Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

f909d819640b80ee.jpg

b0c41c6bc92543b1.jpg

galaretka.jpg

 

 

 

 

 

..............................................................................................................

 

 

 

Takie tam ze źródeł internetowych.Nigdzie nie piszą o syfiastej szarej małży i jej wpływie na naturalny kolagen.Chyba ,że coś przeoczyłem.:rolleyes:

 

To sie doucz, kolagen pozyskuje sie nawet w ilosciach przemyslowych z resztek malzy oceanicznych. Najlepszym kolagen to kolagen rybi, jest najlepiej przyswajalny, jest w 80 % przyblizony do kolagenu ludzkiego. Jego rozmiar jest najmniejszy i latwo przedostaje sie do krwioobiegu. Kurzy , swienski, bydlecy, laduje w duzej ilosci w sraczu. Szkoda sobie armature zapychac syfiastym jedzeniem, jak kurze stopy.

 

Ja o tym wiem od 30 lat, a ty w internetach grzebiesz jak uslyszysz.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832856
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W międzyczasie .Wątróbka wołowa z boczniakami w miodzie.Pieczony ziemniak i tegoroczna własna kapusta kiszona.Nie ma cebuli żeby jednemu z dziadków nie psioczyć.

 

1367105449_ebpiu1_600.jpg

 

Chyba nie tylko do obrad sejmu na FM tez nieźle im idzie.

 

f0b72559c795cd4e.jpg

 

f26a037fb9072f41.jpg

 

Smakuje wybornie.Taka szybka odmienność od wiadomo czego.;)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832858
Udostępnij na innych stronach

To sie doucz, kolagen pozyskuje sie nawet w ilosciach przemyslowych z resztek malzy oceanicznych. Najlepszym kolagen to kolagen rybi, jest najlepiej przyswajalny, jest w 80 % przyblizony do kolagenu ludzkiego. Jego rozmiar jest najmniejszy i latwo przedostaje sie do krwioobiegu. Kurzy , swienski, bydlecy, laduje w duzej ilosci w sraczu. Szkoda sobie armature zapychac syfiastym jedzeniem, jak kurze stopy.

 

Ja o tym wiem od 30 lat, a ty w internetach grzebiesz jak uslyszysz.

 

Tak tak Ty masz kuźwa wiedzę i z internetu nie korzystasz ,nie podpierasz się doświadczeniami z niego, sam to wymyślasz no i są dowody ,że jako utylizator masz wór i wiadro na plaży i w plastykach wpierniczasz aż dudni .Utylizujesz gdzie się da.Bo dowodów póki co nie przedstawiłeś.Tak Ty wszystko wiesz ale ,że trzeba segregować to już nie.30 lat mieszałeś i namieszałeś.:p

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832861
Udostępnij na innych stronach

Tak tak Ty masz kuźwa wiedzę i z internetu nie korzystasz ,nie podpierasz się doświadczeniami z niego, sam to wymyślasz no i są dowody ,że jako utylizator masz wór i wiadro na plaży i w plastykach wpierniczasz aż dudni .Utylizujesz gdzie się da.Bo dowodów póki co nie przedstawiłeś.Tak Ty wszystko wiesz ale ,że trzeba segregować to już nie.30 lat mieszałeś i namieszałeś.:p

 

To ze kolagen rybi jest najlepszy, to kazdy wie i internet jest w tym przypadku zbedny.

 

Czas na tatar. Prosty i najlepiej smakujacy, czyli nie wywalamy otwartych drzwi ...

 

tatar-lux.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832866
Udostępnij na innych stronach

W międzyczasie .Wątróbka wołowa z boczniakami w miodzie.Pieczony ziemniak i tegoroczna własna kapusta kiszona.Nie ma cebuli żeby jednemu z dziadków nie psioczyć.

 

1367105449_ebpiu1_600.jpg

 

Chyba nie tylko do obrad sejmu na FM tez nieźle im idzie.

 

f0b72559c795cd4e.jpg

 

f26a037fb9072f41.jpg

 

Smakuje wybornie.Taka szybka odmienność od wiadomo czego.;)

 

O Jezusie jak mozna tak watrobe sp******** ?!

 

Przeciez bylo to tutaj przerabiane.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832870
Udostępnij na innych stronach

To ze kolagen rybi jest najlepszy, to kazdy wie i internet jest w tym przypadku zbedny.

 

Czas na tatar. Prosty i najlepiej smakujacy, czyli nie wywalamy otwartych drzwi ...

