Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  ada_marcin napisał:
http://s24.postimg.org/psexlbl7p/DSCF7135.jpg

 

Powinieneś zrobić jajka sadzone na tablecie bardzo oryginalne.No apetyczne to nie jest ale nawyków nie zmieniamy.Kiełbasa nie powala na kolana boczek-bekon nieładnie pozawijany. Tynkale nie nakłute by sok podrywał bekon w czasie obróbki cieplnej.Sałatka prosta bez szaleństwa.:wiggle:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  niktspecjalny napisał:
Powinieneś zrobić jajka sadzone na tablecie bardzo oryginalne.No apetyczne to nie jest ale nawyków nie zmieniamy.Kiełbasa nie powala na kolana boczek-bekon nieładnie pozawijany. Tynkale nie nakłute by sok podrywał bekon w czasie obróbki cieplnej.Sałatka prosta bez szaleństwa.:wiggle:

 

O czym ty piszesz? Napisz po ludzku.

 

Ada, kobieta, bardzo bardzo...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  ada_marcin napisał:
O czym ty piszesz? Napisz po ludzku.

 

Ada, kobieta, bardzo bardzo...

 

Kobieta tak nie odpowiada to mowa faceta.Napisałem po ludzku ,że na talerzu panuje rozgardiasz bez uniesień kulinarnych.:p.Jakaś kiełbasa zawinięta w coś i sałatka z tych samych składników no nie powala tak jak ze słoika.Były ładniejsze okazy twych występów kulinarnych.Moim gościom takiego żarcia bym nie podał.Nie zniżę się i nie powiem jak ty o mnie chłopie że syf.Tak pisze facet pamiętaj o tym kobiełka ciepłą jest.:bye:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ada, szkoda że nie można dwać lajków bo byś (je) dostała:). Twoje fotki zawsze pokazują aktualność kuchni i przynajmniej nie mam wątpliwości, że to efekty Twojej pasji:)

Znowu wraca mi apetyt na mięso..

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A śniadanko powyborcze?

 

Podarujmy sobie odrobinę luksusu.

Jajko w koszulce, położone na szparagach i obłożone boczkiem (bekonem) w plastrach na chrupko.

 

A jak macie powyborczego kaca to "doprawcie" odrobiną sosu holenderskiego, który znakomicie pasuje do szparagów, a jajko będzie po benedyktyńsku (wersja bardziej wykwintna).

 

Ps. Nie mam naczynia do gotowania szparagów - po prostu wrzucam do wrzącej, osolonej i lekko "ocukrzonej" wody na około 5 min.

 

Ps.2. Wbrew pozorom przygotowanie takiego śniadania to troszeczkę więcej niż 10 min. (w wersji bez wykonania sosu).

Edytowane przez sSiwy12
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  kaczmarT napisał:
Mózgi wieprzowe?? Nigdy nie próbowałem, nie wiem czy bym zjadł.
Specyficzne ale dobre, choć nie każdemu muszą smakować.

Z ciekawostek, to ostatnio udało mi się kupić grasicę cielęcą.

Dobra choć też specyficzna, smak trochę z tej półki co wątróbka, ale tylko pokrewny nie bardzo podobny. Na pewno znacznie delikatniejsza.

Trzeba sparzyć, obrać z błon, podzielić na cząstki i usmażyć, doprawiając solą i pieprzem, raczej delikatnie żeby nie zabić specyficznego smaku grasicy.

Jak z mózgiem, wątróbka czy flaczkami, jednym będzie bardzo smakowała, inni podziękują po pierwszym kęsie.

Ciekawostką są ceny. Jedni sprzedają jako odpad, w cenie kości czy karmy dla psa, inni jako rarytas licząc grubo powyżej 200 zł za kilo :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  Zochna napisał:
Fusion -;)

 

Jakiś taki jakby...

niespecjalny.

 

Zawezwany proponuję::wave:

 

Piróg :D:D:D

http://www.elondyn.co.uk/mainpage/data/news_sys/f0422c55fdd4a176f24e07d7de8d7f3d/20110305161640.jpg

Ostatni rekord należał do Polaków z Lubelszczyzny. Ich wyczyn został wpisany do Księgi Rekordów Guinessa, jako „Największy Polski Pieróg Świata”. Od wczoraj, tytuł ten należy się Anglikom, którzy w brytyjskim Folkestone ugotowali jeszcze większego pieroga.

 

Hamburger :D:D:D

http://bi.gazeta.pl/im/3/4425/z4425943Q,Najwiekszy-na-swiecie-pomnik-kanapki-Big-Mac--USA.jpg

hot dog :D:D:D

http://rankingi24.pl/images/mar2015/jedzenie-rekord02.jpg

 

http://szokblog.pl/ShareImages/1345257081730.jpg

 

lasagna :D:D:D

http://www.hotelinfo24.pl/image/galerie/glowne_inf/8263.jpg

 

Nowy sposób gotowania parówek.:D

http://www.glol.pl/pictures/75/picture_7531.jpg

 

http://i3.spryciarze.pl/inspiracje/spryt13690960834378.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  Chef Paul napisał:
a tym czasem ...

 

[ATTACH=CONFIG]319393[/ATTACH]

 

... w jednej z warszawskich restauracji :)

 

Źródło:

http://www.wykop.pl/tag/gotujzwykopem/

obejrzyj :D:D:D przyda się jak nuda w około.:D:D:D

 

 

Jak bywałeś to masz cel Chef by to prezentować.To też z tej knajpy.

http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_gFMDpxtkOADJIEDW4ODILxyRtVrCTOVB,w400.jpg

 

to tyż. Widze ,że lubisz te klimaty ,a nie mówiłeś.

http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_OC3Ny0YJUK2SsLvgx6tnVfVlA9A5Igac,w400.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  Chef Paul napisał:
Trochę Cię rozczaruję NS-ie :)

Autorem fotografii jest jeden z moich kolegów

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206839150480332&set=a.3378511504593.159244.1323560783&type=1&theater

 

Rozczarowanie moje jest tym większe ,że poddajesz uwadze coś co nie jest prawdą.Ty WIELKI kucharz poddajesz się takim introligatorskim ,płytkim oprawom.Mnie to nie bawi ....to mnie smuci,że mistrz popada w ten nurt nieprawdy.:yes:

 

p.s na przyszłość.Nie wklejaj tych dowodopocin :D ponieważ fejs:yes: ma takie możliwości.To jest płytkie Chef.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...