Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

...

Twoja starość w kulinariach jest zatrważająca . Wasze ubliżanie jest straszne. :mad::mad::mad:

Ktoś Tobie ubliża w odpowiedzi na Twój żałosny bełkocik ? :)

Edytowane przez Chef Paul
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/255/#findComment-7850350
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jesteś tak żałosny w swej krytyce jak i Twoje w kuchni gotowanie :)

 

 

 

Twoja starość w kulinariach jest zatrważająca . Wasze ubliżanie jest straszne. :mad::mad::mad:

 

Tak sie konczy jedzenie grzybow topionych w hektolitrach tluszczu, zmien diete to nastapi u ciebie rowniez poprawa nastroju.

 

 

 

U mnie robi sie to super szybko, i super skromnie z mega smakiem, bez topienia w hektolitrach tluszczu ...

 

kanapka-z-grzybow2.jpg

 

Oczywiscie z najlepszych skladnikow ...

 

kanapka-z-grzybow3.jpg

 

kanapka-z-grzybow4.jpg

 

Udziec z dziczyzny

 

kanapka-z-grzybow5.jpg

 

Aromatyczny, topiony, ser plesniowy robi robote...

 

kanapka-z-grzybow6.jpg

 

I prostota gotowa ...

 

kanapka-z-grzybow7.jpg

 

Palce lizac!

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/255/#findComment-7850422
Udostępnij na innych stronach

[ATTACH=CONFIG]449096[/ATTACH]

 

[ATTACH=CONFIG]449097[/ATTACH]

 

[ATTACH=CONFIG]449098[/ATTACH]

 

Po powrotach z wędkowania ulubione "drugie śniadanka" :)

 

[ATTACH=CONFIG]449099[/ATTACH]

 

[ATTACH=CONFIG]449100[/ATTACH]

 

Smakowicie pozdrawiam :)

 

WOW! Co ja tu widze! Shiphead i Pompano, elitarnosc smaku. Zazdroszcze rowniez pogody, na polnocy prawie zima ...

 

kanapka-z.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/255/#findComment-7850423
Udostępnij na innych stronach

Bardzo zimny poranek, 8 °C. Tak wiec tzw. irlandzkie sniadanie, zjem na zewnatrz prosto z patelni. Oczywiscie porcja bedzie sluszna , bo podziele sie z psem.

 

Organiczna wolnowybiegowka, w postaci wszystkich produktow ...

 

zimny-poranek1.jpg

 

zimny-poranek2.jpg

 

Dlaczego podam na patelni? Na zewnatrz jest zimno, a na rozgrzanym zeliwie sciagnietym z "ognia" mozna robic jajecznice. Trzyma cieplo, a i ten zapach potraw z zeliwniaka. Palce lizac!

 

Wbijam jajka i uciekam, zaczynajac mieszac skladniki...

 

zimny-poranek3.jpg

 

Bardzo skromnie, super szybko i super super super smacznie. Palce lizac!

Edytowane przez Władca Przysmaków
plus foto, transmisja na zywo
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/255/#findComment-7850587
Udostępnij na innych stronach

WOW! Co ja tu widze! Shiphead i Pompano, elitarnosc smaku. Zazdroszcze rowniez pogody, na polnocy prawie zima ...

 

kanapka-z.jpg

Ładnie tam u Ciebie, choć jak dla mnie, trochę za chłodno ;)

 

ps - smakowite irlandzkie śniadania będą u mnie zimą :) ... teraz świeża rybka ;)

 

pzdr

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/255/#findComment-7850733
Udostępnij na innych stronach

Ładnie tam u Ciebie, choć jak dla mnie, trochę za chłodno ;)

 

ps - smakowite irlandzkie śniadania będą u mnie zimą :) ... teraz świeża rybka ;)

 

pzdr

 

U mnie dzisiaj. Wymiarowa fladra(30cm od glowy do konca ogona), wlasnie zabieram sie za filetowanie.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/255/#findComment-7851036
Udostępnij na innych stronach

Odświeżymy wątek bo nudno się zrobiło.

 

8a01efb404494351.jpg

 

Kania z lasu na maśle .

 

1b5cc4b4591db80c.jpg

ac9dc034cf7df631.jpg

 

Mortadela regionalna z papryką .....na maśle.

 

80c34fd17c896ebb.jpg

 

Lekka oliwa z oliwek ,czosnek i roszponka .

 

233173966af48c25.jpg

6c8804e04b73fbbb.jpg

i jeden kęs .

268f420bab7b2263.jpg

 

Jak to się tu mówi ........pozdrawiam smaczniutko .

