Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Władco Przysmaków, niedawno (w zeszłym miesiącu), wyłożyłem taras przepięknymi płytkami po 8000 zł/m2. Myślę, że będą pasowały do moich polędwiczek z ...piekarnika. Gwoli ścisłości, mój taras ma powierzchnię 150 m2.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/217/#findComment-7692276
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przy lepszych grillach jest już opcja wędzenia. Najlepiej gdy grill ma podwójne ściańki, zegulacja temperapury z dokładnością do 1C. Nigdy nie wchodzę na górne pole wędzenia, czyli koniec czarnej skali. Przy zimnym wędzeniu jest to granica z dolną skalą(biała)

 

leszczymy-leszcza.jpg

 

Uwierz mi, lepiej uwędzę wszelakie mięsiwo w 200 litrowej beczce niż Ty w super hiper grillu. Nie chodzi w tej sztuce o sprzęt a o serce i miłość do stworzenia dobrej potrawy. Nie zrozumiesz tego

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/217/#findComment-7692277
Udostępnij na innych stronach

Uwierz mi, lepiej uwędzę wszelakie mięsiwo w 200 litrowej beczce niż Ty w super hiper grillu. Nie chodzi w tej sztuce o sprzęt a o serce i miłość do stworzenia dobrej potrawy. Nie zrozumiesz tego

 

Znam tą "muzykę".

 

Po co jechać z Warszawy do Madrytu w 5tkę największą limuzyna , jak można wygodniej w fiacie 126p. Piatka jakoś się upcha , a i wygodniej!

Po co używać toalety, jak można się wy***ć w krzakach. Po co wędzić w profesjonalnym grillu z profesjonalnymi nastawami do 1C, np. 52C na 36 godzin(tylko przykład i dowolna liczba) z dymem jakim się chce, jak w beczce nastawi się lepiej. Itp...

 

 

Polędwica z profesjonalnego grilla wędzona na zimno...

 

leszczenie-leszcza2.jpg

Edytowane przez Władca Przysmaków
126p
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/217/#findComment-7692326
Udostępnij na innych stronach

Po co wędzić w profesjonalnym grillu z profesjonalnymi nastawami do 1C, np. 52C na 36 godzin(tylko przykład i dowolna liczba) z dymem jakim się chce, jak w beczce nastawi się lepiej. Itp...

Ale doświadczenie (wieloletnie) czyni cuda :D

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/217/#findComment-7692339
Udostępnij na innych stronach

Proszę popatrzeć jak daleko można spaść w swoim kłamstwie. Pogubić się w tym oszukiwaniu rzeczywistości.Paul.Popatrz wyżej ile czasu potrzeba było kłamczuszkowi na peklowanie polędwiczek ?.Godziny ? .Jadł truciznę? Ile peklował te prezentowane ze sklepu ,a to pudełko z kwa-sówki nie nadaje się do żadnego wędzenia.To zwyczajny grill gazowy. Proszę zwrócić uwagę jak nagle zmienia się gabaryt polędwiczek i schabu oczywiście ze sklepu.Pochwalił się i Państwo oszukał.Wszyscy znamy czas peklowania. Chciał mi udowodnić coś ale zatracił się w tej głupocie i w tym poległ.Peklowanie roztworem soli i saletry jest procesem długim nie kilkugodzinnym.http://www.emoticonland.net/smileys/Lol/lollol360.gif http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2302.gif temu.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/217/#findComment-7692346
Udostępnij na innych stronach

Proszę popatrzeć jak daleko można spaść w swoim kłamstwie. Pogubić się w tym oszukiwaniu rzeczywistości.Paul.Popatrz wyżej ile czasu potrzeba było kłamczuszkowi na peklowanie polędwiczek ?.Godziny ? .Jadł truciznę? Ile peklował te prezentowane ze sklepu ,a to pudełko z kwa-sówki nie nadaje się do żadnego wędzenia.To zwyczajny grill gazowy. Proszę zwrócić uwagę jak nagle zmienia się gabaryt polędwiczek i schabu oczywiście ze sklepu.Pochwalił się i Państwo oszukał.Wszyscy znamy czas peklowania. Chciał mi udowodnić coś ale zatracił się w tej głupocie i w tym poległ.Peklowanie roztworem soli i saletry jest procesem długim nie kilkugodzinnym.http://www.emoticonland.net/smileys/Lol/lollol360.gif http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2302.gif temu.

