ada_marcin 23.06.2015 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Kulinaria to cudowny temat. Można oddzielić się grubą kreską od analfabetyzmu kulinarnego. Analfabetyzm kulinarny został przepięknie pokazany, w wielu tematach. Analfabeta kulinarny udaje silnego, chociaż w środku cierpi jak to widzimy. Zachowanie się tej postaci pokazuje, że przełamanie durnoty jest nieosiągalne. Dlatego uczmy się i pogłębiajmy wiedzę kulinarną. Trzeba tak się uczyć, by się kształcić. Inaczej będzie jak z "jabłkiem analfabety", możemy takie "jabłko" posłać do szkoły kulinarnej a ono również będzie ... Więc powoli i do przodu, z kulinarnym pozdrowieniem i uśmiechem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 23.06.2015 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Dzisiaj kurczaczek. Jestem bardzo zajęta więc szybko. http://s14.postimg.org/5ao5eaq29/obiad1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 23.06.2015 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Oczywiście z grilla. Po grillowaniu kurczaczka przesmarowałam resztką grillowanego czosnku, z wczorajszych łososiowych hreczaków. http://s15.postimg.org/k8oqefsob/obiad2.jpg ps do łososia wrócimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 23.06.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Czosnek - małe sprostowanie. Oczywiście ten grilowany używam do białego sosu razem z koperkiem. Wyciskam, bo po grillowaniu ma konsystencje pasty. Dodaje do gotowego sosu. Idealny sos do łososiowych hreczaków, palce lizać. Wracamy do kurczaka.Perfekcja w każdym detalu... http://s8.postimg.org/jfspyrftx/obiad3.jpg Aromat cudo! Smak cudo cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 23.06.2015 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Technologia była opisana, składnik który decyduje o super smaku to maślanka. Albo zamiana drożdży na sodę - zresztą temat rzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 23.06.2015 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Albo zamiana drożdży na sodę - zresztą temat rzeka. Fachowiec widzi wszystko. ps prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 23.06.2015 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Do wiadomej osoby. Czy to są psychiczne skutki udaru kulinarnego? Czy może tak jak myślę... Zejdz z mojej osoby facet. Ok! Pilnuj lepiej swojej baby i niewychowanego dzieciaka grożącego rękoczynami. Ja bym nie wytrzymała pod jednym dachem z człowiekiem z zaburzeniami. ada. ps z uśmiechem na twarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 23.06.2015 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Wracamy do kurczaka. Sos to szalotka, oliwka z oliwek, ocet balsamiczny. Całość posypana serem pochodzącym z kraju, gdzie tubylcy klepią turystów po głowie jak półgłówków. Wszystko zamyka sie w piękną finezyjną kompozycje smakową. Serdecznie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rakieta1 23.06.2015 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Superanckie przepisy tutaj są. Dzięki. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 23.06.2015 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Do wiadomej osoby. Czy to są psychiczne skutki udaru kulinarnego? Czy może tak jak myślę... Zejdz z mojej osoby facet. Ok! Pilnuj lepiej swojej baby i niewychowanego dzieciaka grożącego rękoczynami. Ja bym nie wytrzymała pod jednym dachem z człowiekiem z zaburzeniami. ada. ps z uśmiechem na twarzyDaj spokój Ada. Z gościem jest coś nie halo. Gada sam do siebie, nikt nie ma pojęcia o co mu chodzi ale najwyraźniej jest szczęśliwy. Niech tam sobie mamrocze, przynajmniej można się pośmiać jak ktoś lubi. Mnie "zauroczył" prezentowany z całą powagą (łącznie ze zdjęciem) placek z jajek i mąki. Co za maestria kulinarna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 23.06.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Perm dzięki. Nie ma co się chołotą przejmować, tylko śmiać się z chamskiego zachowania i głupoty. ps zaległe łososiowe hreczniaki wkleję może jutro, proste i smaczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 23.06.