Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W piekarniku, ale przypalam na patelni żeliwnej. Używam do tego celu taboretu gazowego o bardzo dużej mocy, na zewnątrz bo sie dymi i to dużo.

 

 

 

http://s14.postimg.org/wya8c80oh/chlebki_n24.jpg

 

 

 

http://s2.postimg.org/r5dbbadkp/chlebki_n21.jpg

 

http://s18.postimg.org/ic2aw7k4p/chlebki_n20.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wygląda to pięknie, a nie mam żadnych wątpliwości, że i smakuje nieziemsko.

Aż zaczęłam mieć ochotę na próbę upieczenia takiego chlebka albo chlebka pita.

Grzeszę przez Ciebie, Ada! :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wygląda to pięknie, a nie mam żadnych wątpliwości, że i smakuje nieziemsko.

Aż zaczęłam mieć ochotę na próbę upieczenia takiego chlebka albo chlebka pita.

Grzeszę przez Ciebie, Ada! :)

 

Z powodzeniem można również zaserwować proziaki. Super proste do wykonania.

 

ps przepraszam za smakołyki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

...

...

 

http://s18.postimg.org/ic2aw7k4p/chlebki_n20.jpg

 

... ależ Ty Ada wydziwiasz ;) ... obecny trend, to dania "proste" (np kiszona kapusta "młoda i własna" moczona w klonowym syropie :) - ciekawym jak to może smakować ? ) ... próbowałem również zetrzeć śliwki ... marnie szło ... poszatkowałem :)

 

http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_NfhuCoGEKDtF3rOIo0qaF93tYBFGUD1Y,w400.jpg

 

:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

d

Dla Panów w godzinach późno popołudniowych, zalecam koktajl z krewetek, doprawiony imbirem i gałką muszkatołową, a na deser arbuz i brzoskwinie.

 

Wszak okoliczność nie byle jaka - Noc Kupały. :yes:

 

krewetki zamarynowałem wczoraj (lemonka, czosnek, cilantro) ...

zmrożonego arbuza wrzucę do cabernet sauvignon (wino w tym przypadku musi być w temperaturze pokojowej)

brzoskwiń brak (nie chce mnie się specjalnie po nie pojechać) ... w zamian ... cygaro i rum przedni :) ;)

 

pozdrówka smaczniutkie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

krewetki zamarynowałem wczoraj (lemonka, czosnek, cilantro) ...

zmrożonego arbuza wrzucę do cabernet sauvignon (wino w tym przypadku musi być w temperaturze pokojowej)

brzoskwiń brak (nie chce mnie się specjalnie po nie pojechać) ... w zamian ... cygaro i rum przedni :) ;)

 

pozdrówka smaczniutkie

 

...i tak bez "kiszonej kapusty młodej i własnej moczonej w klonowym syropie"??????

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chefie, ten arbuz to talny odpoczynek i apetyczny relaks. Palce lizać!

 

http://s1.postimg.org/66xah06gv/arbuz_i_cabernet_sauvignon.jpg

 

ps a popijając rumem to niebo w ... i Noc Kupały...

Ada :) wiem, ześ kobieta z jajami, których nie jeden facet mógłby Tobie pozazdrościć :) ... Kobiety również nie gardzą dobrym cygarem (bez pod tekstów) :) ... radzę spróbować

pozdrawiam najserdeczniej (za "ożywienie" tego tematu w szczególności)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z uśmiechem na twarzy musiałam zrobić powtórke z rozrywki...

 

 

Perfekcja w każdym detalu - składników, wykonania, pieczenia i smaku.

 

http://s27.postimg.org/gjc4hul1f/perfekcja1.jpg

 

http://s14.postimg.org/jt1dsulpt/perfekcja2.jpg

 

 

 

Technologia była opisana, składnik który decyduje o super smaku to maślanka.

 

http://s7.postimg.org/l8r4km38r/perfekcja3.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...