Chef Paul 04.06.2015 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Rozczarowanie moje jest tym większe ,że poddajesz uwadze coś co nie jest prawdą.Ty WIELKI kucharz poddajesz się takim introligatorskim ,płytkim oprawom.Mnie to nie bawi ....to mnie smuci,że mistrz popada w ten nurt nieprawdy. p.s na przyszłość.Nie wklejaj tych dowodopocin ponieważ fejs:yes: ma takie możliwości.To jest płytkie Chef. Twoja (nie zrozumiała dla mnie wypowiedź), przypomina "danie" przedstawione uprzednio ... ... sugerujesz, że Dariusz Tadeusz Wójcik, znany i uznany w Polsce Szef kuchni, posunął się do jakiegoś fotomontażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.06.2015 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 (edytowane) Twoja (nie zrozumiała dla mnie wypowiedź), przypomina "danie" przedstawione uprzednio ... ... sugerujesz, że Dariusz Tadeusz Wójcik, znany i uznany w Polsce Szef kuchni, posunął się do jakiegoś fotomontażu ? Nadal nie pojmuje celu twych wypowiedzi aczkolwiek widnieje w nich przesłanie ironiczne do mnie z paróweczkami,pierogami w roli głównej do którego przywykłem.Porównujesz już dania do mojej wypowiedzi.To jakiś absurd z twej strony.. sugerujesz, że Dariusz Tadeusz Wójcik, znany i uznany w Polsce Szef kuchni, posunął się do jakiegoś fotomontażu ? Nic nie sugeruje li tylko boli mnie ,że na kanwie moich ulubionych parówek jak twierdzisz obrzydliwie pokazywanych............................... bez żadnego wytłumaczenia z twej strony,spontanicznie wklepujesz fotę ze źródła w/w przeze mnie ,a np. nie z jego bloga,strony itp.,...................osiągnięcia znanego jurora-znawcy kulinarnego Dariusza Tadeusza Wójcika.Powiadam ci bez podpisu.Poważny gościu o co ci kaman???Chcesz mi nawsadzać nawyzywać to to zrób a nie baw się w podchody kulinarne.. Edytowane 5 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.06.2015 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Trochę Cię rozczaruję NS-ie Autorem fotografii jest jeden z moich kolegów http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206839150480332&set=a.3378511504593.159244.1323560783&type=1&theater DariuszTadeusz VVójcik OK PO PIERWSZE PRZEPRASZAM WARSZAWKĘ ,NIE MIAŁEM ZAMIARU NIKOGO OBRAZIĆ FOTKĘ WSTAWIŁEM BO UMIERAŁEM ZE ŚMIECHU JAK TO ZOBACZYŁEM MIAŁEM ZAMIAR ROZŚMIESZYĆ A NIE SPOWODOWAĆ DYSKUSJĘ .FAKT PRZEROST FORMY NAD MATERIĄ NIEKTÓRYCH JEST STRASZNY . ALE SZACUN ZA KREATYWNOŚĆ ! MIŁEGO DNIA ! Tam ludzie maja do niego pretensję jak ich obraził.Poczytaj.Wytłumacz po co to robisz w kulinariach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.06.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 (edytowane) Tam ludzie maja do niego pretensję jak ich obraził.Poczytaj.Wytłumacz po co to robisz w kulinariach??? ponieważ również mnie śmieszy przerost formy nad treścią i tego rodzaju "fuzje" ... obojętnie w jakim miejscu i kraju ... i w przeciwieństwie do Darka, nie zamierzam za to nikogo przepraszać Edytowane 5 Czerwca 2015 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.06.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 (edytowane) Nadal nie pojmuje celu twych wypowiedzi aczkolwiek widnieje w nich przesłanie ironiczne do mnie z paróweczkami,pierogami w roli głównej do którego przywykłem.Porównujesz już dania do mojej wypowiedzi.To jakiś absurd z twej strony.. Nic nie sugeruje li tylko boli mnie ,że na kanwie moich ulubionych parówek jak twierdzisz obrzydliwie pokazywanych............................... bez żadnego wytłumaczenia z twej strony,spontanicznie wklepujesz fotę ze źródła w/w przeze mnie ,a np. nie z jego bloga,strony itp.,...................osiągnięcia znanego jurora-znawcy kulinarnego Dariusza Tadeusza Wójcika.Powiadam ci bez podpisu.Poważny gościu o co ci kaman???Chcesz mi nawsadzać nawyzywać to