 

tatar-lux.jpg

 

Udowodnij ,że najlepszy i kto to jest ten każdy.Ja wiem ,że naturalny kolagen w zupach ,galaretach z łapek kurzych jest wporzo i to co o nim się pisze i ,że mi pomaga itd. to nieprawda ? Jezuniu jak można pokazywać takie bordo .Strasznie czerwony chyba ze starego buhaja ?Wątorba:) wołowa krwista jak lubię ze słodkim miodowym boczniakiem,pieczonym ziemniaczkiem młodym.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832872
Udostępnij na innych stronach

Udowodnij ,że najlepszy i kto to jest ten każdy.Ja wiem ,że naturalny kolagen w zupach ,galaretach z łapek kurzych jest wporzo i to co o nim się pisze i ,że mi pomaga itd. to nieprawda ? Strasznie czerwony chyba ze starego buhaja ?Wątorba:) wołowa krwista jak lubię ze słodkim miodowym boczniakiem,pieczonym ziemniaczkiem młodym.

 

Tradycyjnie jak mowi przyslowie " Gowno jesz , gowno wiesz".

 

 

 

Mlody Filet Mignon, najlepszy na tatara, starszy zaczyna dostawac lekkiego marmurka, kazdy kto zna sie na kuchni wie o tym.

 

Sciagamy tak, jakbysmy sie golili brzytwa.

 

ps organiczny z wolnego wypasu

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832877
Udostępnij na innych stronach

Tradycyjnie jak mowi przyslowie " Gowno jesz , gowno wiesz".

 

 

 

Mlody Filet Mignon, najlepszy na tatara, starszy zaczyna dostawac lekkiego marmurka, kazdy kto zna sie na kuchni wie o tym.

 

Sciagamy tak, jakbysmy sie golili brzytwa.

 

ps organiczny z wolnego wypasu

 

No moszna. Ściągamy brzytewką i każdy wie ,że jak tak nie zrobimy i nie będzie to Mignon to każdy tatar jest do utylizacji.Jago najmojszę.:p.Pisałem wyżej."gó...no jesz i gó...no widzisz"

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832879
Udostępnij na innych stronach

No moszna. Ściągamy brzytewką i każdy wie ,że jak tak nie zrobimy i nie będzie to Mignon to każdy tatar jest do utylizacji.Jago najmojszę.:p.Pisałem wyżej."gó...no jesz i gó...no widzisz"

 

 

Nie nozem, ruchami tak jak przy goleniu brzytwa. Noz muszi byc jak brzytwa. Ja uzywam limitowanego Chef's 8" do 3000 sztuk Shun-a.

 

IMG-4407.jpg

 

IMG-4408.jpg

 

 

ps to jest mieso tatarowe, najlepsze i najlepiej smakujace. Nie ma lepszego na tatara

Edytowane przez Władca Przysmaków
plus zdjecie
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832880
Udostępnij na innych stronach

Nie nozem, ruchami tak jak przy goleniu brzytwa. Noz muszi byc jak brzytwa. Ja uzywam limitowanego Chef's 8" do 3000 sztuk Shun-a.

 

IMG-4407.jpg

 

IMG-4408.jpg

 

 

ps to jest mieso tatarowe, najlepsze i najlepiej smakujace. Nie ma lepszego na tatara

 

Wiem wiem ,że nóż najlepszy i Mignon najlepszy ale co z tego jak właściciel zepsuty do szpiku kości.Zapytałby o Twoje g.........ale jeszcze się powstrzymam bo fajna wojenka kulinarna się zapowiada.;) Ja używam normalnego starego Gerlacha którym siekam ligawę ,potem siekam ją razem z oliwą (opcja jak ktoś lubi siekamy razem z masłem). Bardzo mi smakuje choć powiem ,że polędwica jakoś bardziej przypadła mi do gustu.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832885
Udostępnij na innych stronach

Wiem wiem ,że nóż najlepszy i Mignon najlepszy ale co z tego jak właściciel zepsuty do szpiku kości.Zapytałby o Twoje g.........ale jeszcze się powstrzymam bo fajna wojenka kulinarna się zapowiada.;) Ja używam normalnego starego Gerlacha którym siekam ligawę ,potem siekam ją razem z oliwą (opcja jak ktoś lubi siekamy razem z masłem). Bardzo mi smakuje choć powiem ,że polędwica jakoś bardziej przypadła mi do gustu.

 

Wszyscy widzimy, ze "Gowno jesz i gowno wiesz", a przy okazji wywalasz otawrte drzwi, okna i wlazisz prze komin.

 

 

Tak ja przy lososiowym, znika ze stolu w kilka sekund.

 

swiezy-tatar-5.jpg

 

Wracajac do wolowego, jesli ciezko nam kupic w PL dobry kawalek jak wyzej, mozemy uzyc taniego zamiennika STEK FILET MIGNON LIMOUSINE, za ten tani zaplacimy w okolicach 180zl/kg. Nawet jest jadalny.

Edytowane przez Władca Przysmaków
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832891
Udostępnij na innych stronach

Wszyscy widzimy, ze "Gowno jesz i gowno wiesz", a przy okazji wywalasz otawrte drzwi, okna i wlazisz prze komin.

