Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

...

 

Chef po staremu rżniesz głupa.Po co Chef???Zadzwoń już cię zaanonsowałem.:D:D:D.Powiedziałem ,że jesteś starym kumplem z Florydy.Wysłucha cię.Dla przypomnienia jego numer

 

  • Tel. (81) 501 22 40
  • Tel. kom. 500 020 187

[email protected]

Ciasno dajesz Chef.:D:yes::lol2:

... tak jak przypuszczałem :) ... nowy Szef :) ... :)

... nie wysilaj się z "anonsowaniem" ... możem i "stary" ... ale "kumplami" nie jesteśmy :) (przynajmniej nie na tym etapie) ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na powstrzymanie Chef, bo jak syf to już teraz sraczki dostaniesz co nie daj Bóg.Ale popatrz zanim pójdziesz do WC-ta.Gawiedź już w komplecie.Wącio żyje normalnie.

http://images70.fotosik.pl/948/362253e8933c407emed.jpg

 

http://images66.fotosik.pl/949/8b4b1c3bec104a91med.jpg

 

http://images68.fotosik.pl/949/89b13254c228ba42med.jpg

 

http://images67.fotosik.pl/950/c19d2e642a2a3569med.jpg

 

http://images69.fotosik.pl/948/4057165f4fd90689med.jpg

 

http://images68.fotosik.pl/949/ad8601fc35eecf25med.jpg

 

http://images70.fotosik.pl/948/70bfb099b5737c48med.jpg

 

http://images68.fotosik.pl/949/9822a97b98a5578dmed.jpg

 

Masz martadelę(ukłon do zielonego bo łapie) smak fajny ziemniaczki także.Ale fuzji nie ma czekam na kotlety od houścika. Ileż można je robić, spalą się w tej podwójnej tożsamości.

 

O Boziu co ja tu "patrzę".

Ada mam na imię.

 

Masz szczęście, mam trochę pozostałości po obiedzie w postaci zdjęć. Prawdziwa uczta, a nie "syf z białej patelni".

 

http://s12.postimg.org/iaoq926j1/z_50.jpg

 

http://s18.postimg.org/pjujomo61/z_51.jpg

 

http://s1.postimg.org/hms302jzj/z_52.jpg

 

http://s11.postimg.org/u8rebxefn/z_53.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

O Boziu co ja tu "patrzę".

Ada mam na imię.

 

Masz szczęście, mam trochę pozostałości po obiedzie w postaci zdjęć. Prawdziwa uczta, a nie "syf z białej patelni".

 

http://s12.postimg.org/iaoq926j1/z_50.jpg

 

http://s18.postimg.org/pjujomo61/z_51.jpg

 

http://s1.postimg.org/hms302jzj/z_52.jpg

 

http://s11.postimg.org/u8rebxefn/z_53.jpg

 

słuszny krewetkowy " rozmiar" Ada :) ... idę spać ... zmęczyłem się ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jest szansa, że forumowy śmieciarz zostanie na kupie śmieci którą właśnie usypuje.

 

Dzisiejszy dzień był wyjątkowo apetyczny. Krewetki kolendrowo-cytrynowe z warzywami, na zimno.

 

http://s29.postimg.org/u0l4bldcn/krewetki_kolendrowo_cytrynowe.jpg

 

http://s9.postimg.org/8dhxrjdkf/krewetki_kolendrowo_cytrynowe2.jpg

 

http://s13.postimg.org/e0s16ni1j/krewetki3.jpg

 

http://s23.postimg.org/rm1eyuprf/do_krewetek.jpg

Edytowane przez ada_marcin
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ada ... wysłałaś Marcina na połów krewetek ? :) ;)

 

 

...

 

również skrzydełka dziś robię :) ... w miodowym sosie BBQ ...

... a jutro żeberka (sporo sosu zrrobiłem) ;)

... zgodnie z zapowiedzią :)

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02844s.jpg

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02863s.jpg

 

... ktoś wypił Jack'a :) ... więc do sosu powędrowała Jałowcówka :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeden kurczaczek ma 600-650g.

 

 

Nacieramy 2h wcześniej przyprawą eko do drobiu.

 

http://s30.postimg.org/ufu39b59d/kurczaczki_grillowane_1.jpg

 

Następnie

 

http://s11.postimg.org/pobp3uko3/kurczaczki_grillowane_2.jpg

 

Kurczaczki czyścimy z przyprawy, i układamy na bardzo gorącym grillu(300) w celu szybkiego sparzenia warstwy zewnętrznej.

 

http://s23.postimg.org/or8zzsx4b/kurczaczki_z_grilla_3.jpg

Edytowane przez ada_marcin
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A to ciekawe, że czyścisz z tej przyprawy - to lepiej jest...?

Delikatniejsze będą?

Chyba wypróbuję przepis, też mam autorskie eko mieszanki ziołowe przyprawowe. :D

 

Przypalona przyprawa jest dość kiepska w smaku, a ja zamykam pory mięsa na wysokiej temperaturze, więc jest obawa o przypalenie. Aromat przyprawy i tak zostaje w mięsie.

 

ps gwoździem programu będzie autorski sos Pawła. Klasyczny miodowy, ten który jest wyżej na skrzydełkach, i ananasowo paprykowy(słodko-ostry)

Edytowane przez ada_marcin
ps
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ada, apetycznie. Nawet te krewetki jadłbym..

Z tym żeby dobrze się gotowało to nawet w kuchni trzeba posprzątać. Jakieś porządki zrobiłem, także parę postów wyleciało (głównie tych zawierających niesmaczne zwroty, niepasujące do tego działu).

Uprzejmie proszę o trzymanie w tematach kulinarnych. Pozdrawiam i wszystkim życzę smacznego :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...