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/255/#findComment-7852490
Udostępnij na innych stronach

Tymczasem (nim jeleń na powrót przykłusuje):

Cyc

20201013_133641.jpg

 

Cyca siekamy

20201013_133717.jpg

 

... i podsmażamy

20201013_120811.jpg

 

... do piekarnika wkładamy

20201013_134016.jpg

 

... na talerz wykładamy

20201013_134141.jpg

... i ze smakiem zjadamy :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/255/#findComment-7852590
Udostępnij na innych stronach

Tymczasem (nim jeleń na powrót przykłusuje):

Cyc

[ATTACH=CONFIG]449372[/ATTACH]

 

Cyca siekamy

[ATTACH=CONFIG]449373[/ATTACH]

 

... i podsmażamy

[ATTACH=CONFIG]449374[/ATTACH]

 

... do piekarnika wkładamy

[ATTACH=CONFIG]449375[/ATTACH]

 

... na talerz wykładamy

[ATTACH=CONFIG]449376[/ATTACH]

... i ze smakiem zjadamy :)

 

 

Matko jakie to niezjadliwe . Piersi źle smakują siekana ,w całości poddana obróbce cieplnej jest o wiele smaczniejsza . Zakryłeś kolejne kłamstwo Pawle .:D Pitu pitu i danko jest gotowe. Mam mdłości na widok twoich nowych wynalazków . Wybacz nie wiem komu to pokazujesz ale to ładny bałagan na talerzu .:lol2:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/255/#findComment-7852794
Udostępnij na innych stronach

Matko jakie to niezjadliwe . Piersi źle smakują siekana ,w całości poddana obróbce cieplnej jest o wiele smaczniejsza . Zakryłeś kolejne kłamstwo Pawle .:D Pitu pitu i danko jest gotowe. Mam mdłości na widok twoich nowych wynalazków . Wybacz nie wiem komu to pokazujesz ale to ładny bałagan na talerzu .:lol2:

Sądzisz, że to z braku przypalonej cebuli Twe mdłości ? :)

20201013_133929.jpg

Przepraszam, że nie trafiłem w Twoje "gusta" :) ... biała część pora, czosnek, zielona, słodka papryka

 

20201020_080044.jpg

Cieszę się, że nie jadasz przy mym stole. Zarzygał byś moją jadalnię :)

 

Niebawem pieczenie barana. Powinno się Tobie spodobać :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/255/#findComment-7852801
Udostępnij na innych stronach

WP, to nie jest "to" ... zbyt skromnie :)

"to", to jest "ser zgliwiały" (który nie "zgliwiał") i bez kminku z Podlasia który nie dotarł :)

 

ps - zapowiada się zabawne pieczenie barana :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/255/#findComment-7853373
Udostępnij na innych stronach

Witojcie gospodarze i gospodynie.:D

 

Przypomnienie , jak za komuny wyglądało to oto dzieło zwieńczone deserem ,który zastąpiła szarlotka na ciepło z lodami. Cienkie parówki mocno wędzone z dawnej receptury z cebulą .Petarda witaminowa :D ale bardzo smaczna . Pomidory w kremie śmietanowo majonezowym. Oczywiście z majonezem kieleckim bo najzdrowszy.:D

 

639d7893adb923c5.jpg

 

9147e8413455c579.jpg

 

078dadfa8d939b0d.jpg

 

d6ddd1f8172ef0ae.jpg

 

88029f03ed940d89.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/255/#findComment-7854939
Udostępnij na innych stronach

...

Przypomnienie , jak za komuny wyglądało to oto dzieło zwieńczone deserem ,który zastąpiła szarlotka na ciepło z lodami. Cienkie parówki mocno wędzone z dawnej receptury z cebulą .Petarda witaminowa :D ale bardzo smaczna . ...

639d7893adb923c5.jpg

 

9147e8413455c579.jpg

...

Im dalej od "czasów komuny", tym cebuli więcej :)

...

Te rzygowiny im pokażę temu podrabianemu i temu co nie ma nic ...

813e327b1c741c89.jpg

...

W poście powyżej (może przez pomyłkę) prawidłowe określenie "rzygowiny" :)

 

ps - nie znam nikogo kto tak jadał, nawet w czasach stalinowskich, (przepraszam, poznałem teraz) :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/255/#findComment-7855409
Udostępnij na innych stronach

Witojcie gospodynie i gospodarze .Dzisiaj deser tak prosty ,że aż pyszny .

 

3aceb4d6398b06ea.jpg

 

36edf5e09a2fbdac.jpg

 

6862b6fcc5c6d3a7.jpg

 

Do tej wybranej mieszanki dodałem bez rozmrażania cukier .Zalałem gorąca galaretka i po wystudzeniu do lodówki .Brakuje tu jeszcze kremu na bazie mascarpone i 30 % śmietanki .

 

Pozdrawiam smakowicie .

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/255/#findComment-7855440
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...