 

Może jakieś tabletki? Te zdjęcia były robione przed wędzeniem , a polędwiczki były już gotowe do wędzenia. Kolor! Podczas wędzenia mięso tobie się powieksza, czy zmniejsza? Masz poważny problem natury mentalnej człowieku.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/217/#findComment-7692349
Udostępnij na innych stronach

Pogubił się człowiek dokumentnie i nie zrozumiał najpierw wkleił schab ze sklepu mówiąc ,że go sam uwędził w tym pudełku z opcją wędzenia. Potem by jakoś wyjść z popełnienia błędu wkleił inne polędwiczki już te prawidłowe które peklował w w/w roztworze min. 8 - 10 dni.Żenua.To zwykłe naciąganie czytającego.Pochwalił się i okłamał.W tak krótkim czasie nie da się uwędzić tych polędwiczek.Żenua.http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2249.gif

 

Rzeczywiście to te same leszcz-sie-leszczy.jpg

 

ale wtopa.Jak można w tym narcyzmie się tak zatracić.Żenua.Po co tak robić.?

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/217/#findComment-7692352
Udostępnij na innych stronach

Pogubił się człowiek dokumentnie i nie zrozumiał najpierw wkleił schab ze sklepu mówiąc ,że go sam uwędził w tym pudełku z opcją wędzenia. Potem by jakoś wyjść z popełnienia błędu wkleił inne polędwiczki już te prawidłowe które peklował w w/w roztworze min. 8 - 10 dni.Żenua.To zwykłe naciąganie czytającego.Pochwalił się i okłamał.W tak krótkim czasie nie da się uwędzić tych polędwiczek.Żenua.http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2249.gif

 

Powiadasz schab? To już inni tobie wytłumaczyli. Powiadasz pudełko? Ten wkład, który kosztuje $6000 to jest profesjanalna maszyna, mnie prety na których zawijasz w folie aluminiową. Powiadasz żenua? Nie widziałem ciebie u mnie w kuchni. Czas chłopie na tabletki...

 

 

Daj jeszcze wykład na temat profesjonalnego sptrzętu, chętnie poczytam. Bęć!

 

leszczenie-leszcza2.jpg

 

leszczenie-leszcza3.jpg

 

 

:popcorn:

Edytowane przez Władca Przysmaków
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/217/#findComment-7692357
Udostępnij na innych stronach

Nie wytłumaczył zjawiska tego oszukiwania.Nie pokazał jak to zrobił.Mogłem napisać ,że własnie odkroiłem kawałek z wędzarni i pokazałem poglądowa tak dla porównania.

 

8bb686f6dae891e2.jpg

 

Toż to polędwica z mojej wędzarni. Zapomniałem.http://psiakosc.com/emoty/emoty-5/rire.gif http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/taniec1.gif

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/217/#findComment-7692366
Udostępnij na innych stronach

Dobranoc. Jutro też jest dzień by niepotrzebne zaprzątać sobie głowę tymi głupotami.Będę może peklował szynkę na szaszłyki .Jutro do sklepu. Aha zamówiłem młody bober ,czereśnie i fasolkę szparagową.http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/toast2.gif

 

p.s powoli dokleja w posty ale po co jak wszystko już powiedziano i udowodniono.http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/tratatata1.gif

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/217/#findComment-7692369
Udostępnij na innych stronach

Dobranoc. Jutro też jest dzień by niepotrzebne zaprzątać sobie głowę tymi głupotami.Będę może peklował szynkę na szaszłyki .Jutro do sklepu. Aha zamówiłem młody bober ,czereśnie i fasolkę szparagową.http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/toast2.gif

 

 

Podsyłam z tej okazji inne zdjecię, bo jest ciekawie.

