Chef Paul 12.11.2018 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 ... Pogubiłem się i myślałem ,... ... Kulinaria NS - a http://emoty.blox.pl/resource/krzeslo.gif.Brawo ja.:lol2: Dobre Appetizer przed kolacją ... dziś zamiast wina polecam naprawdę zacne piwko ... Smakowite pozdróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/190/#findComment-7600582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.11.2018 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Moje kochane kulinaria. Proste dania takie chłopskie , czyli talerz chłopa.. Boczuś po chłopsku Wątróbka wieprzowa po chłopsku Surówka warzywna Talerze po chłopsku z większą ilością witam. "C" i z małą.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/190/#findComment-7601119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.11.2018 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 W moich kochanych kulinariach spokojnie można pogotować. Powstało z tych produktów ale zapomniałem o szparagach za to dodałem pieczarki ,ser żółty i chlebek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/190/#findComment-7601356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.11.2018 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Na chłodne poranki ... ... proponuję kawę Św. Bernarda (wersja Teresitta) Robimy ją tak: ... najpierw bardzo mocna kawa ... następnie dolewamy likieru ... na koniec dodajemy spienioną śmietankę Smacznego ps - niebawem o indykach Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/190/#findComment-7603684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.11.2018 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 . Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/190/#findComment-7603730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.11.2018 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Adamek to lubi kotlety cielęce http://emoty.blox.pl/resource/blue.gif i sos z kurek i kapustę zasmażaną z pomidorami suszonymi ,włoskimi.Marcinkiewicz też jak mu Adamek podałby ,zapomniałem o pomidorach i kiszeniaku, a w kapuście jest jeszcze szynka dojrzewająca. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/190/#findComment-7603904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.11.2018 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Zgodnie z zapowiedzią Indyk 1 (będzie więcej niż jeden) ... a właściwie to bardzo młoda indyczka Odciąłem skrzydła i indyczkę oskurowałem ... ... oddzieliłem piersi i nogi wraz z udami ... ... kości i ścięgna odrzucamy ...(skórę i dupsko również) ... mielimy (na "średnim oczku") ... tak wygląda mielone mięso z indyka z przeznaczeniem na pulpety i indycze "gołąbki" (tutaj porcja na gołąbki) cdn Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/190/#findComment-7604095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.11.2018 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 (edytowane) cd ... Jak się robi "gołąbki" każdy wie ... ... efekt końcowy Galareta z indyka to jednak inna sprawa (więc trochę szerzej). Z korpusu (ze sporymi kawałkami mięsa) i szyi gotujemy bulion. Należy go gotować bardzo długo na wolnym ogniu (aż mięso zacznie odpadać od kości) a następnie wystudzić i odrzucić niepotrzebny tłuszcz. Kawałki mięsa rozdrabniamy i mieszamy ze sparzonymi uprzednio borówkami ... ... na dno miseczek układamy plaster jajka ... ... i dodajemy mięso ... ... zalewamy galaretą na bazie bulionu i czerwonego wina ... ... ze smakiem zjadamy Smacznego życzę Edytowane 19 Listopada 2018 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/190/#findComment-7604110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.11.2018 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Indyk 2 Dziś był indor (u sąsiadów) pieczony w oleju orzeszkowym ... ... trafił na stół w towarzystwie dzikiej świni która była uprzejma wleźć sąsiadowi pod celownik w drodze powrotnej z "indykobrania" Smakowite pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/190/#findComment-7605426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 21.11.2018 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 (edytowane) Indyk 2 Dziś był indor (u sąsiadów) pieczony w oleju orzeszkowym ... [ATTACH=CONFIG]422156[/ATTACH] ... trafił na stół w towarzystwie dzikiej świni która była uprzejma wleźć sąsiadowi pod celownik w drodze powrotnej z "indykobrania" [ATTACH=CONFIG]422157[/ATTACH] Smakowite pozdrowionka Widze, ze sie dzisiaj dobrze bawiliscie. Ja mialem super zabawe z bronia, cos dla prawdziwych facetow. ps niespecjalnemu zyla w tylku pekla , ze ludzie posiadaja bron i jej uzywaja. Edytowane 22 Listopada 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/190/#findComment-7605434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.11.2018 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Widze, ze sie dzisiaj dobrze bawiliscie. Ja mialem super zabawe z bronia, cos dla prawdziwych facetow. ps niespecjalnemu zyla w tylku pekla , ze ludzie posiadaja bron i jej uzywaja. Zazdrosne prymitywne dziadostwo, nic wiecej Wesoło i smakowicie było cały wieczór ps - przecież w Polsce można się zapisać do jakiegoś koła łowieckiego i brać udział w polowaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/190/#findComment-7605576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.11.2018 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 ... Chips z