Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rewelacja smakowo-aromatyczna.

 

Czosnek ma konsystencje pasty, wystarczy lekko ścisnąć i wychodzi ze skarupek. Dodajemy do gotowego sosu.

 

Dokładnie tak samo, można zrobić z cebulą (zwłaszcza szalotką). Z "dupką" w łupinie upieczona (do miękkości).

Ale uwaga - szalotka w takiej postaci zupełnie zmienia smak - jest delikatna i ..... słodka.

 

Ja podaję ją też (tak upieczoną) jako "samoistny" dodatek do mięs z rusztu - oczywiście po upieczeniu obieram z łupiny i ewentualnie przekrawam na pół (po długości). Do kaczki - wręcz niezbędna :bye:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

... rozmawiałem chwilę temu z kolegą House :)

Boki zrywa z próbami utożsamiania go z Adą :) ... prosił by Ada "trzymała tą linię" ... a Jej gotowanie i podawanie do stołu bardzo mu się podoba.

Być może niebawem znowu pojawi się na FM

 

przysłał również na mój e-mail kilka fotografii, oświadczając, że garów nie porzucił :)

 

http://www.chefpaul.net/murator/housik.jpg

 

http://www.chefpaul.net/murator/housik-b.jpg

 

http://www.chefpaul.net/murator/housik-c.jpg

 

... pozdrawiając wszystkich z życzeniami smacznego (a specjalnie dla Ady dodatkowe podziękowania i głębokie ukłony) :)

 

Bardzo bardzo dziękuję.

 

Chefie mam następne pytanie. Czy to są krewetki i jakiś specjalny sos?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Obstawiam, że z dodatkiem dużego (białego) buraka :bye:

nie można wykluczyć :) ;)

 

ps - @ śmierdzących cygar ... przechowywane w opakowaniu sprzedawcy, w czasie dłuższym, powoduje, iż zaczynają one butwieć, cygara należy przechowywać w humidorze, (nawet jeżeli kupiło się je tylko po to, by się pochwalić) :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:) ... jakżesz pięknie Miszcz prezentuje swe kulinarne najnowsze fuzje :) bardzo mnie się spodobało to przepiękne połączenie plamy ketchupu z kleksem musztardy na plamie (a majonez ? gdzie majonez ? ... naszych pradziadów ... tradycję zapewne zastępuje plaster ananasa z puszki ... truskawkę jednak zamiast na ananasie, wetknął bym w musztardę ... (było by jeszcze barwniej i bardziej smakowicie) :) ;)

(z braku czasu a może bardziej lenistwa, nie chce mnie się więcej komentować tych podanych nam ostatnio rewolucyjnych dań i danek z czosnku o zapachu wiśni) :)

 

 

ps - tak się zastanawiam, po co ktoś się wykosztowuje na zakup śmierdzących cygar na "Kanarach", które później przez pół roku butwieją w opakowaniu sprzedawcy, pomimo posiadania "klimatyzowanego pudełka" :D ... no chyba, że były "wietrzone" :D ... nie lepiej było wydać te dwa € za sztukę na zdrowego hot doga, w najlepszej kanaryjskiej restauracji ? ... było by zdrowiej i mniej by "śmierdziało" (chyba) ;)

 

 

Twórz dalej Miszczu, Twa wspinaczka na wyżyny kulinarnego szczytu jest bardzo intrygująca ... i te wspaniałe opisy Twych poczynań, w jakże wyszukanych słowach, wypełnione głęboką, nowatorską myślą filozoficzną, łamiące stereotypy języka polskiego, pozwalają domniemywać, że już wkrótce kulinarny rynek wydawniczy otrzyma nową perłę ... oby tylko nie trafiła przed wieprze ("leszcze", które przecież nic nie zrozumieją) :) ;)

Edytowane przez Chef Paul
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pozostaję nieutulona w żalu, że nie dane mi było zobaczyć...

Anetko, nic nie straciłaś i możesz zobaczyć :)

Miszcz cały czas "tworzy" w wontku (blogu) tuż obok :) Letnie Rewolucje .. poprawia humor, choć nie wszystko można zrozumieć "co autor miał na myśli" :) ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Anetko, nic nie straciłaś i możesz zobaczyć :)

Miszcz cały czas "tworzy" w wontku (blogu) tuż obok :) Letnie Rewolucje .. poprawia humor, choć nie wszystko można zrozumieć "co autor miał na myśli" :) ;)

Niespecjalny przygotował dla ciebie: "strawberry dessert without cans". Odgadnięcie co też to oznacza pozostawmy może tym, którzy uważają, że warto. Dla purystów natomiast pozostawmy zagadkę co się stało z "a".:) Edytowane przez perm
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Niespecjalny przygotował dla ciebie: "strawberry dessert without cans". Odgadnięcie co też to oznacza pozostawmy może tym, którzy uważają, że warto. Dla purystów natomiast pozostawmy zagadkę co się stało z "a".:)

... with cans or without cans - that is the question :) czy to te rzeźbione truskawki na półmisku do podawania pierniczków gwiazdkowych ?

 

dziś ... o rewolucyjnej zastawie i sposobach podawania :)

Bardzo spodobał mnie się rewolucyjny zestaw białych półmisków z królującym na środku kwieciem że złotym rantem (prawdziwie rewolucyjna fuzja) :D ... :o nie mogę również pominąć rewolucyjnego sposobu podawania, "sztućce na sztorc", to już "sztuka w sztuce" arcydzieło pt "trochę kurtuazji" :D

 

... tylko co z tym wszystkim ma wspólnego Guy Fieri ? :) ;)

 

... no całe mnóstwo "kwiatków na tej rewolucyjnej łączce" :) ;)

 

ps - Zochna, każda rewolucja wymaga ofiar :) ;) ... nie ma chleba ale za to igrzyska jakie ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...