Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I znowu problem, "psia pikula".

 

Obstawiam, że w jakiejś przydrożnej kępie ma gniazdo.

Edytowane przez sSiwy12
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/119/#findComment-6901901
Udostępnij na innych stronach

Ze specjalną dedykacją dla Kolegi Greengaz'a :)

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03165s.jpg

 

... fuzja BLT z jajeczkiem, avocado, mozzarella i sosie na bazie tłuszcu ze smażenia boczusia

 

Greengaz, ... smaczności życzę

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/119/#findComment-6905838
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...

Czyżby Ado wakacje Cię tak zainspirowały ? :)

... bardzo smakowite danko zaprezentowałaś (moje klimaty ... choć ostatnio mam "zlecenia" na wędzony boczek) :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/119/#findComment-6915290
Udostępnij na innych stronach

Klasycznie jak w książce kucharskiej, białe wino, masło, czosnek, natka, sól i pieprz ...

 

http://s2.postimg.org/qvp51fni1/makaron2.jpg

Uwielbiam ryby ale do tych tzw owoców morza nijak nie mogę się przekonać. Te gumowato-nijakie kalmary czy ośmiornice budzą we mnie lekki niesmak. Pamiętam z jaką ciekawością próbowałem pierwszy raz paellę z morskimi paskudztwami. :) Brrr... Nie dałem rady.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/119/#findComment-6915325
Udostępnij na innych stronach

Te gumowato-nijakie kalmary czy ośmiornice budzą we mnie lekki niesmak. Pamiętam z jaką ciekawością próbowałem pierwszy raz paellę z morskimi paskudztwami. :) Brrr... Nie dałem rady.

 

Bo to jest tak jak ze stekami.

Dobry wsad + właściwa obróbka termiczna i czasowa, oraz minimum przypraw - przy czym, owoce morza są bardziej delikatne, przez co bardziej podatne na błędy obróbki termicznej i czasowej.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/119/#findComment-6915372
Udostępnij na innych stronach

Bo to jest tak jak ze stekami.

Dobry wsad + właściwa obróbka termiczna i czasowa, oraz minimum przypraw - przy czym, owoce morza są bardziej delikatne, przez co bardziej podatne na błędy obróbki termicznej i czasowej.

Być może. Jadłem tę paellę w niemieckiej knajpie. Myślę jednak, że to kwestia smaku. Nie pasuje mi i już. Podobnie jak z cielęciną, którą większość się zachwyca. Ja nie lubię i koniec.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/119/#findComment-6915398
Udostępnij na innych stronach

Kolego już nic ci nie pasuje .........coś jadłeś w knajpie złe ..........zepsułeś to gotowanie w kulinariach.Moderator powinie dać ci bana za to co zrobiłeś.Kulinaria to nie bełkot o nie smaku to sztuka o gotowaniu ,a nie twoje żale jak ci pieprz zaszkodził.Żenada.:cool::cool::cool:

 

 

SIO! Psi pikulu.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/119/#findComment-6915531
Udostępnij na innych stronach

Wszystko leży w rękach gotującego, taki niespecjalny dzwon to nawet steka (napiszę to dobitnie) sp....li, jak i wszystko...

 

Moje owoce morza były palce lizać, miód malina cukiereczki. Wszystko zgodnie ze sztuka kulinarną.

 

http://s10.postimg.org/a6nxf2c95/makaron3.jpg

 

http://s15.postimg.org/ewjde7m8b/makaron4.jpg

 

ps a w knajpach jak to w knajpach, można czasami trafić na niespecjalnego "apsolwenta szkoły kólinarnej"

Edytowane przez ada_marcin
zdjęcia
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/119/#findComment-6915533
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...