 

 

Tak ja przy lososiowym, znika ze stolu w kilka sekund.

 

swiezy-tatar-5.jpg

 

Wracajac do wolowego, jesli ciezko nam kupic w PL dobry kawalek jak wyzej, mozemy uzyc taniego zamiennika STEK FILET MIGNON LIMOUSINE, za ten tani zaplacimy w okolicach 180zl/kg. Nawet jest jadalny.

 

Tak myślałem ,że masz szybką przemianę materii. Popatrz czasami co spuszczasz w kibelek.Może to jeszcze kawałek Mignona.;). Przepraszam ,że muszę przerwać tą uroczą dyskusje ale udaję się ku siłowni,potem pochlapanie i przyjazd na tatarka.Ty w wolnej chwili idź na swoją plaże wykąp się i sprzątnij plastyki.Utylizuj zgodnie z rozsądkiem.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7832905
Udostępnij na innych stronach

ac8297a779af2e8a.jpg

 

9c01913b54904d63.jpg

 

Tatar z ligawy bez pierdół.Fajny pomysł ma na tatara z ligawy Okrasa.Nie dodał jajka do mięsa ale położył lekko ścięte jajka przepiórcze.Zrobił sos z grzybów i musztardy i dodał kapary do mięsa.Super pomysł.

 

 

Wygląda przepięknie, Pomysł z cieniutkim chlebkiem rewelacja.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7833090
Udostępnij na innych stronach

ac8297a779af2e8a.jpg

 

9c01913b54904d63.jpg

 

Tatar z ligawy bez pierdół.Fajny pomysł ma na tatara z ligawy Okrasa.Nie dodał jajka do mięsa ale położył lekko ścięte jajka przepiórcze.Zrobił sos z grzybów i musztardy i dodał kapary do mięsa.Super pomysł.

 

 

Wygląda przepięknie, Pomysł z cieniutkim chlebkiem rewelacja.

 

 

Mialy byc fajerwerki, i sa niespecjalne fajerwerki. Ligawa jest ligawa i nic tego nie zmieni, poledwica nawet ta przecietna(STEK FILET MIGNON LIMOUSINE) nie bedzie. Tanie mieso bez smaku i jakosci, dlatego nazywana jest falszywa poledwica.

 

Szkoda sobie armature brudzic, bo zycie jest smaczne i piekne. Tymbardziej na kopcu z kilograma cebuli.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7833218
Udostępnij na innych stronach

Mialy byc fajerwerki, i sa niespecjalne fajerwerki. Ligawa jest ligawa i nic tego nie zmieni, poledwica nawet ta przecietna(STEK FILET MIGNON LIMOUSINE) nie bedzie. Tanie mieso bez smaku i jakosci, dlatego nazywana jest falszywa poledwica.

 

Szkoda sobie armature brudzic, bo zycie jest smaczne i piekne. Tymbardziej na kopcu z kilograma cebuli.

 

Fałszywy kulinarny utylizatorze.

 

aa0e46675ac21eb5.jpg

 

25b424fce104b501.jpg

 

a1f9a5b45192d94b.jpg

 

ade6fa440a8225e7.jpg

 

łopatka widzisz w czym .............w hektolitrach oliwy ale bez cebuli.;)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7833280
Udostępnij na innych stronach

ac8297a779af2e8a.jpg

...

Tatar z ligawy bez pierdół.

...

Przyznaję, że jestem zaskoczony ...

... nie widziałem jeszcze befsztyka tatarskiego z taką ilością surowego białka (o takiej ilości cebuli i ogórka wspominać nawet nie warto) :D

Nawet nie chcę się domyślać jak to "coś" może smakować ... wygląda obrzydliwie.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7833313
Udostępnij na innych stronach

Przyznaję, że jestem zaskoczony ...

... nie widziałem jeszcze befsztyka tatarskiego z taką ilością surowego białka (o takiej ilości cebuli i ogórka wspominać nawet nie warto) :D

Nawet nie chcę się domyślać jak to "coś" może smakować ... wygląda obrzydliwie.

 

a jak tam sraczka ? Wiesz ,że obrzydliwie już jako dziadek wyglądasz.Pomijam dania które Cię śmieszą i sraczki dostajesz jak je widzisz.Swojej małży tego nie pokazuj bo sraczki dostanie na FM.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7833323
Udostępnij na innych stronach

a jak tam sraczka ? Wiesz ,że obrzydliwie już jako dziadek wyglądasz.Pomijam dania które Cię śmieszą i sraczki dostajesz jak je widzisz.Swojej małży tego nie pokazuj bo sraczki dostanie na FM.

Widzę, że dawna forma wraca :D

 

ps - następny krok to zapewne "laleczka woodu" i komplet szpilek :)

Edytowane przez Chef Paul
ps
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/251/#findComment-7833330
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...