G.N. 10.08.2015 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 ....1/2 butelki wytrawnego wina, (użyłem Pinot Grigio) 1 rozkrajana cytryna, 3 ząbki dobrego czosnku, 1 suszona peri peri, garsteczka kolorowego pieprzu wody tyle co wina ... doprowadzamy do wrzenia ... uwaga: ośmiornica w szczypce i zanurzamy całą we wrzątku (1 minuta) wyjmujemy na chwilę i tak 3 razy (w czasie hartowania "robala" kurczy się on i pęcznieje) ... wrzucamy do wrzątku, uzupełniamy wrzącą wodą by ośmiornica była całkowicie przykryta i zmniejszamy temperaturę ("cuocere a fuoco lento" ) ... gotujemy pod przykryciem około półtorej godziny (godzinę na każdy kg) ... wystudzamy w gotowanym płynie, wyjmujemy i oczyszczamy z ciemnej skórki (papierowym ręcznikiem) ... uwaga: nie należy "przeciągnąć" gotowania (będą schodziły nam w trakcie czyszczenia "przyssawki") ... http://www.chefpaul.net/FB/DSC02965s.jpg ... przesmarowujemy dokładnie oliwą, solimy, lekko pieprzymy i na grilla ... lekko grilujemy z każdej ze stron ... i na półmisek .... Zrobiłem w sobotę. Faktycznie wyszła mięciutka i pyszna. Dzięki za przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/117/#findComment-6887754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 10.08.2015 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Polecam również skóre z dzikiego łososi. Grillowana jest chrupka i wyjątkowo smaczna. Dla osiągnięcia perfekcji smakowej moża posmarować musztardą z koperkiem. http://s11.postimg.org/9po5cygyb/dziki8.jpg http://s2.postimg.org/tyvmj5fmx/dziki9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/117/#findComment-6888028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 10.08.2015 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 (edytowane) Nie bardzo wiem z jakiego powodu, ale jest jakoś tak, że jak patrzę na fotki w tych postach, w odruchu warunkowym pracują moje ślinianki - w przeciwieństwie do tego jakiegoś prowadzonego przez samiwieciekogo - tam , też pracuje mi ............. żołądek w "geście" wymiotnym. Ps. Musztarda + koperek, przy dopieszczaniu skórki na grillowanym = orgazm całego układu trawiennego Edytowane 10 Sierpnia 2015 przez sSiwy12 złagodziłem Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/117/#findComment-6888047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 11.08.2015 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Super potrawy i zdjęcia, które bardzo apetycznie przedstawiają wszystkie przysmaki. Gorąco pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/117/#findComment-6888902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 11.08.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Witam i zapraszam do czynnego udziału w "gotowaniu". Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/117/#findComment-6888996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 11.08.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Thank you, thank you very much. Postaram się o coś dobrego w tym temacie. Widzę duże zmiany w temacie i nowe twarze, bardzo mnie to cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/117/#findComment-6889005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 18.08.2015 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Steki z tematu o stekach. Wersja z patelni żeliwnej z wkładką do grillowania. http://s27.postimg.org/dzkhdii3n/steki1.jpg http://s18.postimg.org/u8bsdifnt/steki2.jpg http://s13.postimg.org/lif134pkn/steki3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/117/#findComment-6892994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.08.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 źle nie wygląda ... czekam na relację Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/117/#findComment-6893144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.08.2015 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Pawle dopiero co zaczynam, czyli wielkie porównanie steków z sieciówek. Steki zostały pięknie opisane przez chłopaków w temacie o stekach. Zdjęcia z kilku ostatnich minut na stole ogrodowym. http://s16.postimg.org/z7vbhikr9/steki4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/117/#findComment-6893389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.08.2015 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 http://s18.postimg.org/dfqcy4ac9/steki5.jpg http://s30.postimg.org/3l1ox8g1d/steki8.jpg Mam zamiar je serwować z imperatorem bałtyckim(Pinta). Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/117/#findComment-6893392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.08.2015 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Ciekawy jestem tego porównania. Co do "pifka" to znalazłem w necie i widzę że wydałaś więcej jak na steki. Duży plus!!!!.Pozdrawiam atetycznie! Cichy wielbiciel. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/117/#findComment-6893405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.08.2015 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Witam w kuchni i zapraszam do czytania. Imperatora mam jeszcze z marcowych zapasów , obecnie bardzo trudno dostępny. Mogę polecić zamiennik do steków, Ciechan Porter 22, lub Komes Porter Bałtycki. Marcin twierdzi, że Ciechan jest rewelacyjny i lepszy od Komesa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/117/#findComment-6893407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 19.08.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Ciekawy jestem tego porównania. Też Cichy wielbiciel. Jaki cichy, jaki cichy - drzesz się tak, że poleciało aż po Tybet. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/117/#findComment-6893408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.08.2015 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Oj chłopaki, chłopaki, chcecie klapsa dostać? Ja to i konia zbiję jak trzeba. http://s9.postimg.org/dauyo4qsv/steki9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/117/#findComment-6893413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 19.08.2015 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Oj chłopaki, chłopaki, chcecie klapsa dostać? Ja to i konia zbiję jak trzeba. pomijając oczywiste skojarzenie - przeca to klaczka Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/117/#findComment-6893424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.08.2015 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Mogę improwizować klacz. Bardzo głośny wielbiciel. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/117/#findComment-6893438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.08.2015 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Jestem bardzo twardą kobietą.Tak więc uwaga... http://s16.postimg.org/8i5h8nfid/steki10.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/117/#findComment-6893440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.08.2015 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 ... klacz czy to koń, podoba mi się ... kalorie po stekach trzeba spalić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/117/#findComment-6893445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.08.2015 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Może jednak steka? Polecam z porterem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/117/#findComment-6893447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.08.2015 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Grzecznie czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/117/#findComment-6893450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.