Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

Rozczarowanie moje jest tym większe ,że poddajesz uwadze coś co nie jest prawdą.Ty WIELKI kucharz poddajesz się takim introligatorskim ,płytkim oprawom.Mnie to nie bawi ....to mnie smuci,że mistrz popada w ten nurt nieprawdy.:yes:

 

p.s na przyszłość.Nie wklejaj tych dowodopocin :D ponieważ fejs:yes: ma takie możliwości.To jest płytkie Chef.

:eek:

Twoja (nie zrozumiała dla mnie wypowiedź), przypomina "danie" przedstawione uprzednio ...

... sugerujesz, że Dariusz Tadeusz Wójcik, znany i uznany w Polsce Szef kuchni, posunął się do jakiegoś fotomontażu ? :D

:lol2:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:eek:

Twoja (nie zrozumiała dla mnie wypowiedź), przypomina "danie" przedstawione uprzednio ...

... sugerujesz, że Dariusz Tadeusz Wójcik, znany i uznany w Polsce Szef kuchni, posunął się do jakiegoś fotomontażu ? :D

:lol2:

 

Nadal nie pojmuje celu twych wypowiedzi aczkolwiek widnieje w nich przesłanie ironiczne do mnie z paróweczkami,pierogami w roli głównej do którego przywykłem.Porównujesz już dania do mojej wypowiedzi.To jakiś absurd z twej strony..

sugerujesz, że Dariusz Tadeusz Wójcik, znany i uznany w Polsce Szef kuchni, posunął się do jakiegoś fotomontażu ?

Nic nie sugeruje li tylko boli mnie ,że na kanwie moich ulubionych parówek jak twierdzisz obrzydliwie pokazywanych............................... bez żadnego wytłumaczenia z twej strony,spontanicznie wklepujesz fotę ze źródła w/w przeze mnie ,a np. nie z jego bloga,strony itp.,...................osiągnięcia znanego jurora-znawcy kulinarnego Dariusza Tadeusza Wójcika.Powiadam ci bez podpisu.Poważny gościu o co ci kaman???Chcesz mi nawsadzać nawyzywać to to zrób a nie baw się w podchody kulinarne.:mad:.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Trochę Cię rozczaruję NS-ie :)

Autorem fotografii jest jeden z moich kolegów

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206839150480332&set=a.3378511504593.159244.1323560783&type=1&theater

 

DariuszTadeusz VVójcik OK PO PIERWSZE PRZEPRASZAM WARSZAWKĘ ,NIE MIAŁEM ZAMIARU NIKOGO OBRAZIĆ FOTKĘ WSTAWIŁEM BO UMIERAŁEM ZE ŚMIECHU JAK TO ZOBACZYŁEM MIAŁEM ZAMIAR ROZŚMIESZYĆ A NIE SPOWODOWAĆ DYSKUSJĘ .FAKT PRZEROST FORMY NAD MATERIĄ NIEKTÓRYCH JEST STRASZNY . ALE SZACUN ZA KREATYWNOŚĆ ! MIŁEGO DNIA !

Tam ludzie maja do niego pretensję jak ich obraził.Poczytaj.Wytłumacz po co to robisz w kulinariach???:cool:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tam ludzie maja do niego pretensję jak ich obraził.Poczytaj.Wytłumacz po co to robisz w kulinariach???:cool:

 

ponieważ również mnie śmieszy przerost formy nad treścią i tego rodzaju "fuzje" :) ... obojętnie w jakim miejscu i kraju :)

 

... i w przeciwieństwie do Darka, nie zamierzam za to nikogo przepraszać

Edytowane przez Chef Paul
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nadal nie pojmuje celu twych wypowiedzi aczkolwiek widnieje w nich przesłanie ironiczne do mnie z paróweczkami,pierogami w roli głównej do którego przywykłem.Porównujesz już dania do mojej wypowiedzi.To jakiś absurd z twej strony..

 

Nic nie sugeruje li tylko boli mnie ,że na kanwie moich ulubionych parówek jak twierdzisz obrzydliwie pokazywanych............................... bez żadnego wytłumaczenia z twej strony,spontanicznie wklepujesz fotę ze źródła w/w przeze mnie ,a np. nie z jego bloga,strony itp.,...................osiągnięcia znanego jurora-znawcy kulinarnego Dariusza Tadeusza Wójcika.Powiadam ci bez podpisu.Poważny gościu o co ci kaman???Chcesz mi nawsadzać nawyzywać to to zrób a nie baw się w podchody kulinarne.:mad:.

