ada_marcin 08.04.2015 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) a omułki z jakiego "źródła" ? Nowozelandzkie zielone z Masali, przy ul. Wołodyjowskiego. Jestem właśnie w trakcie zawijania blinów. Nadzieniem jest wędzony dziki łosoś, serek puszysty, kapary, czerwona c., koperek. http://s27.postimg.org/626bxmoer/bliny_z_dzikim_lososiem.jpg http://s7.postimg.org/4n9t6ebln/bliny_z_dzikim_lososiem.jpg Będę je serwowała z czerwonym barszczem. ps osobiście uwielbiam z dodatkiem kolendry, tylko dla mnie. Zawsze mam świeżą Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez ada_marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 08.04.2015 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 http://s14.postimg.org/zf5o9qlsh/IMG_6964.jpg http://s15.postimg.org/jobms7hkr/IMG_6965.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 08.04.2015 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Nowozelandzkie zielone z Masali, przy ul. Wołodyjowskiego. No to feler - mam do nich jakieś 450 km. Ps. I nie to, że się czepiam, ale te bliny, to tak jakoś na naleśniki wyglądają (bez drożdży?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 08.04.2015 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 No to feler - mam do nich jakieś 450 km. Ps. I nie to, że się czepiam, ale te bliny, to tak jakoś na naleśniki wyglądają (bez drożdży?) Mogę się mylić, wysyłają. Tak bez drożdży i masła, średnica 26 cm, grubość 1 do 1,5 mm(czasami 2, te mniej perfekcyjne). Idealne do zawijania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 08.04.2015 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Można na słodko, jako deser. Np. Nutella, truskawki i skarmelizowany cukier tak jak do Crème Brûlée. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 09.04.2015 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Skrzydełka z ananasem w sosie słodko pikantnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Balisńki 09.04.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Brzmi kusząco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 09.04.2015 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 A ja ostatnio, na przekąskę mózgi wieprzowe.Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na patelni. Jak się zeszkli, wrzucamy mózgi, podlewamy odrobiną wody, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem aż powierzchnia mózgów zbieleje. Odkrywamy, obracamy i smażymy jeszcze chwilkę żeby się lekko przyrumieniły. Serwować można np. z razowym chlebem, albo w wersji bardziej eleganckiej, na grzance.Raczej jako przekąska niż danie główne bo choć smaczne, jest bardzo tłuste i w większej ilości może zmulić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 09.04.2015 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Z tym tłuszczem, to lekka przesada - wszak to tylko około 10% wagowo. Ale że to atomówka cholesterolowa - prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 09.04.2015 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Z tym tłuszczem, to lekka przesada - wszak to tylko około 10% wagowo. Ale że to atomówka cholesterolowa - prawda. Prawda, tyle że te 10% to w "świeżej masie" (prawie 80% wody) w suchej masie to mniej więcej 50/50 z białkiem i bardzo niewiele więcej. Jak z mięsem, można powiedzieć że chude mięso ma tylko 20 % białka albo że to prawie samo białko i właściwie oba stwierdzenia są prawdziwe. Ale smaczne jest, a kto by chciał o wszystkim pamiętać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 10.04.2015 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Nigdy nie miałam okazji spróbować. Jestem bardzo zabiegana, więc zaległe danie bez opisu. http://s28.postimg.org/je6027gjh/a_i_s_1.jpghttp://s4.postimg.org/fb3vv8xfx/a_i_s_2.jpghttp://s11.postimg.org/6lkf0kd0z/a_i_s_3.jpghttp://s13.postimg.org/gamuxv7d3/a_i_s_4.jpghttp://s10.postimg.org/dznnb9tll/a_i_s_5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.04.2015 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 skrzydełka na słodko-ostro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 14.04.2015 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Wołowina(t-bone limousine 426 gram i 485 gram) z sosem malinowym(orginalny worcestershire, szalotki, porto(ruby), maliny, pieprz i sól). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 14.04.2015 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Maliny własne mrożone(w trakcie rozmrazania). Porto 1/3 butelki, 2 szalotki, worcestershire 50 do 100 ml od własnego wyczucia smaku. http://s24.postimg.org/yo94o1yxh/wolowina_z_sosem_malinowym.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 14.04.2015 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 http://s16.postimg.org/esp6ja4x1/wolowina_z_sosem_malinowym.jpg cd. po obiadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 14.04.2015 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 http://s30.postimg.org/taq7726kx/wolowina_z_sosem_malinowym.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 14.04.2015 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Cudowna kompozycja smakowa zaczerpnięta z menu słynnej paryskiej restauracji. Polecam wielbicielą dobrego smaku. http://s17.postimg.org/6vpoifmb3/wolowina_z_sosem_malinowym.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 14.04.2015 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Moje zadowolenie smakowo-kulinarne w skali 1 do 10, to 10+. http://s7.postimg.org/etodou02j/wolowina_z_sosem_malinowym.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 15.04.2015 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Grill po myśliwsku. http://s1.postimg.org/hafakz067/po_mysliwsku.jpg Plus oliwka, pieprz i 1/2 szklanki białego wina. ps waga mięsa to 496 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 15.04.2015 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Zapomniałam wspomnieć o czosnku. Dodatki to brązowy ryż i sos curry, lub kasza gryczana i sos z grzybów leśnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.