Gość elutek 28.10.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Pseudo schabowy z trzech mięs.Czy ktoś robił? dawaj, dawaj, NS - ja chętnie zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.10.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Pseudo schabowy z trzech mięs.Czy ktoś robił? dawaj, dawaj, NS - ja chętnie zrobię Jest to przepis na mutacje schabowego znikąd nie ściągniętą. składniki:na jednego kotleta. -plaster schabu bez kości -plaster polędwicy wieprzowej(rozciętej wzdłuż włókien) -rozebrane udo z kurczaka -pieprz biały,Vegeta, -liście bazylii -jajko -bułka tarta(z krakersów ) czynności: Położyć na desce schab.Posypać go pieprzem i Vegetą.Przykryć całymi liśćmi bazylii.Jako drugą położyć polędwiczkę(j/w) i przykryć identycznie jak schab."Odkorować" mięso z oda od kości posypać przyprawami bez bazylii.Tak powstałego pseudo schabowego stłuc tak by mięsa połączyły sie w jedną całość.Kształt jest dowolny.W domciu chóralnie są prostokątne.Czyli przycięte nożem na kształt własny.Robie również trójkąty,które bardzo ładnie komponują się w danku.Na koniec panieruje je w jajku i bułce z drobno zmielonych krakersów. Smażę na lekkim ogniu,na oliwie pamiętając o tym ,że nie przewracam kotleta kilkukrotnie.Ma się smażyć raz na jednej a potem raz na drugiej stronie(jedno obracanie).Polędwiczka w środku ma być delikatnie surowa wa(u Ciebie tak być nie musi). smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 28.10.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 dzięki, NS, brzmi apetycznie jutro zrobię jak się robi chłodniej to bardziej mam ochotę na takie właśnie konkretniejsze rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.10.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Wczoraj robiłem śmieszną kiszkę.Znajomi małży powiedzieli ,że jeszcze nigdy takiego cuda nie jedli.Szkoda ,że nie robię już fotek ale może kiedyś znowu zacznę. Zostało mi mięso mielone z łopatki(surowe doprawione już na mielone kotlety),marchewka zasmażana bez groszku z poprzedniego obiadu i wymyśliłem taką o to żmiję-kiszkę. składniki:-jelito cienkie-wspomniane mięso-marchewka bez groszku-dwa duże ziemniaki-25 dkg surowego boczuniu-pieprz i sól czynności:W jelito w takiej o to kolejności włożyć:a.mięso mieloneb.marchewkę z groszkiemc.starte ziemniaki jak na placki ziemniaczane bez mąki z jajkiem i usmażonymi skwarkami z boczku.Koniec. 180 st. zapiec bez przykrycia w 30 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 29.10.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 NS - a skąd wziąłeś to "jelito cienkie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.10.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 NS - a skąd wziąłeś to "jelito cienkie"? Jelito można kupić w każdej masarni lub odpowiednim sklepi ,który prowadzi sprzedaż takich jelit.Ja na ten przykład kupuje w "Groszku" po 12 zyla za 20 m.Wystarcza mi to na cho,ho,cho,ho a może i dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 30.10.2007 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Pseudo schabowy z trzech mięs.Czy ktoś robił? dawaj, dawaj, NS - ja chętnie zrobię Jest to przepis na mutacje schabowego znikąd nie ściągniętą. składniki:na jednego kotleta. -plaster schabu bez kości -plaster polędwicy wieprzowej(rozciętej wzdłuż włókien) -rozebrane udo z kurczaka -pieprz biały,Vegeta, -liście bazylii -jajko -bułka tarta(z krakersów ) czynności: Położyć na desce schab.Posypać go pieprzem i Vegetą.Przykryć całymi liśćmi bazylii.Jako drugą położyć polędwiczkę(j/w) i przykryć identycznie jak schab."Odkorować" mięso z oda od kości posypać przyprawami bez bazylii.Tak powstałego pseudo schabowego stłuc tak by mięsa połączyły sie w jedną całość.Kształt jest dowolny.W domciu chóralnie są prostokątne.Czyli przycięte nożem na kształt własny.Robie również trójkąty,które bardzo ładnie komponują się w danku.Na koniec panieruje je w jajku i bułce z drobno zmielonych krakersów. Smażę na lekkim ogniu,na oliwie pamiętając o tym ,że nie przewracam kotleta kilkukrotnie.Ma się smażyć raz na jednej a potem raz na drugiej stronie(jedno obracanie).Polędwiczka w środku ma być delikatnie surowa wa(u Ciebie tak być nie musi). smacznego. było pycha - polecam wszystkim, mniam, mniam /ja panierowałam w sezamie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 30.10.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Pseudo schabowy z trzech mięs.Czy ktoś robił? nie próbowałam... ale tak się zastanawiam (mimo iż wiem że dostanę zaraz po głowie) - po co sobie tak komplikowac życie...kotlet 3 w 1 - czy to warte zachodu? kotłet to kotlet...zwłaszcza w panierce... co innego roladka - uwielbiam robić roladki - to napięcie...- jaki tym razem rysunek wyjdzie po przekrojeniu w poprzek, po skosie (np. różne mięsa, zielone pesto, mozarella, suszony pomidor, bazylia...)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.10.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 ........ po co sobie tak komplikowac życie...kotlet 3 w 1 - czy to warte zachodu? kotłet to kotlet...zwłaszcza w panierce... co innego roladka - uwielbiam robić roladki - to napięcie...