 

Przeczytaj raz jeszcze swój post o: "nieprawdzie, introligatorach i dowodopocinach" :)

 

Ty chyba masz jakieś obsesje

Edytowane przez Chef Paul
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przeczytaj raz jeszcze swój post o: "nieprawdzie, introligatorach i dowodopocinach" :)

 

Ty chyba masz jakieś obsesje

 

Mylisz się Chef to tu je masz i na dowód tego przywołujesz swymi (zresztą niepotrzebnie bo takiej personie to nie przystoi) epitetami tych ,którzy nie gotują ale soczystych wypowiedzi nader często używają.Zwróć uwagę.Nic nie dzieje sie w watkach o gotowaniu.Wklejasz farfocla bez podpisu bez opisu. Na twój wpis reaguje znawczyni kulinarnych określeń.Ty zaczynasz sie tłumaczyć nie pisząc dlaczego to robisz.Ja już wiem i kiedyś ci to wytkałem.Powtórzę to raz jeszcze.Nie myliłem się.Tego się nie zmieni.Na koniec bo zaraz zobaczysz jak zleci się twa gawiedź, (jeden już jest) jeśli już o obsesjach twoja nader upierdliwa,męcząca z nutą czepialstwa bardzo pokrętnie ukrytego."Kończ Waść ,wstydu oszczędź" .:cool:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

NS, Ty chyba faktycznie masz jakiś problem ? ... wstawiłem zdjęcie, autorstwa znanego Szefa kuchni, które nas obu bardzo rozbawiło, co tutaj opisywać ? ... i niby dlaczego nie w Kulinariach ? (mieści się w temacie)

.. i nie doszukuj się zadnych podtekstów z tym związanych

 

ps - i nie interesuje mnie czy ktoś lubi parówki, pierogi, dupy kaczorów czy języki jaszczurek

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a tym czasem ...

 

[ATTACH=CONFIG]319393[/ATTACH]

 

... w jednej z warszawskich restauracji :)

 

Rzeczywiście wstawiłeś i z racji ,że jesteś super wszyscy wiedzą ,że:

wstawiłem zdjęcie, autorstwa znanego Szefa kuchni, które nas obu bardzo rozbawiło, co tutaj opisywać ? ... i niby dlaczego nie w Kulinariach ? (mieści się w temacie)

.. i nie doszukuj się zadnych podtekstów z tym związanych

Zaiste na tym zdjęciu i w opisie wyżej wyjaśniłeś to to.Oj Chef Chef.Masz trochę do podżegania. Witaminka.:yes:

 

 

http://images66.fotosik.pl/946/545ffde8af5fb40bmed.jpg

 

http://images69.fotosik.pl/945/bb969cac5796faf8med.jpg

 

http://images68.fotosik.pl/946/ab6b3934bd4b73ddmed.jpg

 

http://images69.fotosik.pl/945/7914719e828a0118med.jpg

 

http://images69.fotosik.pl/945/c167c8ac8dd47077med.jpg

 

http://images67.fotosik.pl/947/36ab319f3df379a3med.jpg

 

SPONTANIK P.Chef Paul.

Prosty obiad Ns-a.Młode ziemniaki gotowane w rosole wołowym.Skrzydełka z grilla uprzednio parzone w varomie, omasta w miodzie z polnego mlecza-mniszka.Młoda kapusta na wołowinie z rosołu do ziemniaków.Chłodnik z sałaty ogórka,szczypiorku i kopru na lekkiej śmietanie.Pierożki biszkoptowe z powidłami czereśniowymi,bezy z prawdziwych jaj.Babeczki z pasta ananasowo-serową.Truskawki z lodami śmietankowymi z musem z czerwonej i białej porzeczki.Dzban wody pomarańczowej z cytryną i miętą.Na tarasie w gronie bliskich.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

co trzy :confused:

 

również skrzydełka dziś robię :) ... w miodowym sosie BBQ ...

