DPS 01.07.2015 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Anetko, nic nie straciłaś i możesz zobaczyć Miszcz cały czas "tworzy" w wontku (blogu) tuż obok Letnie Rewolucje .. poprawia humor, choć nie wszystko można zrozumieć "co autor miał na myśli" O żesz... Poszłam. Teraz niespecjalnie się czuję. Było trzymać się Ciebie i Ady. Teraz chyba muszę do Housa zadzwonić, może jakoś mnie duchowo wspomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 02.07.2015 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Mam pytanie do Pawła. Jestem szczęśliwą posiadaczką dzikiego łososia. Po odcięciu głowy i wyszyszczeniu tuszam ma 1.52kg. Chcę go grillować w całości. Co polecasz? Jestem również szczęśliwa właścicielką deseczek cedrowych(sztuk 4). ps wiem już to, godzinę przed użyciem deseczki należy ją namoczyć w wodzie, piwie lub winie. Umieścić na rozgrzanym ruszcie. Kiedy deseczki zaczną "strzelać" należy posmarować je oliwą i położyć na nie potrawy. Gdy deska zacznie się tlić należy ją spryskać wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.07.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Ada, ale te deseczki to jednorazowo, czy wielokrotnego użytku są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.07.2015 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 (edytowane) Mam pytanie do Pawła. Jestem szczęśliwą posiadaczką dzikiego łososia. Po odcięciu głowy i wyszyszczeniu tuszam ma 1.52kg. Chcę go grillować w całości. Co polecasz? Jestem również szczęśliwa właścicielką deseczek cedrowych(sztuk 4). ps wiem już to, godzinę przed użyciem deseczki należy ją namoczyć w wodzie, piwie lub winie. Umieścić na rozgrzanym ruszcie. Kiedy deseczki zaczną "strzelać" należy posmarować je oliwą i położyć na nie potrawy. Gdy deska zacznie się tlić należy ją spryskać wodą. Jeżeli piekę dorodnego łososia "na deseczce", dzielę go na półtusze. Skórę solę dość grubo (wierzch minimalnie), po ułożeniu na deseczce, polewam rozpuszczonym masłem z sokiem z cytryny, a na sam koniec, dodaję posiekaną natkę pietruszki, (można użyć soku z limonki i cilantro dla odmiany) po upieczeniu tak wygląda: Ulubiona ryba Ciemiężycielki (tym sposobem) W całości (na deseczce), piekę mniejsze ryby, np pstrągi http://www.chefpaul.net/blog/IMG/WielkaNoc2010_05.jpg Ada, ale te deseczki to jednorazowo, czy wielokrotnego użytku są? Używam przeważnie trzy, cztery razy smakowicie pozdrawiam ps - właśnie na jutro łosoś z deseczki a na 4 Lipca, żeberka Edytowane 2 Lipca 2015 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.07.2015 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Dla tych, co nie lubią "nuty cedrowej", proponuję deseczki z wiśni, czereśni lub śliwy.Najlepsze to te, pozyskane z ich karpiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.07.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Oooo, Siwy, to jest dobra wiadomość, u nas o cedrowe dość trudno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urania3 03.07.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Znajoma obdarowała mnie ostatnio białą rzodkiewką w dużej ilości, na kanapki ciężko zjeść, to ugotowałam, i podałam rodzince z masełkiem i bułką. Pyszne było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.07.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Urania - ta długa biała rzodkiew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.07.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 No perełkę po prostu znalazłam, muszę się z Wami podzielić: "Dobra udowodnie ze zrobi to nawet kulinarny glab: kalafiora podzielic na rozyczki i zblanszowac, pokroic truskawki, zalac majonezem z jogurtem balkanskim, duzo pieprzu,.schlodzic....bon appetit!" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 03.07.2015 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 nie wiem co bardziej wzruszające - sam głąb czy truskawka w majonezie kieleckim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 03.07.2015 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 No perełkę po prostu znalazłam, muszę się z Wami podzielić: "Dobra udowodnie ze zrobi to nawet kulinarny glab: kalafiora podzielic na rozyczki i zblanszowac, pokroic truskawki, zalac majonezem z jogurtem balkanskim, duzo pieprzu,.schlodzic....bon appetit!" :D DPSia, to jest zart, czy Ty tak na serio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.07.2015 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 No perełkę po prostu znalazłam, muszę się z Wami podzielić: "Dobra udowodnie ze zrobi to nawet kulinarny glab: kalafiora podzielic na rozyczki i zblanszowac, pokroic truskawki, zalac majonezem z jogurtem balkanskim, duzo pieprzu,.schlodzic....bon appetit!" :D pierła prawdziwa nie wiem co bardziej wzruszające - sam głąb czy truskawka w majonezie kieleckim. klasycznie truskawki podaje się z ketchup'em i musztardą ... z majonezem to jakaś ekstrawagancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 04.07.2015 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Chciałbym choć raz ujrzeć świat, z pozycji jakim go widzi tamta głowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.07.2015 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Słuchajcie, ale to nie jest dzieło powszechnie szanowanego kolegi z forum!!!I ten fakt zdumiał mnie najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 04.07.2015 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Nie zmienia to mojej "chęci" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.07.2015 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 (edytowane) Słuchajcie, ale to nie jest dzieło powszechnie szanowanego kolegi z forum!!! I ten fakt zdumiał mnie najbardziej. widać ten "trend" się rozpowszechnia 4 lipca to "dzień steak'a i ... pieczonych żeberek" http://www.chefpaul.net/FB/DSC02901s.jpg http://www.chefpaul.net/FB/DSC02913s.jpg steak'i w ich wątku smaczne pozdrowionka Edytowane 5 Lipca 2015 przez Chef Paul 4 Lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 09.07.2015 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 widać ten "trend" się rozpowszechnia 4 lipca to "dzień steak'a i ... pieczonych żeberek" http://www.chefpaul.net/FB/DSC02901s.jpg http://www.chefpaul.net/FB/DSC02913s.jpg steak'i w ich wątku smaczne pozdrowionka To jest kuchnia! Mam trochę zaległości, zaczynam od kaczki z szalotka "a la siwy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 09.07.2015 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 http://s23.postimg.org/kc78d3o3f/kaczka_grillowana_1.jpg http://s10.postimg.org/3tgjq8g6h/kaczka_grillowana_2.jpg http://s13.postimg.org/w67262sqv/kaczka_grillowana_3.jpg Apetyczności, a szalotka palce lizać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 09.07.2015 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Trzy warianty na grilla. Cały dziki łosoś(trzeba rozmrozić), boczek(również), i dzwonka z dzikiego łososia(do rozmrożenia). Może boczek, dzikiego łososia objadłam się na wczasach. Przywiozłam do domu znaczną ilość, więc może poczekać. Jest bardziej smaczny i ma intensywną barwę. Dzwonka przed zamrożeniem.http://s9.postimg.org/7jwk3dke7/dziki_oso.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 09.07.2015 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Tak więc boczek. http://s4.postimg.org/7q0gxqh3h/boczek.jpg Plan jest taki. Wypełnie żeliwną patelnie warzywami, zaleje sokiem z jabłek lub piwem, i nakryje boczkiem natartym przyprawą bbq. Następnie 3h w zamkniętym grillu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.