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 (edytowane) ... rozmawiałem chwilę temu z kolegą House Boki zrywa z próbami utożsamiania go z Adą ... prosił by Ada "trzymała tą linię" ... a Jej gotowanie i podawanie do stołu bardzo mu się podoba. Być może niebawem znowu pojawi się na FM przysłał również na mój e-mail kilka fotografii, oświadczając, że garów nie porzucił http://www.chefpaul.net/murator/housik.jpg http://www.chefpaul.net/murator/housik-b.jpg http://www.chefpaul.net/murator/housik-c.jpg ... pozdrawiając wszystkich z życzeniami smacznego (a specjalnie dla Ady dodatkowe podziękowania i głębokie ukłony) Edytowane 23 Czerwca 2015 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 23.06.2015 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Jessu, ale bym zjadla, same delicje pokazujecie. Jam lewa co do gotowania, może kiedyś jaki piknik zorganizujecie. Pozdrawiam i proszę Ade o wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 24.06.2015 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Jakie dobre wieści - house się odnalazł Ado - gotuj Z zazdrością podglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.06.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 (edytowane) no i zostałem "rozszyfrowany" ... no dobra, przyznam się wreszcie House to ja a Ada to Ciemiężycielka ps - posiadam również specjalne urządzenie do transformacji i gadam sam ze sobą (czasami z żoną za pomocą FM) Edytowane 24 Czerwca 2015 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 24.06.2015 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Cześć Mężu! Mam zaległe Twoje ulubione hreczanki, kochany. SKŁADNIKI 1 kg gryczanej kaszy 1 kg mielonego mięsa 5 czosnku ząbków 1 soli łyżeczka 5 kurzych jajek 1 niepełna łyżeczka pieprzu http://s23.postimg.org/dkh0jreuz/hreczanki1.jpg http://s3.postimg.org/7a6eve3yb/hreczanki2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 24.06.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 ...bez pośpiechu...mam całe danie na karcie i dużo czasu http://s12.postimg.org/4g0gg3osd/hreczanki3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 24.06.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Chyba na czasie – ćwikła wg. Pana Mikołaja Reja (trochę zmodyfikowana). Składniki i przygotowanie. 1 wielki burak (największy z największych) pieczemy go w piekarniku albo (duchówce) bez obierania. Jak jest miękki (duże buraki potrzebują czasu) i ostygnie, obieramy i kroimy na plasterki. Dodajemy świeżo starty chrzan, sparzone ziarna kminku, ciasno układamy w garnku kamionkowym (albo do słoika po pasteryzacji w pomidorach i tymianku) i zalewamy octem. Wrażliwi smakowo mogą doprawić solą i cukrem. Smakowo – kwestia gustu. Ale satysfakcja murowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 24.06.2015 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Chyba na czasie – ćwikła wg. Pana Mikołaja Reja (trochę zmodyfikowana). Składniki i przygotowanie. 1 wielki burak (największy z największych) pieczemy go w piekarniku albo (duchówce) bez obierania. Jak jest miękki (duże buraki potrzebują czasu) i ostygnie, obieramy i kroimy na plasterki. Dodajemy świeżo starty chrzan, sparzone ziarna kminku, ciasno układamy w garnku kamionkowym (albo do słoika po pasteryzacji w pomidorach i tymianku) i zalewamy octem. Wrażliwi smakowo mogą doprawić solą i cukrem. Smakowo – kwestia gustu. Ale satysfakcja murowana. Szkoda, moje danie już jest zjedzone. Będzie nastepne, więć przepis wedruję do przechowalni dobrego smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 24.06.2015 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 http://s2.postimg.org/dexf1p7q1/hreczanki4.jpg Przepis który zamieściłam jest oginalny z kuchni regionalnej. Łosoś jest modyfikowany, mieszam z przewagą łososia, i pieprzu jest tylko szczypta, jajko sztuk 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.