ada_marcin 15.06.2015 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Rodzinna kolacja z rodzicami, co może być piękniejszego? Grillowany pstrąg w liściach chrzanu i grillowane sardynki zawijane w liście winorośli. Nadzienie oczywiście inne dla każdego rodzaju ryb. http://s28.postimg.org/h0m3csgv1/rodzinna_kolacja.jpg cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 15.06.2015 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 http://s9.postimg.org/d7cmijvnz/rodzinnie.jpg http://s1.postimg.org/e70q6fejj/rodzinnie_2.jpg cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 16.06.2015 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Było super apetycznie. http://s3.postimg.org/ss507s0xv/ryba1.jpg http://s1.postimg.org/wgo86b7bz/ryba2.jpg http://s21.postimg.org/9b76x5347/ryba3.jpg cdn... ps pora na kawę i śniadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 16.06.2015 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 http://s28.postimg.org/ls8ugpykd/ryba5.jpg http://s9.postimg.org/i9vu6aslr/ryba6.jpg http://s11.postimg.org/5sugpy9oj/ryba7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 17.06.2015 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Żołta pasta to masło z tartym chrzanem. Zawijamy... http://s3.postimg.org/ptd5vpmgj/ryba10.jpg i na grilla... http://s11.postimg.org/ynym49m6b/ryba12.jpg http://s10.postimg.org/xoj5jfta1/ryba14.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 17.06.2015 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Mistrzostwo świata w aromacie i smaku. Grillowane sardynki z rozmarynem i cytryną. Ach ten zapach i smak. http://s30.postimg.org/ocwvcinrl/ryba17.jpg http://s22.postimg.org/khzrungi9/ryba15.jpg Skala zadowolenia smakowo-wizualnego w skali 1 do 10, 10+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.06.2015 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Normalnie aż u siebie czuję ten zapach... Jakbym przeczytał przepis to na pewno nie wzbudził by mojego zainteresowania. Ale te obrazki.. Na prawdę miło jest popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 17.06.2015 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Normalnie aż u siebie czuję ten zapach... Jakbym przeczytał przepis to na pewno nie wzbudził by mojego zainteresowania. Ale te obrazki.. Na prawdę miło jest popatrzeć ...a jaki smak, cytryna i rozmaryn "robią swoje", akcent na grillowana cytryne superrrrrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 17.06.2015 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 łoł. wygląda super. Nigdy jakoś nie używałam rozmarynu do obsługi pstrąga . I masło z chrzanem. Podoba mi się i czuję się zainspirowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 17.06.2015 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 (edytowane) Być może napiszę coś co szokującego, ale moim zdaniem;- pstrąga po wypatroszeniu, ewentualnie, pozbawia się tylko skrzeli - no może całej głowy,- w żadnym razie nie pozbawia się go "śluzu" a już zdecydowanie nie "skrobie" się go. Niedowiarkom przypominam jak przygotowuje się pstrąga (karpia) na niebiesko i niebiański smak takiej ryby:rolleyes: Ps. Można też zawinąć w liście kapusty i grillować. Edytowane 17 Czerwca 2015 przez sSiwy12 Ps.-a se pierdyknąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 17.06.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 To sprawa bardziej psychologiczna. Marcin grilluje sardynki bez patroszenia i czyszczenia, eeeeeeee fu. Pstąg jest soczysty, aromatyczny i super smaczny. http://s27.postimg.org/4ax47w5pf/ryba20.jpg http://s4.postimg.org/q8u4wkdql/ryba21.jpg http://s23.postimg.org/qzg8kw8ff/ryba22.jpg Masło chrzanowe dodaje wspaniałą nutę smakową, coś cudownego. http://s29.postimg.org/pau9e0hh3/ryba23.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.06.2015 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Ada ... czyżbyś "coś przeskrobała", że tak Marcinowi "podmaślasz" 15 minut ... czyli szybka kolacja (licząc czas przygotowania, zjedzenie kilograma /łącznie z łamaniem skorupy, i wydłubywaniem do ostatniego kąska i popijania winkiem/ trwa znacznie dłużej) NIe mieszkam na Alasce, więc zadowolić się muszę mrożonymi (nic im jednak nie ubywa pod względem walorów smakowych) ... zanim wrzuci się do gara, można się nimi podrapać po plecach tak więc, ... do gara i gotujemy (a praktycznie podgrzewamy na parze, gdyż zostały już stosownie przetworzone) ... 10 minut wystarczy http://www.chefpaul.net/FB/DSC02868s.jpg ... w międzyczasie, rozpuszczamy w rondelku masło, dodajemy soku z cytryny i natkę pietruszki ... krabie nóżki na półmisek sos maślany do kokilki ... i do dzieła http://www.chefpaul.net/FB/DSC02871s.jpg porcja małżeńska (w moim przypadku ) to około półtora kilograma i butelka wina ... zapewniam Was, że prócz maślanego sosu nic dodatkowo nie potrzeba by najeść się do syta smakowicie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 18.06.2015 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Chefie, pięknie i smakowicie. Sprawdziłam cene w moich delikatesach i za opakowanie 2.5 kg - 800 złoty. Mam pytanie jak smakują, jak homar, rak, jakaś ryba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.06.2015 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 u mnie zdecydowanie taniej ... może dlatego, że Alaska bliżej ... smakuje zupełnie podobnie jak szczypce homara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 18.06.2015 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 O tak i to bardzo zdecydowanie!Obiad był mniej królewski, ale z takim samym trendem. http://s16.postimg.org/le9hkt3rp/krewetki1.jpg http://s8.postimg.org/770zfec2d/krewetki2.jpg http://s11.postimg.org/nfklwjzyb/krewetki3.jpg http://s3.postimg.org/4vqs20v4j/krewetki4.jpg http://s8.postimg.org/nr8tjeqhh/krewetki5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 19.06.2015 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Jejku, jakie tu smakowitości i jak pięknie podane Samo patrzenie to już rozkosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 19.06.2015 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Krewetki świeże (surowe, nie parzone) - gdzie taki rarytas jest dostępny ? To od Abramczyka ? Edytowane 19 Czerwca 2015 przez sSiwy12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.06.2015 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Krewetki świeże (surowe, nie parzone) - gdzie taki rarytas jest dostępny ? To od Abramczyka ? Mrożone surowe. Podawałam już adres, towar nie jest zawsze dostępny. Wysyłkowo można w tym sklepie: http://www.vipdelikatesy.pl/swiat-ryb-i-owocow-morza/906-krewetki-krolewskie-mrozone-surowe-3140-1kgopak.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 19.06.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Dzięki - zapisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.06.2015 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Nie ma sprawy. Właśnie jestem w trakcie robienia chlebków naan. A do chlebków "smakowitości" z grillahttp://s2.postimg.org/k63pr3btl/smakowito_ci.jpg Drugi zestaw do chlebków,to aromatyczne mięso z kurczaka.Równiez będzie grillowane.http://s29.postimg.org/f20leamo7/smakowitosci2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.