to zrób a nie baw się w podchody kulinarne.. Przeczytaj raz jeszcze swój post o: "nieprawdzie, introligatorach i dowodopocinach" Ty chyba masz jakieś obsesje Edytowane 5 Czerwca 2015 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.06.2015 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Przeczytaj raz jeszcze swój post o: "nieprawdzie, introligatorach i dowodopocinach" Ty chyba masz jakieś obsesje Mylisz się Chef to tu je masz i na dowód tego przywołujesz swymi (zresztą niepotrzebnie bo takiej personie to nie przystoi) epitetami tych ,którzy nie gotują ale soczystych wypowiedzi nader często używają.Zwróć uwagę.Nic nie dzieje sie w watkach o gotowaniu.Wklejasz farfocla bez podpisu bez opisu. Na twój wpis reaguje znawczyni kulinarnych określeń.Ty zaczynasz sie tłumaczyć nie pisząc dlaczego to robisz.Ja już wiem i kiedyś ci to wytkałem.Powtórzę to raz jeszcze.Nie myliłem się.Tego się nie zmieni.Na koniec bo zaraz zobaczysz jak zleci się twa gawiedź, (jeden już jest) jeśli już o obsesjach twoja nader upierdliwa,męcząca z nutą czepialstwa bardzo pokrętnie ukrytego."Kończ Waść ,wstydu oszczędź" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.06.2015 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 NS, Ty chyba faktycznie masz jakiś problem ? ... wstawiłem zdjęcie, autorstwa znanego Szefa kuchni, które nas obu bardzo rozbawiło, co tutaj opisywać ? ... i niby dlaczego nie w Kulinariach ? (mieści się w temacie) .. i nie doszukuj się zadnych podtekstów z tym związanych ps - i nie interesuje mnie czy ktoś lubi parówki, pierogi, dupy kaczorów czy języki jaszczurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.06.2015 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 (edytowane) a tym czasem ... [ATTACH=CONFIG]319393[/ATTACH] ... w jednej z warszawskich restauracji Rzeczywiście wstawiłeś i z racji ,że jesteś super wszyscy wiedzą ,że:wstawiłem zdjęcie, autorstwa znanego Szefa kuchni, które nas obu bardzo rozbawiło, co tutaj opisywać ? ... i niby dlaczego nie w Kulinariach ? (mieści się w temacie) .. i nie doszukuj się zadnych podtekstów z tym związanych Zaiste na tym zdjęciu i w opisie wyżej wyjaśniłeś to to.Oj Chef Chef.Masz trochę do podżegania. Witaminka. http://images66.fotosik.pl/946/545ffde8af5fb40bmed.jpg http://images69.fotosik.pl/945/bb969cac5796faf8med.jpg http://images68.fotosik.pl/946/ab6b3934bd4b73ddmed.jpg http://images69.fotosik.pl/945/7914719e828a0118med.jpg http://images69.fotosik.pl/945/c167c8ac8dd47077med.jpg http://images67.fotosik.pl/947/36ab319f3df379a3med.jpg SPONTANIK P.Chef Paul. Prosty obiad Ns-a.Młode ziemniaki gotowane w rosole wołowym.Skrzydełka z grilla uprzednio parzone w varomie, omasta w miodzie z polnego mlecza-mniszka.Młoda kapusta na wołowinie z rosołu do ziemniaków.Chłodnik z sałaty ogórka,szczypiorku i kopru na lekkiej śmietanie.Pierożki biszkoptowe z powidłami czereśniowymi,bezy z prawdziwych jaj.Babeczki z pasta ananasowo-serową.Truskawki z lodami śmietankowymi z musem z czerwonej i białej porzeczki.Dzban wody pomarańczowej z cytryną i miętą.Na tarasie w gronie bliskich. Edytowane 6 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 06.06.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Wieprzowina na grilla. http://s10.postimg.org/kd4ideeop/z_45.