Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://s24.postimg.org/psexlbl7p/DSCF7135.jpg

 

Powinieneś zrobić jajka sadzone na tablecie bardzo oryginalne.No apetyczne to nie jest ale nawyków nie zmieniamy.Kiełbasa nie powala na kolana boczek-bekon nieładnie pozawijany. Tynkale nie nakłute by sok podrywał bekon w czasie obróbki cieplnej.Sałatka prosta bez szaleństwa.:wiggle:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Powinieneś zrobić jajka sadzone na tablecie bardzo oryginalne.No apetyczne to nie jest ale nawyków nie zmieniamy.Kiełbasa nie powala na kolana boczek-bekon nieładnie pozawijany. Tynkale nie nakłute by sok podrywał bekon w czasie obróbki cieplnej.Sałatka prosta bez szaleństwa.:wiggle:

 

O czym ty piszesz? Napisz po ludzku.

 

Ada, kobieta, bardzo bardzo...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

O czym ty piszesz? Napisz po ludzku.

 

Ada, kobieta, bardzo bardzo...

 

Kobieta tak nie odpowiada to mowa faceta.Napisałem po ludzku ,że na talerzu panuje rozgardiasz bez uniesień kulinarnych.:p.Jakaś kiełbasa zawinięta w coś i sałatka z tych samych składników no nie powala tak jak ze słoika.Były ładniejsze okazy twych występów kulinarnych.Moim gościom takiego żarcia bym nie podał.Nie zniżę się i nie powiem jak ty o mnie chłopie że syf.Tak pisze facet pamiętaj o tym kobiełka ciepłą jest.:bye:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ada, szkoda że nie można dwać lajków bo byś (je) dostała:). Twoje fotki zawsze pokazują aktualność kuchni i przynajmniej nie mam wątpliwości, że to efekty Twojej pasji:)

Znowu wraca mi apetyt na mięso..

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A śniadanko powyborcze?

 

Podarujmy sobie odrobinę luksusu.

Jajko w koszulce, położone na szparagach i obłożone boczkiem (bekonem) w plastrach na chrupko.

 

A jak macie powyborczego kaca to "doprawcie" odrobiną sosu holenderskiego, który znakomicie pasuje do szparagów, a jajko będzie po benedyktyńsku (wersja bardziej wykwintna).

 

Ps. Nie mam naczynia do gotowania szparagów - po prostu wrzucam do wrzącej, osolonej i lekko "ocukrzonej" wody na około 5 min.

 

Ps.2. Wbrew pozorom przygotowanie takiego śniadania to troszeczkę więcej niż 10 min. (w wersji bez wykonania sosu).

Edytowane przez sSiwy12
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mózgi wieprzowe?? Nigdy nie próbowałem, nie wiem czy bym zjadł.
Specyficzne ale dobre, choć nie każdemu muszą smakować.

Z ciekawostek, to ostatnio udało mi się kupić grasicę cielęcą.

Dobra choć też specyficzna, smak trochę z tej półki co wątróbka, ale tylko pokrewny nie bardzo podobny. Na pewno znacznie delikatniejsza.

Trzeba sparzyć, obrać z błon, podzielić na cząstki i usmażyć, doprawiając solą i pieprzem, raczej delikatnie żeby nie zabić specyficznego smaku grasicy.

Jak z mózgiem, wątróbka czy flaczkami, jednym będzie bardzo smakowała, inni podziękują po pierwszym kęsie.

Ciekawostką są ceny. Jedni sprzedają jako odpad, w cenie kości czy karmy dla psa, inni jako rarytas licząc grubo powyżej 200 zł za kilo :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Fusion -;)

 

Jakiś taki jakby...

niespecjalny.

 

Zawezwany proponuję::wave:

 

Piróg :D:D:D

http://www.elondyn.co.uk/mainpage/data/news_sys/f0422c55fdd4a176f24e07d7de8d7f3d/20110305161640.jpg

Ostatni rekord należał do Polaków z Lubelszczyzny. Ich wyczyn został wpisany do Księgi Rekordów Guinessa, jako „Największy Polski Pieróg Świata”. Od wczoraj, tytuł ten należy się Anglikom, którzy w brytyjskim Folkestone ugotowali jeszcze większego pieroga.

 

Hamburger :D:D:D

http://bi.gazeta.pl/im/3/4425/z4425943Q,Najwiekszy-na-swiecie-pomnik-kanapki-Big-Mac--USA.jpg

hot dog :D:D:D

http://rankingi24.pl/images/mar2015/jedzenie-rekord02.jpg

 

http://szokblog.pl/ShareImages/1345257081730.jpg

 

lasagna :D:D:D

http://www.hotelinfo24.pl/image/galerie/glowne_inf/8263.jpg

 

Nowy sposób gotowania parówek.:D

http://www.glol.pl/pictures/75/picture_7531.jpg

 

http://i3.spryciarze.pl/inspiracje/spryt13690960834378.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a tym czasem ...

 

[ATTACH=CONFIG]319393[/ATTACH]

 

... w jednej z warszawskich restauracji :)

 

Źródło:

http://www.wykop.pl/tag/gotujzwykopem/

obejrzyj :D:D:D przyda się jak nuda w około.:D:D:D

 

 

Jak bywałeś to masz cel Chef by to prezentować.To też z tej knajpy.

http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_gFMDpxtkOADJIEDW4ODILxyRtVrCTOVB,w400.jpg

 

to tyż. Widze ,że lubisz te klimaty ,a nie mówiłeś.

http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_OC3Ny0YJUK2SsLvgx6tnVfVlA9A5Igac,w400.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Trochę Cię rozczaruję NS-ie :)

Autorem fotografii jest jeden z moich kolegów

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206839150480332&set=a.3378511504593.159244.1323560783&type=1&theater

 

Rozczarowanie moje jest tym większe ,że poddajesz uwadze coś co nie jest prawdą.Ty WIELKI kucharz poddajesz się takim introligatorskim ,płytkim oprawom.Mnie to nie bawi ....to mnie smuci,że mistrz popada w ten nurt nieprawdy.:yes:

 

p.s na przyszłość.Nie wklejaj tych dowodopocin :D ponieważ fejs:yes: ma takie możliwości.To jest płytkie Chef.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...