Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ada ... jestem pod wrażeniem

:)

... niestety w "Biesiadach Samotnych Panów" nie podaję tak wykwintnie jak Ty (dużo się dzieje, czas cały się leje) :) ;) ... najważniejśze by smakowało ...

...

grill praktycznie włączony bez ustanku

 

a to:

http://www.chefpaul.net/FB/pc_c04.jpg

... żeberka i krewetki (z solnego bloku)

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02610s.jpg

... których można użyć do deville z Jalapeno

 

a to:

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02609s.jpg

... białe kiełbaski w wędzonym boczku

 

a to:

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02649s.jpg

... błyskawicznie pieczone ogony homara

 

a to:

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02636s.jpg

... śliwki i pieczarki w wędzonym boczku

 

a to:

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02616s.jpg

... szynka pieczona w wolnowarze na cydrze (podawana z Havarti) ... stanowi niezłą przekąskę

 

czy pachnące i smakowite desery, jak:

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02650s.jpg

... arbuz z grilla (uprzednio w marynacie rumowo - miodowej)

 

... smakowicie pozdrawiam, życząc udanych zabaw przy grillu :)

Edytowane przez Chef Paul
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale pyszne zdjęcia... aż ślinka cieknie! Kurczę, chyba trzeba będzie jakiś obiadek machnąć po powrocie do domu. W pracy nie ma warunków. Całe szczęście są dobre dania na wynos. Dzisiaj w sumie klasycznie i szybko pizza z [moderowano] ale czasem skoczy się do baru mlecznego... tam też same pyszności! ^^ Edytowane przez joliska
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

burro a'la CP ;)

... 50% grubo mielonej wołowiny, 50% drobno mielonej cielęciny, podsmażamy na patelni

przyprawy: sproszkowane chili, kmin mielony, sproszkowana czerwona papryka, oregano granulowana cebula i czosnek ... wymieszać z wodą i tequila

... dodać do rozdrobnionego przesmażonego mięsa ... zredukować do całkowitego odparowania

... ugotowaną czerwoną fasolę, rozdrobnić blenderem ... dodać do mięsa ... wymieszać i chwilę razem poddusić

 

Farsz nałożyć na cienkie (ciepłe) kukurydziane placki, zawinąć ułożyć na blasze, polać rozpuszczonym na maśle startym cheddar z posiekanym jalapeno, (piekarnik lub grill pod przykryciem - około 200*C) ... pod koniec zapiekania nałożyć na wierzch salsę (każdy wie jak się salsę robi)

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02655s.jpg

 

smakowicie po teksańsku pozdrawiam :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

"śledzę" (to za dużo powiedziane) tylko nieliczne wątki "kulinarne" i... aż mi się jeść odechciewało:)

Aż do dziś. Nie sądziłem że jedzenie może wyglądać aż tak apetycznie!

Czy to tylko kwestia dobrej fotografii?;))

Edytowane przez finlandia
usunięcie części złośliwej wypowiedz.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witajcie.

 

Poratujcie.

 

Szukam technik smażenia banana (bez "tempury") w miodzie.

mogę Tobie polecić dwa proste sposoby:

1 rozetnij skórę banana (tak by jej nie uszukodzić) wysmaruj od wewnątrz miodem (miód mieszam z rumem) i do piekarnika

2 folię lekko przetrzyj olejem, ułóż na niej rozcięte wzdłóż banany, potraktuj miodem (z rumem) :) i na grill ... lub do piekarnika

 

smaczności życzę

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...