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 06.06.2015 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 co trzy również skrzydełka dziś robię ... w miodowym sosie BBQ ... ... a jutro żeberka (sporo sosu zrrobiłem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.06.2015 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 (edytowane) co trzy również skrzydełka dziś robię ... w miodowym sosie BBQ ... ... a jutro żeberka (sporo sosu zrrobiłem) Jak będzie cztery to już załapiesz na razie patrz.Znowu ruch w kulinariach.Co to ,że robisz skrzydełka w sosie miodowym barbecue.Ja je robię i nie tylko już kilkanaście lat odkąd szwagier zjechał z Kanada :D.A miód jaki bo to ważne nie ze słoja sklepowego z napisem ,no chyba ,że to ten z drzewa tupelo http://ekologia.yum.pl/wp-content/plugins/wp-o-matic/cache/ded7d_tropic_bee_honey_tupelo_1-232x300.png albo ten: http://miodowekontynenty.pl/userdata/gfx/dd6a03f4143966be9d9565b64080af43.jpg .Z własnej pasieki jak domniemam.Zainspirowany daniami ,które podano nam w restauracji mego przyjaciela mus coś zrobić ale prostego, nietuzinkowego takiego aż archaicznego.Wkleję tu bo do mych zielonych rewolucji już troszkę nie pasuje ponieważ za bogato a zarazem prosto.:D:D:p. Malowniczo ukryty w pięknej scenerii wewnętrznej ,której tu nie zdradzę by mądrala perm mnie nie upominał iz zainspirowany daniami wklejam tablet albo otoczkę w którym jadłem.To tu: http://images70.fotosik.pl/947/e18ab2deb4fcaaf4med.jpg Trzy dania poprzedzone zupami.Ja jadłem (nie zrobiłem fotek by pokazać dlatego ,że myślałem li tylko o daniu głównym) no właśnie jak myślisz jeśli już: Zupy Zupa kurkowa "Szlachecka" Zupa borowikowa z łazankami Zupa królicza z grzankami Żur staropolski z pulpetami Rosół z makaronem Danie pierwsze ,a w związku z tym ,że lubisz te klimaty zrobię tak jak ty. a tymczasem .............. http://images67.fotosik.pl/949/08978a1f3406b1f8med.jpg Danie drugie http://images70.fotosik.pl/947/ef6d0444a043b10emed.jpg Danie trzecie http://images66.fotosik.pl/948/5032e35581fc3120med.jpg I coś by nie uciekło twej uwadze deser: http://images66.fotosik.pl/948/a654ac30ae6c9c44med.jpg ..........w jednej spod lubelskich restauracji.Jako znawca widzisz co na talerzach.Pieroga i serdla skumałeś to i to załapiesz Teraz możesz nawet zarżeć jak konik i paść ze śmiechu ale powiadam ci ,że jest kulowe,a nawet cool. Edytowane 7 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.06.2015 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 (edytowane) Na śniadanie ja zjem zimne nogi .Już je kiedyś prezentowałem http://images69.fotosik.pl/947/b6835ab4f76214dfmed.jpg bo ponieważ gdyż z octem winnym zaostrzę apetyt na danie główne.. Składniki: http://images70.fotosik.pl/947/2787e3d30068b167med.jpg i drugi: http://images69.fotosik.pl/947/c60f5f244f4dac65med.jpg i trzeci: http://images70.fotosik.pl/947/32beaf8469c4f5c9med.jpg i czwarty: mrożony ale swój. http://images68.fotosik.pl/948/c20d7e52df137a81med.jpg i piąty: http://images67.fotosik.pl/949/3accfe2882b94af6med.jpg i ostatni szósty: http://images68.fotosik.pl/948/899d3a0dcf897404med.jpg ......z tych prostych składników poczynię czyli.....,a tymczasem spod lubelskiej willi Ns-a :hug:Mortadelę ala mortadela w cieście i bez niego ze skraweczkami serdelkowymi .Sadzone jajo z imbirem.Odsmażane uprzednio zamrożone ziemniaczki młode polskie lord z kefirem.Sałatkę capreze ala NS bo ponieważ gdyż z koperkiem.Na deser poziomki własne z bitą śmietaną. Są jeszcze na krzaku. w mych prostych progach. Edytowane 7 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.06.2015 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 (edytowane) Pewno ,że mi w nim dobrze i nie tylko mi.Prosty obiad w przygotowaniu.W domciu chłodno.Obiad przygotowuję , a ty co ??? Patrzysz i nie masz pomysłu.