cieszynianka 18.10.2015 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Oj, oj, oj, ale mi narobiłeś smaku na te żeberka Nie mogę opanować ślinotoku. Idę wygrzebać z lodówki jakiś produkt zastępczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.10.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Oj, oj, oj, ale mi narobiłeś smaku na te żeberka Nie mogę opanować ślinotoku. Idę wygrzebać z lodówki jakiś produkt zastępczy "zastępczy" powiadasz ... ciekawym cóż żeberka zastąpić może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 18.10.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 "zastępczy" powiadasz ... ciekawym cóż żeberka zastąpić może ? Dobre żeberka mogłoby zastąpić golonko, ale zajrzałam do lodówki i golonka niestety tam nie było, więc padło na kiełbasę To tak, jak za dawnych czasów - zamiast czekolady wyrób czekoladopodobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.10.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Dobre żeberka mogłoby zastąpić golonko, ale zajrzałam do lodówki i golonka niestety tam nie było, więc padło na kiełbasę To tak, jak za dawnych czasów - zamiast czekolady wyrób czekoladopodobny Dobra kiełbaska zapiekana z cebulką, podlewana żubróweczką jest całkiem przyzwoitym dankiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 18.10.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Dobra kiełbaska zapiekana z cebulką, podlewana żubróweczką jest całkiem przyzwoitym dankiem Mówisz, że podlana żubrówką, tego jeszcze nie próbowałam, a pewnie będzie ciekawie smakowało. Natomiast bardzo lubię boczek zesmażony z cebulką :yes:mniam, mniam. A w ogóle, to jak patrzę na Twoje zdjęcia smakowitych potraw, to zawsze mam ślinotok nie do opanowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 18.10.2015 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Tak więc poniedziałkowy obiad, czyli wołowina. http://s2.postimg.org/6pqjp6qll/wo_owina_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 19.10.2015 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Robił ktoś sos do mięsa (kaczki) na bazie z gotowanych cytryn ? Jest coś takiego ? Takie rózne "głupoty" mi po głowie chodzą ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.10.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Robił ktoś sos do mięsa (kaczki) na bazie z gotowanych cytryn ? Jest coś takiego ? Takie rózne "głupoty" mi po głowie chodzą ........... To fakt i na odwrót.Możesz zrobić wszystko Google .............sos cytrynowy do kaczki . https://www.przepisy.pl/przepis/kaczka-w-sosie-cytrynowym Tak proste pytania w kulinariach ..............to ty nie wiesz jak zrobić sos cytrynowy do kaczki ...........ale do jakiej kaczki bo to bardzo ważne??? .Co rozumiesz przez gotowane cytryny.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.10.2015 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Robił ktoś sos do mięsa (kaczki) na bazie z gotowanych cytryn ? Jest coś takiego ? Takie rózne "głupoty" mi po głowie chodzą ........... Nie tylko Ty. Można dodatkowo wdrapać się na szczyt, wiadomo jaki. Wołowina jesienna cd. http://s21.postimg.org/60cqaovlz/wo_owina_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.10.2015 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Na żeliwnej patelni... http://s1.postimg.org/qv3zdivsf/wo_owina_4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.10.2015 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Miód pitny, papryka, cebula, czosnek, majeranek, koncentrat pomidorowy własny, kminek, goździk, ziele angielskie, sok z cytryny, liść laurowy,pieprz i pieprz cayenne, podgrzybki i borowik suszony. http://s1.postimg.org/8kejhor5b/wo_owina_5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.10.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Słodkość i pikantność, miękość i apetyczność, jesienność i ciepłość, normalnie cudowność. http://s28.postimg.org/bdb6btptp/wo_owina_8.jpg ps węgierskość i polskość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.10.2015 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Słodkość i pikantność, miękość i apetyczność, jesienność i ciepłość, normalnie cudowność. http://s28.postimg.org/bdb6btptp/wo_owina_8.jpg ps węgierskość i polskość Ado smakowicie pozdrawiam. Niespecjalność leży i kwiczy, a Ty dalej "gotujesz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 19.10.2015 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 To jest "półprodukt", gotowanie trwa. Dodatkiem jest dziki czarny ryż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 20.10.2015 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 To fakt i na odwrót.Możesz zrobić wszystko Google ...........sos cytrynowy do kaczki . https://www.przepisy.pl/przepis/kacz...sie-cytrynowym.. Przyprawa Uniwersalna Knorr 2 łyżki Zapewnia zabicie wszelkiego smaku i zastąpienie go smakiem uniwersalnej chemii Sio do swojej jamy kamienie ogryzać Robił ktoś sos do mięsa (kaczki) na bazie z gotowanych cytryn ? Jest coś takiego ? Takie rózne "głupoty" mi po głowie chodzą ........... Robić nie robiłem, ale kiedyś jadłem i trochę podglądałem jak powstawał. Było to w czasach prehistorycznych więc nic sobie nie dam odciąć za to że wszystko w 100% dokładnie pamiętam, ale szło to mniej więcej tak: Na tłuszczu wytopionym z kaczki, podsmażało się 1 dużą albo dwie mniejsze drobniutko posiekane cebule. Jak się cebula zeszkli, dodajemy: sól, kawałek chili, kilka goździków (4-5) i kawałek cynamonu (nieduży) plus szklankę białego wina (wiem wiem kaczka i białe wino brzmi kontrowersyjnie, ale piszę co widziałem a efekt końcowy był ok) Jak się wino zredukuje to dodaje się 1-2 łyżeczki miodu, otartą skórkę z 2-3 cytryn i jednej pomarańczy, a następnie wyciśnięty z tychże sok wymieszany z mazeiną. Zagotowujemy żeby zgęstniało i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarceliMarek 20.10.2015 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Trafiłem tutaj całkiem przypadkiem i chyba zostanę na dłużej... Patrzę na te żeberka i żałuję, że dopiero pora śniadania Czy deser w postaci grillowanych owoców można też zrobić w piekarniku? Chciałem zawinąć te wszystkie smakołyki w srebrną folię i wstawić do piekarnika, ale nie wiem czy nie zrobi się papka... No i czy ginger tzn. imbir do sosu jest świeży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 20.10.2015 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 (edytowane) Staropolski klasyk, ogórkowa z kiszonych ekologicznych. http://s13.postimg.org/e4lzxi5ev/ogorkowa.jpg ps każdy wie co się robi... Edytowane 20 Października 2015 przez ada_marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.10.2015 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Właśnie męczę pesto. Żona nie chciała to ja się bawię. Znalazłem stronę na której jest przepis a tam, wśród wielu informacji również taka (przyznam, że mnie przytkało ): "ponadto oliwa powoduje poślizg w przewodzie pokarmowym zapobiegając zaparciom" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.10.2015 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Staropolski klasyk, ogórkowa z kiszonych ekologicznych. http://s13.postimg.org/e4lzxi5ev/ogorkowa.jpg ps każdy wie co się robi...A gdzie kupujesz kiszone? Wszędzie tylko kwaszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.10.2015 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Robić nie robiłem, ale kiedyś jadłem......... ..............................................Na tłuszczu wytopionym z kaczki, ......................... Chyba maizena zwana skrobią kukurydzianą..ten tłuszcz to jak robiony???. Świetny przepis . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.