Rakev 24.06.2015 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Mam pytanie dotyczące naleśników. Robicie je z wodą gazowaną czy bez? Macie może sprawdzony przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 24.06.2015 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Mam pytanie dotyczące naleśników. Robicie je z wodą gazowaną czy bez? Macie może sprawdzony przepis? Naleśnikowy guru to sSiwy12 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 24.06.2015 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 http://s23.postimg.org/59xjoc8hn/hreczanki5.jpg http://s14.postimg.org/tojcz8l2p/hreczanki8.jpg http://s7.postimg.org/thnp2yfuz/hreczanki10.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 24.06.2015 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Sos biały śmietankowy z koperkiemi i wyciskanym grillowanym czosnkiem. http://s10.postimg.org/o2zlmaxhl/hreczanki11.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 24.06.2015 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Rewelacja smakowo-aromatyczna. http://s3.postimg.org/3q4fz0ww3/hreczanki15.jpg Czosnek ma konsystencje pasty, wystarczy lekko ścisnąć i wychodzi ze skarupek. Dodajemy do gotowego sosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.06.2015 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 ... Ada to Ciemiężycielka Nie wiem czy Ada będzie zadowolona z tej kwalifikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 24.06.2015 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Rewelacja smakowo-aromatyczna. Czosnek ma konsystencje pasty, wystarczy lekko ścisnąć i wychodzi ze skarupek. Dodajemy do gotowego sosu. Dokładnie tak samo, można zrobić z cebulą (zwłaszcza szalotką). Z "dupką" w łupinie upieczona (do miękkości). Ale uwaga - szalotka w takiej postaci zupełnie zmienia smak - jest delikatna i ..... słodka. Ja podaję ją też (tak upieczoną) jako "samoistny" dodatek do mięs z rusztu - oczywiście po upieczeniu obieram z łupiny i ewentualnie przekrawam na pół (po długości). Do kaczki - wręcz niezbędna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 24.06.2015 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Przerwa techniczna. "Będzie zadowolona", będzie. ps następna w kolejce kaczka z grilla z szalotką, jak w poście wyżej. cdn... Edytowane 24 Czerwca 2015 przez ada_marcin koniec przerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 24.06.2015 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 http://s7.postimg.org/7s6iwyxy3/hreczanki18.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 25.06.2015 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 ... rozmawiałem chwilę temu z kolegą House Boki zrywa z próbami utożsamiania go z Adą ... prosił by Ada "trzymała tą linię" ... a Jej gotowanie i podawanie do stołu bardzo mu się podoba. Być może niebawem znowu pojawi się na FM przysłał również na mój e-mail kilka fotografii, oświadczając, że garów nie porzucił http://www.chefpaul.net/murator/housik.jpg http://www.chefpaul.net/murator/housik-b.jpg http://www.chefpaul.net/murator/housik-c.jpg ... pozdrawiając wszystkich z życzeniami smacznego (a specjalnie dla Ady dodatkowe podziękowania i głębokie ukłony) Bardzo bardzo dziękuję. Chefie mam następne pytanie. Czy to są krewetki i jakiś specjalny sos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.06.2015 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Bardzo bardzo dziękuję. Chefie mam następne pytanie. Czy to są krewetki i jakiś specjalny sos? krewetki i mięso z kraba :.. ... muszę zapytać House czy do sosu dodał oleju truflowego czy syropu klonowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 25.06.2015 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 (edytowane) ... muszę zapytać House czy do sosu dodał oleju truflowego czy syropu klonowego ? Obstawiam, że z dodatkiem dużego (białego) buraka Edytowane 25 Czerwca 2015 przez sSiwy12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.06.2015 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Obstawiam, że z dodatkiem dużego (białego) buraka nie można wykluczyć ps - @ śmierdzących cygar ... przechowywane w opakowaniu