... a jutro żeberka (sporo sosu zrrobiłem) ;)

 

Jak będzie cztery to już załapiesz na razie patrz.Znowu ruch w kulinariach.Co to ,że robisz skrzydełka w sosie miodowym barbecue.Ja je robię i nie tylko już kilkanaście lat odkąd szwagier zjechał z Kanada :p:D.A miód jaki bo to ważne nie ze słoja sklepowego z napisem ,no chyba ,że to ten z drzewa tupelo

http://ekologia.yum.pl/wp-content/plugins/wp-o-matic/cache/ded7d_tropic_bee_honey_tupelo_1-232x300.png

albo ten:

 

http://miodowekontynenty.pl/userdata/gfx/dd6a03f4143966be9d9565b64080af43.jpg

 

.Z własnej pasieki jak domniemam.Zainspirowany daniami ,które podano nam w restauracji mego przyjaciela mus coś zrobić ale prostego, nietuzinkowego takiego aż archaicznego.Wkleję tu bo do mych zielonych rewolucji już troszkę nie pasuje ponieważ za bogato a zarazem prosto.:D:D:D:p.

Malowniczo ukryty w pięknej scenerii wewnętrznej ,której tu nie zdradzę by mądrala perm mnie nie upominał iz zainspirowany daniami wklejam tablet albo otoczkę w którym jadłem.To tu:

http://images70.fotosik.pl/947/e18ab2deb4fcaaf4med.jpg

 

Trzy dania poprzedzone zupami.Ja jadłem (nie zrobiłem fotek by pokazać dlatego ,że myślałem li tylko o daniu głównym) no właśnie jak myślisz jeśli już:

Zupy

 

 

  • Zupa kurkowa "Szlachecka"
  • Zupa borowikowa z łazankami
  • Zupa królicza z grzankami
  • Żur staropolski z pulpetami
  • Rosół z makaronem

Danie pierwsze ,a w związku z tym ,że lubisz te klimaty zrobię tak jak ty.

 

a tymczasem ..............

http://images67.fotosik.pl/949/08978a1f3406b1f8med.jpg

 

Danie drugie

http://images70.fotosik.pl/947/ef6d0444a043b10emed.jpg

 

Danie trzecie

http://images66.fotosik.pl/948/5032e35581fc3120med.jpg

 

I coś by nie uciekło twej uwadze deser:

http://images66.fotosik.pl/948/a654ac30ae6c9c44med.jpg

 

..........w jednej spod lubelskich restauracji.Jako znawca widzisz co na talerzach.Pieroga i serdla skumałeś to i to załapiesz :rotfl:

 

Teraz możesz nawet zarżeć jak konik i paść ze śmiechu ale powiadam ci ,że jest kulowe,a nawet cool.:D

 

 

 

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Na śniadanie ja zjem zimne nogi :D.Już je kiedyś prezentowałem :yes:

http://images69.fotosik.pl/947/b6835ab4f76214dfmed.jpg

bo ponieważ gdyż z octem winnym zaostrzę apetyt na danie główne.:D.

Składniki::lol2:

http://images70.fotosik.pl/947/2787e3d30068b167med.jpg

i drugi:

http://images69.fotosik.pl/947/c60f5f244f4dac65med.jpg

i trzeci:

http://images70.fotosik.pl/947/32beaf8469c4f5c9med.jpg

i czwarty:

mrożony ale swój.

http://images68.fotosik.pl/948/c20d7e52df137a81med.jpg

i piąty:

http://images67.fotosik.pl/949/3accfe2882b94af6med.jpg

i ostatni szósty:

http://images68.fotosik.pl/948/899d3a0dcf897404med.jpg

 

......z tych prostych składników poczynię czyli.....,a tymczasem spod lubelskiej willi Ns-a :hug:Mortadelę ala mortadela w cieście i bez niego ze skraweczkami serdelkowymi .Sadzone jajo z imbirem.Odsmażane uprzednio zamrożone ziemniaczki młode polskie lord z kefirem.Sałatkę capreze ala NS bo ponieważ gdyż z koperkiem.Na deser poziomki własne z bitą śmietaną. Są jeszcze na krzaku.

w mych prostych progach.:sick:

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pewno ,że mi w nim dobrze i nie tylko mi.Prosty obiad w przygotowaniu.W domciu chłodno.Obiad przygotowuję , a ty co ??? Patrzysz i nie masz pomysłu.Żal mi cie.Przed obiadem wejdź do basenu.Perm ochłodzisz się to ci przejdzie.Ja tak zrobiłem.Popatrz na prostotę na talerzu jak to wy ją nazywacie "syf",razem z Chef Paul.