włoskiego plastra szynki. ... Tak się zastanawiam, dlaczego Niktspecjalny przedstawia na swych fotografiach kulinarnych, opisy niezgodne ze stanem faktycznym ... przecież peklowana szynka polska jest bardzo smaczna a "rewolucyjne" jej przypiekanie na "chips'a" odbiera jej walory smakowe ... no ale jeżeli lubi ? Popularna we Włoszech szynka (Prosciutto) wygląda tak jak na zdjęciu poniżej (należy ją krajać w bardzo cienkie plastry) i nie wymaga żadnej "rewolucyjnej" obróbki cieplnej Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/190/#findComment-7606396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.11.2018 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 dziś Święto Dziękczynienia czyli popularne rodzinne święto Thanksgiving w US ... rozpocząłem w mej kuchni od przygotowania słodkiego sosu z borówek ... niewiele składników: świeże borówki, gruszka, cytryna, cukier, czerwone, wytrawne wino ... Procedura: ... do rondla wsypujemy 2/3 borówek, zasypujemy cukrem i dodajemy sok z cytryny oraz startą skórkę z cytryny i kilka łyżek wody ... ... mieszamy od czasu do czasu gotując na średnim ogniu, kiedy borówki zaczynają pękać i się rozgotowywać dodajemy pokrajaną w drobną kostkę gruszkę i wino, gotujemy na wolnym ogniu jeszcze około 15 minut ... ... dodajemy pozostałe borówki i gotujemy jeszcze około 10 minut na średnim ogniu, mieszając ... ... sos borówkowy z gruszką gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/190/#findComment-7606406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.11.2018 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 dziś w Święto Dziękczynienia na mym stole pojawił się "produkt uboczny" polwania na indyki ... a mianowicie perliczka ... (na dwie osoby zupełnie wystarczyło) ... ale "po kolei" ... farsz do ptaszka: papryka, cebula, pieczarki, pomidor ... na maśle do zeszklenia ... "stuffing": seler naciowy, pieczarki, szalotka, zioła, chleb ... ... ostatnio robię jako przystawkę nie nadziewając nim ptactwa ... cdn Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/190/#findComment-7606732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.11.2018 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 cd ... ... pieczona w piekarniku ... sos na bazie bulionu z indyka i wina ... ... fasolka szparagowa gotowana na parze z "sosem polskim" (jak mwiają Francuzi) ... Smacznego życzę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/190/#findComment-7606733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.11.2018 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 (edytowane) Moje kochane kulinaria.No to moje przedziwne zestawy.P.Adamkowi i P.Marcinkiewiczowi specjalna dedykacja.Wiejska "kiełba z kija".Szynka włoska smażona z cukrówką , odrobiną , soku z limonki i łyżeczka lipowego miodu. Edytowane 24 Listopada 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/190/#findComment-7607276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.11.2018 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Pan Adamek i Pan Marcinkiewicz znajomi dla wszystkich coś takiego na śniadanko by skonsumowali. Szynka włoska niesmażona , duży plaster smarowany serem z ziołami i salami.Naleśnik na maśle klarowanym i winogron jako dodatek. .Jajo na miękko. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/190/#findComment-7607307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.11.2018 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 (edytowane) http://www.uniameat.pl/images/produkty_korona/31_szynka_wloska.jpg nie mylić z nazwa szynka polska. SZYNKA WŁOSKA Szynka włoska wytwarzana jest według tradycyjnych receptur. Najpopularniejszą jej odmianą jest szynka parmeńska, czyli Prosciutto di Parma, która pochodzi z terenów Parmy. Jest to szynka surowa i delikatnie podsuszona, która wytwarzana jest z całych udźców wieprzowych. W porównaniu z innymi wyrobami tego typu, prawdziwa szynka parmeńska charakteryzuje się stosunkowo słodkim i delikatnym smakiem. W tradycyjnym procesie suszenia używa się małej ilości soli, a dodatki w postaci substancji chemicznych i konserwujących są surowo zabronione, co z pewnością stanowi jej niebywały atut. Jest również niskokaloryczna, co szczególnie docenić mogą osoby dbające o linię. Szynka parmeńska to doskonała przystawka oraz dodatek do sałatek i kanapek. http://www.gotuj.pl/uploads/ingredients/logo/thumbnails/large_239-szynka-wloska-jpg-1331114374-89.jpg http://pychotka.pl/foto/szynka-parmenska.jpg to tylko jej cudowne odmiany Edytowane 24 Listopada 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/190/#findComment-7607374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.11.2018 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Uwaga ... powyżej wykład na temat wędlin "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/190/#findComment-7607399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.11.2018 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Uwaga. Nowy produkt Na poniższej fotografii nowość na kulinarnej mapie świata ... są to polskie krewetki tygrysie, hodowane przez kulinarnych miszczów w akwariach (są sporych dość rozmiarów, gdyż na 1kg jest ich około 20 szt.) ... wprawdzie do złudzenia przypominają krewetki atlantyckie ... ale co mi tam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/190/#findComment-7607430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.