sprzedawcy, w czasie dłuższym, powoduje, iż zaczynają one butwieć, cygara należy przechowywać w humidorze, (nawet jeżeli kupiło się je tylko po to, by się pochwalić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 30.06.2015 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 (edytowane) ... jakżesz pięknie Miszcz prezentuje swe kulinarne najnowsze fuzje bardzo mnie się spodobało to przepiękne połączenie plamy ketchupu z kleksem musztardy na plamie (a majonez ? gdzie majonez ? ... naszych pradziadów ... tradycję zapewne zastępuje plaster ananasa z puszki ... truskawkę jednak zamiast na ananasie, wetknął bym w musztardę ... (było by jeszcze barwniej i bardziej smakowicie) (z braku czasu a może bardziej lenistwa, nie chce mnie się więcej komentować tych podanych nam ostatnio rewolucyjnych dań i danek z czosnku o zapachu wiśni) ps - tak się zastanawiam, po co ktoś się wykosztowuje na zakup śmierdzących cygar na "Kanarach", które później przez pół roku butwieją w opakowaniu sprzedawcy, pomimo posiadania "klimatyzowanego pudełka" ... no chyba, że były "wietrzone" ... nie lepiej było wydać te dwa € za sztukę na zdrowego hot doga, w najlepszej kanaryjskiej restauracji ? ... było by zdrowiej i mniej by "śmierdziało" (chyba) Twórz dalej Miszczu, Twa wspinaczka na wyżyny kulinarnego szczytu jest bardzo intrygująca ... i te wspaniałe opisy Twych poczynań, w jakże wyszukanych słowach, wypełnione głęboką, nowatorską myślą filozoficzną, łamiące stereotypy języka polskiego, pozwalają domniemywać, że już wkrótce kulinarny rynek wydawniczy otrzyma nową perłę ... oby tylko nie trafiła przed wieprze ("leszcze", które przecież nic nie zrozumieją) Edytowane 30 Czerwca 2015 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.06.2015 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Pozostaję nieutulona w żalu, że nie dane mi było zobaczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 30.06.2015 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Pozostaję nieutulona w żalu, że nie dane mi było zobaczyć... Anetko, nic nie straciłaś i możesz zobaczyć Miszcz cały czas "tworzy" w wontku (blogu) tuż obok Letnie Rewolucje .. poprawia humor, choć nie wszystko można zrozumieć "co autor miał na myśli" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 30.06.2015 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Anetko, nic nie straciłaś i możesz zobaczyć Miszcz cały czas "tworzy" w wontku (blogu) tuż obok Letnie Rewolucje .. poprawia humor, choć nie wszystko można zrozumieć "co autor miał na myśli" Niespecjalny przygotował dla ciebie: "strawberry dessert without cans". Odgadnięcie co też to oznacza pozostawmy może tym, którzy uważają, że warto. Dla purystów natomiast pozostawmy zagadkę co się stało z "a". Edytowane 30 Czerwca 2015 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 30.06.2015 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Kochani jestem na wakacjach, ale czytam z uśmiechem na twarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 30.06.2015 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Niespecjalny przygotował dla ciebie: "strawberry dessert without cans". Odgadnięcie co też to oznacza pozostawmy może tym, którzy uważają, że warto. Dla purystów natomiast pozostawmy zagadkę co się stało z "a". ... with cans or without cans - that is the question czy to te rzeźbione truskawki na półmisku do podawania pierniczków gwiazdkowych ? dziś ... o rewolucyjnej zastawie i sposobach podawania Bardzo spodobał mnie się rewolucyjny zestaw białych półmisków z królującym na środku kwieciem że złotym rantem (prawdziwie rewolucyjna fuzja) ... nie mogę również pominąć rewolucyjnego sposobu podawania, "sztućce na sztorc", to już "sztuka w sztuce" arcydzieło pt "trochę kurtuazji" ... tylko co z tym wszystkim ma wspólnego Guy Fieri ? ... no całe mnóstwo "kwiatków na tej rewolucyjnej łączce" ps - Zochna, każda rewolucja wymaga ofiar ... nie ma chleba ale za to igrzyska jakie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 01.07.2015 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Paweł, Ty to jesteś prawdziwy Chef. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.