 

Przygotowania:

http://images69.fotosik.pl/948/a4977571568bf476med.jpg

 

Następne.Chef mieści się w prawda???

 

http://images69.fotosik.pl/948/c3a3adb6bc4b85d2med.jpg

 

Następne koniecznie w tym oleum.

http://images68.fotosik.pl/949/62665dff1202168emed.jpg

 

Następne przemieszane zimne ale tym razem gruszka i pomarańcza z mięta i cytryną.

http://images66.fotosik.pl/949/3bc08ed719b19dddmed.jpg

 

Obiecane i musi być.Imbir ścieram na drobnych oczkach.Bez soli i pieprzu.Dla mnie rarytas jak ktoś lubi imbir.

http://images68.fotosik.pl/949/3d40353aed6c4002med.jpg

 

Tu je usmażę.

http://images67.fotosik.pl/949/51879e6fd3c8cce9med.jpg

 

a to tyż mus podać.

http://images66.fotosik.pl/949/f572cc72d570864emed.jpg

 

Paczka od siorki z Belgue.Moje ulubione pomidory.Może otworzę do obiadu.

 

............w jednej z kuchni pod lubelskich.Śmieszy mnie to to ale spod lubelskich.

 

skład deseru:

http://images68.fotosik.pl/949/36c745393e5aa6d4med.jpg

Tu zjemy na tarasie chłodzonym i ewentualnie przed basenem.

http://images67.fotosik.pl/949/31fddc52acd53cf7med.jpg

 

Potraw z basenu jeszcze nie było.Nie pokażę ci go perm by cię główka nie rozbolała.Tak postanowiła moja Małgosia.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

...

Malowniczo ukryty w pięknej scenerii wewnętrznej ,której tu nie zdradzę by mądrala perm mnie nie upominał iz zainspirowany daniami wklejam tablet albo otoczkę w którym jadłem.To tu:

http://images70.fotosik.pl/947/e18ab2deb4fcaaf4med.jpg

...

..........w jednej spod lubelskich restauracji.Jako znawca widzisz co na talerzach.Pieroga i serdla skumałeś to i to załapiesz :rotfl:

 

Teraz możesz nawet zarżeć jak konik i paść ze śmiechu ale powiadam ci ,że jest kulowe,a nawet cool.:D

 

Dwór Anna :) ...

... kiedy Szefem kuchni był tam Andrzej (z tego co pamiętam) nie podawał w fuzji "serdela z pierogiem" :) ... nowy Szef ? ... podaje na Twoje specjalne życzenie ? :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

NS-ie, jak już kiedyś powiedziałem : "doputy Twe 'receptury i przepisy' nie zagrażają zdrowiu, nie będę ingerował w Twe przedziwne smaki i fuzje" ... :)

... czy ktoś poza Tobą jada to co tworzysz ? :)

 

ps - proszę poprawy "kulturę słowa", wielokrotnie trudno zrozumieć TWE rebusy i skróty myślowe :) ;)

... pisz dalej ... poprawiasz mój humor :) ... jak to ładnie określiłeś, można " rżeć" :) ;) ... niebawem czeka Cię "gwiazdka Michelin" w domowym kucharzeniu ... kto wie czyś nie następny w Polsce po Wojtku :) ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Na powstrzymanie Chef, bo jak syf to już teraz sraczki dostaniesz co nie daj Bóg.Ale popatrz zanim pójdziesz do WC-ta.]

A jeszcze nie tak dawno temu ....

O Matko Chef.........!!!!!!!!Zajebiste.

Dziękuję za odpowiedź, już teraz wiem wszystko.Pozdrawiam Cię Chef.;).

Witaj Chef.Nie mogę znaleźć u ciebie na blogu jakiegoś przepisu na krewetki z grilla.Byłbym bardzo zobowiązany.Tylko tyle 1 link .

pozdrawiam.

pozdrawiam krewetkowo.;).Jeśli nie masz nic na przeciw wkleję fotkę do mojego topiku by go wzbogacić.

Przejaw adropauzy w ostrej postaci? Co na to "mła"?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...