Żal mi cie.Przed obiadem wejdź do basenu.Perm ochłodzisz się to ci przejdzie.Ja tak zrobiłem.Popatrz na prostotę na talerzu jak to wy ją nazywacie "syf",razem z Chef Paul. Przygotowania:http://images69.fotosik.pl/948/a4977571568bf476med.jpg Następne.Chef mieści się w prawda??? http://images69.fotosik.pl/948/c3a3adb6bc4b85d2med.jpg Następne koniecznie w tym oleum.http://images68.fotosik.pl/949/62665dff1202168emed.jpg Następne przemieszane zimne ale tym razem gruszka i pomarańcza z mięta i cytryną.http://images66.fotosik.pl/949/3bc08ed719b19dddmed.jpg Obiecane i musi być.Imbir ścieram na drobnych oczkach.Bez soli i pieprzu.Dla mnie rarytas jak ktoś lubi imbir.http://images68.fotosik.pl/949/3d40353aed6c4002med.jpg Tu je usmażę.http://images67.fotosik.pl/949/51879e6fd3c8cce9med.jpg a to tyż mus podać.http://images66.fotosik.pl/949/f572cc72d570864emed.jpg Paczka od siorki z Belgue.Moje ulubione pomidory.Może otworzę do obiadu. ............w jednej z kuchni pod lubelskich.Śmieszy mnie to to ale spod lubelskich. skład deseru:http://images68.fotosik.pl/949/36c745393e5aa6d4med.jpgTu zjemy na tarasie chłodzonym i ewentualnie przed basenem.http://images67.fotosik.pl/949/31fddc52acd53cf7med.jpg Potraw z basenu jeszcze nie było.Nie pokażę ci go perm by cię główka nie rozbolała.Tak postanowiła moja Małgosia. Edytowane 7 Czerwca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.06.2015 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 ... Malowniczo ukryty w pięknej scenerii wewnętrznej ,której tu nie zdradzę by mądrala perm mnie nie upominał iz zainspirowany daniami wklejam tablet albo otoczkę w którym jadłem.To tu: http://images70.fotosik.pl/947/e18ab2deb4fcaaf4med.jpg ... ..........w jednej spod lubelskich restauracji.Jako znawca widzisz co na talerzach.Pieroga i serdla skumałeś to i to załapiesz Teraz możesz nawet zarżeć jak konik i paść ze śmiechu ale powiadam ci ,że jest kulowe,a nawet cool. Dwór Anna ... ... kiedy Szefem kuchni był tam Andrzej (z tego co pamiętam) nie podawał w fuzji "serdela z pierogiem" ... nowy Szef ? ... podaje na Twoje specjalne życzenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.06.2015 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Może moderator posprzątałby te niespecjalne wpisy. Szkoda wątku... no coś Ty ... wszystko mieści się "w tomacie" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 07.06.2015 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 No ok, jak w "tomacie", to przełknę. Majonezu nie zniesłabym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.06.2015 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 No ok, jak w "tomacie", to przełknę. Majonezu nie zniesłabym do " mortadeli" jest wręcz niezbędna ... chyba, że "mortadeli" nie trawisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 07.06.2015 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 "martadela" - sugeruje wielkiego znawcę, smakosza i kucharza. Trzeba się uczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.06.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 NS-ie, jak już kiedyś powiedziałem : "doputy Twe 'receptury i przepisy' nie zagrażają zdrowiu, nie będę ingerował w Twe przedziwne smaki i fuzje" ... ... czy ktoś poza Tobą jada to co tworzysz ? ps - proszę poprawy "kulturę słowa", wielokrotnie trudno zrozumieć TWE rebusy i skróty myślowe ... pisz dalej ... poprawiasz mój humor ... jak to ładnie określiłeś, można " rżeć" ... niebawem czeka Cię "gwiazdka Michelin" w domowym kucharzeniu ... kto wie czyś nie następny w Polsce po Wojtku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 07.06.2015 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Na powstrzymanie Chef, bo jak syf to już teraz sraczki dostaniesz co nie daj Bóg.Ale popatrz zanim pójdziesz do WC-ta.] A jeszcze nie tak dawno temu .... O Matko Chef.........!!!!!!!!Zajebiste. Dziękuję za odpowiedź, już teraz wiem wszystko.Pozdrawiam Cię Chef.. Witaj Chef.Nie mogę znaleźć u ciebie na blogu jakiegoś przepisu na krewetki z grilla.Byłbym bardzo zobowiązany.Tylko tyle 1 link . pozdrawiam. pozdrawiam krewetkowo..Jeśli nie masz nic na przeciw wkleję fotkę do mojego topiku by go wzbogacić. Przejaw adropauzy w ostrej postaci? Co na to "mła"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.