- jaki tym razem rysunek wyjdzie po przekrojeniu w poprzek, po skosie (np. różne mięsa, zielone pesto, mozarella, suszony pomidor, bazylia...)... Powiedziałbym po co sobie komplikować życie taką roladką i czekać co tym razem wyjdzie za mozaika po rozkrojeniu.Lepiej zwinąć mięso bez niczego a obsypać je farszem typu j/w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 30.10.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 ........ po co sobie tak komplikowac życie...kotlet 3 w 1 - czy to warte zachodu? kotłet to kotlet...zwłaszcza w panierce... co innego roladka - uwielbiam robić roladki - to napięcie...- jaki tym razem rysunek wyjdzie po przekrojeniu w poprzek, po skosie (np. różne mięsa, zielone pesto, mozarella, suszony pomidor, bazylia...)... Powiedziałbym po co sobie komplikować życie taką roladką i czekać co tym razem wyjdzie za mozaika po rozkrojeniu.Lepiej zwinąć mięso bez niczego a obsypać je farszem typu j/w. e e e - jak juz komplikowac to z sensem i zdrowo i uroczo - roladkę można pieknie podać - zrobić obok odpowiedni garnir - a kotlet to kotlet - panierka zabija jego urok...niezdrowe to - i tłuste - a jeszcze w kwadrat - kojarzy mi się z kostka mintaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.10.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Przepis mój na kotleta pseudo schabowego nie musi byc panierowany i jako przepis niesie za sobą coś czego doświadczyć może go tylko ten ,który go zrobił.Twoja roladka nie dość ,że bez konkretów to jeszcze nie wiadomo z czego jest.Widzisz szkoda ,że tak źle ci sie kojarzy... a kotlet to kotlet - panierka zabija jego urok...niezdrowe to - i tłuste - a jeszcze w kwadrat - kojarzy mi się z kostka mintaja... .Niech tak pozostanie chylę czoła przed taki znawcą tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wstyd 30.10.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Kacze elementy PO zapieczeniu. Dla zwiekszenia rozkoszy, proponuje zetrzec troche czarnych i posypac po elementach. http://img149.imageshack.us/img149/8121/p1030876wo7.jpg Mowa oczywiscie o truflach , mozna je zastapic malymi rydzykowymi elementami. Smacznego. PS. czas przygotowania 30 min, smak bezcenny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 30.10.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 jak kacze elementy to tylko confit z kaczki... brzmi obco - ale zasada jest prosta - gotujemy w gesim tłuszczu...z dodoatkiem przypraw - mięso jest aromatyczne, chrupkie, pyszne... i wcale nie takie tłuste:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wstyd 30.10.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 jak kacze elementy to tylko confit z kaczki... brzmi obco - ale zasada jest prosta - gotujemy w gesim tłuszczu...z dodoatkiem przypraw - mięso jest aromatyczne, chrupkie, pyszne... i wcale nie takie tłuste:wink: Chrupkie niech jadaja ci, ktorzy sie kochaja w chrupiacej swinskiej skorze. Ja preferuje kuchnie wykwintna i na "swiezo". Domowe marynaty z najlepszych skladnikow kulinarnych i tym samym odpowiednie przyprawy do podawanej potrawy. hehheee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wstyd 30.10.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 a-ha , ten czerwony dodatek tez jest bardzo prosty do zrobienia. Male mlode baklazany, grilowana papryka, pomidory,marchew,czosnek, pietruszka, papryka (feferoni), oliwka ,sol. http://img510.imageshack.us/img510/9861/p1030878pf5.jpg Smaczne i naprawde proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 31.10.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Przepis mój na kotleta pseudo schabowego nie musi byc panierowany i jako przepis niesie za sobą coś czego doświadczyć może go tylko ten ,który go zrobił.Twoja roladka nie dość ,że bez konkretów to jeszcze nie wiadomo z czego jest.Widzisz szkoda ,że tak źle ci sie kojarzy... a kotlet to kotlet - panierka zabija jego urok...niezdrowe to - i tłuste - a jeszcze w kwadrat - kojarzy mi się z kostka mintaja... .Niech tak pozostanie chylę czoła przed taki znawcą tematu. NS - juz przestań z tym znafcom... nie lubię kotletów - ale jestem tolerancyjna - zreszta tez robię - bo musze- poświęcam się dla dzieci... i nie wierzę że nie robisz roladek - pieczonych, gotowanych w folii, grillowanych - eee - na pewno robisz... :wink:i na pewno są pyszne...przyznaj się - nie kokietuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.10.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 nie robie roladek........robie rolady. Nie kokietuje w kulinariach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 31.10.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Z czym robicie popcorn? Ja smażę na oliwie z oliwek i posypuję tylko vegetą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.11.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Z czym robicie popcorn? Ja smażę na oliwie z oliwek i posypuję tylko vegetą To dla odmiany posyp zmiksowanymi orzechami laskowymi i włoskimi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 01.11.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Nie omieszkam spróbować kiedyś Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.