G.N. 10.08.2015 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 ....1/2 butelki wytrawnego wina, (użyłem Pinot Grigio) 1 rozkrajana cytryna, 3 ząbki dobrego czosnku, 1 suszona peri peri, garsteczka kolorowego pieprzu wody tyle co wina ... doprowadzamy do wrzenia ... uwaga: ośmiornica w szczypce i zanurzamy całą we wrzątku (1 minuta) wyjmujemy na chwilę i tak 3 razy (w czasie hartowania "robala" kurczy się on i pęcznieje) ... wrzucamy do wrzątku, uzupełniamy wrzącą wodą by ośmiornica była całkowicie przykryta i zmniejszamy temperaturę ("cuocere a fuoco lento" ) ... gotujemy pod przykryciem około półtorej godziny (godzinę na każdy kg) ... wystudzamy w gotowanym płynie, wyjmujemy i oczyszczamy z ciemnej skórki (papierowym ręcznikiem) ... uwaga: nie należy "przeciągnąć" gotowania (będą schodziły nam w trakcie czyszczenia "przyssawki") ... http://www.chefpaul.net/FB/DSC02965s.jpg ... przesmarowujemy dokładnie oliwą, solimy, lekko pieprzymy i na grilla ... lekko grilujemy z każdej ze stron ... i na półmisek .... Zrobiłem w sobotę. Faktycznie wyszła mięciutka i pyszna. Dzięki za przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 10.08.2015 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Polecam również skóre z dzikiego łososi. Grillowana jest chrupka i wyjątkowo smaczna. Dla osiągnięcia perfekcji smakowej moża posmarować musztardą z koperkiem. http://s11.postimg.org/9po5cygyb/dziki8.jpg http://s2.postimg.org/tyvmj5fmx/dziki9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 10.08.2015 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 (edytowane) Nie bardzo wiem z jakiego powodu, ale jest jakoś tak, że jak patrzę na fotki w tych postach, w odruchu warunkowym pracują moje ślinianki - w przeciwieństwie do tego jakiegoś prowadzonego przez samiwieciekogo - tam , też pracuje mi ............. żołądek w "geście" wymiotnym. Ps. Musztarda + koperek, przy dopieszczaniu skórki na grillowanym = orgazm całego układu trawiennego Edytowane 10 Sierpnia 2015 przez sSiwy12 złagodziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 11.08.2015 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Super potrawy i zdjęcia, które bardzo apetycznie przedstawiają wszystkie przysmaki. Gorąco pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 11.08.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Witam i zapraszam do czynnego udziału w "gotowaniu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 11.08.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Thank you, thank you very much. Postaram się o coś dobrego w tym temacie. Widzę duże zmiany w temacie i nowe twarze, bardzo mnie to cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 18.08.2015 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Steki z tematu o stekach. Wersja z patelni żeliwnej z wkładką do grillowania. http://s27.postimg.org/dzkhdii3n/steki1.jpg http://s18.postimg.org/u8bsdifnt/steki2.jpg http://s13.postimg.org/lif134pkn/steki3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.08.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 źle nie wygląda ... czekam na relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.08.2015 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Pawle dopiero co zaczynam, czyli wielkie porównanie steków z sieciówek. Steki zostały pięknie opisane przez chłopaków w temacie o stekach. Zdjęcia z kilku ostatnich minut na stole ogrodowym. http://s16.postimg.org/z7vbhikr9/steki4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.08.2015 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 http://s18.postimg.org/dfqcy4ac9/steki5.jpg http://s30.postimg.org/3l1ox8g1d/steki8.jpg Mam zamiar je serwować z imperatorem bałtyckim(Pinta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.08.2015 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Ciekawy jestem tego porównania. Co do "pifka" to znalazłem w necie i widzę że wydałaś więcej jak na steki. Duży plus!!!!.Pozdrawiam atetycznie! Cichy wielbiciel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.08.2015 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Witam w kuchni i zapraszam do czytania. Imperatora mam jeszcze z marcowych zapasów , obecnie bardzo trudno dostępny. Mogę polecić zamiennik do steków, Ciechan Porter 22, lub Komes Porter Bałtycki. Marcin twierdzi, że Ciechan jest rewelacyjny i lepszy od Komesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 19.08.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Ciekawy jestem tego porównania. Też Cichy wielbiciel. Jaki cichy, jaki cichy - drzesz się tak, że poleciało aż po Tybet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.08.2015 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Oj chłopaki, chłopaki, chcecie klapsa dostać? Ja to i konia zbiję jak trzeba. http://s9.postimg.org/dauyo4qsv/steki9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 19.08.2015 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Oj chłopaki, chłopaki, chcecie klapsa dostać? Ja to i konia zbiję jak trzeba. pomijając oczywiste skojarzenie - przeca to klaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.08.2015 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Mogę improwizować klacz. Bardzo głośny wielbiciel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.08.2015 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Jestem bardzo twardą kobietą.Tak więc uwaga... http://s16.postimg.org/8i5h8nfid/steki10.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.08.2015 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 ... klacz czy to koń, podoba mi się ... kalorie po stekach trzeba spalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.08.2015 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Może jednak steka? Polecam z porterem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.08.2015 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Grzecznie czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.