespecjalny szumnie zapowiedział wydanie największego bestseller'a w kulinarnych tematach i ... rozumiem, że to wiekopomne dzieło jest czas cały "w trakcie" (z cierpliwością wielką jego wielbiciele czekają) ... nic to Poczujcie się jak w Texasie Smacznego ps - szybkie i proste danie ... cała sztuka w stosownym doprawieniu i przygotowaniu mięsa Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/177/#findComment-7521015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.04.2018 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 szef :DWieczor uskutecznia lajkowanie w moim wątku obok to ja ChefpaulNiktspecjalny pokażę tu coś zapomnianego.Przepraszam ,że bez kawusi ale szybkie śniadanko przed pracą.Prawie beztłuszczowe.Kanapka na gorąco z chleba żytniego plus dodatki na wzmocnienie. Proszę pamiętać ,że parówka indycza zawsze układana jak drewno do kominka , lepiej i dokładniej się wysmaża. Ser Edam Rycki z Ryk koło Lublina. Broń Boże ser nie może być przypalony.Ma pod wpływem temperatury naturalnie się rozpuścić. Nad kanapką czuwał ChefpaulNiktspecjalny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/177/#findComment-7522915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.04.2018 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Gdyby nie ten indyk zmielony wraz z kośćmi i piórami reszta była by jadalna Jajeczko na twardo, czy na mientko ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/177/#findComment-7522973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.04.2018 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Gdyby nie ten indyk zmielony wraz z kośćmi i piórami reszta była by jadalna Jajeczko na twardo, czy na mientko ? Rozumiem ,że ty parówki sam wytwarzasz bez piór i kości:yes:. Przewidziałem to jajo, bo gdybym wkleił je i to z majonezem kieleckim (najzdrowszym na rynku) ,to opis twój mendzący wszyscy znają.Czyli.Moje jajko wyszło z du...y i ten syfiasty majonez to jeszcze bardziej zasyfił.Zapewne dopowiedziałbyś ,że żygał...ś jak się napatrzyłeś.Twoje jaja są nie z du...y.Dobrym starym strategiem jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/177/#findComment-7523012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.04.2018 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Gdyby nie ten indyk zmielony wraz z kośćmi i piórami reszta była by jadalna Jajeczko na twardo, czy na mientko ? Jak starsi tłumaczą to czasami trzeba ich posłuchać.Ma być jajo to będzie.Przed obiadem ChefpaulNiktspecjalny zarządził co następuje: mycie jaja:D Dwa plastry boczku surowego od strony bezkostnej obranych ze skóry coby dziadzia nie kolało w oczka. Wybrałem jedną z opcji podrabianego i ugotowałem wedle przepisu na twardo. Potraktowałem j/w. Rozbiłem mu włókna i tłuszcze. Stąd wybierałem Pozostawione sobie - macerowaniu i jaju. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/177/#findComment-7523263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.