Chef Paul 20.09.2015 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Bo to jest tak jak ze stekami. Dobry wsad + właściwa obróbka termiczna i czasowa, oraz minimum przypraw - przy czym, owoce morza są bardziej delikatne, przez co bardziej podatne na błędy obróbki termicznej i czasowej. Absolutna prawda ... "przyprawy" dla "owoców morza" to w zasadzie tylko cytryna, oliwa, wino, sól (morska), pieprz (grubo mielony) i natka pietruszki (lub cilantro) ... może być również masło (jeżeli ktoś lubi) ... jeżeli chcemy podać "mix" (przegrzebki i krewetki) z ośmiorniczkami, przygotowujemy je osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.09.2015 01:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 ... i znowu mnie przyszło pisać "jeden post pod drugim" (zdecydowanie nie lubię) jako, że ostatnio był u mnie "tydzień boczkowy" (dostałem większą ilość wspaniałego boczusia wędzonego drewnem jabłoni) po pierwsze primo http://www.chefpaul.net/FB/DSC03177s.jpg jedna z najbardziej ulubionych sałat Ciemiężycielki - wariacje BLT po drugie primo http://www.chefpaul.net/FB/DSC03183s.jpg Crab Cakes (z drobno posiekanym boczusiem naturalnie ... i lekko na ostro z Serrano) po trzecie primo http://www.chefpaul.net/FB/DSC03188s.jpg Krem z zielonego selera z kozim serem (i pieczoną słodką papryką) Pozdrawiam niezmiernie smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 22.09.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Pawle pisz, pisz i jeszcze raz pisz. Dzisiaj "dorsz a la z pieca" na wkładce grillowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 22.09.2015 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Na patelni żeliwnej z wkładka w zamkniętym grillu... http://s22.postimg.org/6upzo2ihd/dorsz_na_wk_adce_z_grilla.jpg http://s10.postimg.org/hk5k9ghw9/dorsz2.jpg na dwa sposoby http://s13.postimg.org/x7ccs45pj/dorsz3.jpg http://s9.postimg.org/4zwu2i61r/dorsz1.jpg http://s21.postimg.org/vok68r7zr/dorsz4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 29.09.2015 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Nadszedł czas na rybe, nie ma to jak świeża ryba. http://s1.postimg.org/dtwoe7fin/wie_a_ryba.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 29.09.2015 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Panierka klasyczna(nie krakersy i inne syfy), ryba smażona na głębokim oleju. Filet ze skóra i bez. http://s30.postimg.org/rjtuk0zcx/swieza_ryba3.jpg http://s18.postimg.org/rcgx5k5nt/swieza_ryba2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 29.09.2015 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Jednak świeża ryba jest nie do pobicia, a smażona na głebokim oleju to coś wspaniałego. http://s2.postimg.org/tyxvq6k3d/swieza_ryba4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.09.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Dobra rybka nigdy nie jest zła Ostatnio jestem na "diecie polskiej" (kaszanki, pasztety, ozorki w galarecie, kabanosy, wędzone węgorze, marynowane kurki i takie tam) ... Gości z NY miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 30.09.2015 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Dobra rybka nigdy nie jest zła Ostatnio jestem na "diecie polskiej" (kaszanki, pasztety, ozorki w galarecie, kabanosy, wędzone węgorze, marynowane kurki i takie tam) ... Gości z NY miałem A te kurki to skąd? Poważnie pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 30.09.2015 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Jednak świeża ryba jest nie do pobicia, a smażona na głebokim oleju to coś wspaniałego. http://s2.postimg.org/tyxvq6k3d/swieza_ryba4.jpgMożesz zdradzić jak robisz panierkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 30.09.2015 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Obstawiam że:- maką, a następnie:- rozbełtane (i ewentualnie doprawione) jajko, a następnie:- panierka właściwa np. z polenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 30.09.2015 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 A te kurki to skąd? Poważnie pytam. Na etykiecie pisze "Product of Poland" (importowane przez polską firmę z Brooklyn'u) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 30.09.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Możesz zdradzić jak robisz panierkę? sSiwy12 dobrze gotuje i zna się na sztuce kulinarnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 04.10.2015 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2015 ŁAŁ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 05.10.2015 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Świeże jesienne produkty. Będzie zupa z pomarańczowego i spagetti z tego żółtego. http://s11.postimg.org/6lfx3tttf/jesienne_przysmaki_a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 05.10.2015 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Sama wybierałam, bardzo bardzo wczesnym rankiem. http://s18.postimg.org/bt2hb6xyh/jesienne_przysmaki_b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 05.10.2015 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 (edytowane) http://s18.postimg.org/bt2hb6xyh/jesienne_przysmaki_b.jpg Można wklejać tylko apetyczne fotki - można jak widać wyżej Ps. a narcyz to jadalny jest ? Edytowane 5 Października 2015 przez sSiwy12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 05.10.2015 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Wszystko można, nawet wytłumaczyć niespecjalne gotowanie. Nie należy szukać drugiego dna, gdzie coś można wytłumaczyć po prostu głupotą. Zupa dyniowa z dodatkiem kukurydzy, piękna smakowita jesienna rewolucja. http://s22.postimg.org/vusogawj5/jesienne_przysmaki_d.jpg http://s28.postimg.org/59e2sfwel/jesienne_przysmaki_c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.10.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Można wklejać tylko apetyczne fotki - można jak widać wyżej Ps. a narcyz to jadalny jest ? Kuźwa to ty !!!!!!!!.ŁaŁ .B/K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 05.10.2015 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Kuźwa to ty !!!!!!!!.ŁaŁ .B/K Sio forumowy śmieciarzu! ps co za psia pikula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.