 

leszczenie-leszcza4.jpg

 

:rotfl:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/217/#findComment-7692373
Udostępnij na innych stronach

No nie da pospać.

 

to te sameemigrancka.jpg

 

Trochę na szprycował więcej jak zwykle.

 

poledwiczka.jpg

 

http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/brawo1.gif

 

Jak widać konsumuje tylko to co najlepsze, nie jadam śmieci tak jak ty. Jest wolność i demokracja, możesz napychać siebie i swoja rodzine śmiećmi do woli, jak to pokazujesz. Twoja sprawa.

 

Lata świetlne różnicy miedzy nami.

:popcorn:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/217/#findComment-7692376
Udostępnij na innych stronach

http://www.emoticonland.net/smileys/Lol/lollol360.gif http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2302.gif

http://psiakosc.com/emoty/emoty-5/rire.gif http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/taniec1.gif

http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/toast2.gif

wszystko już powiedziano i udowodniono.http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/tratatata1.gif

http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/brawo1.gif

Czy jest na sali przedszkolanka?

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/217/#findComment-7692379
Udostępnij na innych stronach

...

 

Poznajesz?

Tu było zdjęcie którego chyba nie poznał chef
... Ostatnio edytowane przez niktspecjalny ; Dzisiaj o 00:45 Powód: fota

... przestań już tak się męczyć "tropicielu płaskoziemia" :) odpisałem przecież na Twój bełkocik :)

Co mam poznawać a czego nie ?

Wędzę polędwiczki a także schab i robiłem już to setki razy, także kiełbasy różnego rodzaju, dziczyznę, drób i ryby.

Co tutaj jest do poznawania ?

 

Szkoda na ciebie czasu.Totalny EOT. W tym wypadku kopać z koniem powinien się tylko szaleniec...

... by kilka godzin później :)

Pogubił się człowiek dokumentnie i nie zrozumiał najpierw wkleił schab ze sklepu mówiąc ,że go sam uwędził w tym pudełku z opcją wędzenia. Potem by jakoś wyjść z popełnienia błędu wkleił inne polędwiczki już te prawidłowe które peklował w w/w roztworze min. 8 - 10 dni.Żenua.To zwykłe naciąganie czytającego.Pochwalił się i okłamał.W tak krótkim czasie nie da się uwędzić tych polędwiczek.Żenua.http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2249.gif

...

Już Tobie napisałem, że pojęcia nie masz ani o peklowaniu ani o wędzeniu :)

Czas peklowania ("na mokro" z dodatkowym nastrzykiem

FB_IMG_1560463398655.jpg

zalewy peklującej do mięśni) zależy od ilości soli peklującej w zalewie i od temperatury w jakiej peklujemy.

W zwykłym 5 palnikowym grillu mogę uwędzić polędwiczki w 3-4 godziny bez problemu.

Poradziłem już Tobie byś się choć trochę poduczył, nim zaczniesz dyskutować nad tym zagadnieniem :)

 

ps - wczoraj zapeklowałem schab (pekluje się w lodówce)

FB_IMG_1560463391549.jpg

... w niedzielę wędzenie "Polędwicy Sopockiej" :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/217/#findComment-7692380
Udostępnij na innych stronach

... .Jutro do sklepu. Aha zamówiłem młody bober ,czereśnie i fasolkę szparagową.

...

Dołożysz do szaszłyków z peklowanej szynki ogony młodych bobrów ? :)

... z czereśniami :)

Edytowane przez Chef Paul
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/217/#findComment-7692383
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...