Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

"zastępczy" powiadasz ... ciekawym cóż żeberka zastąpić może ? ;)

Dobre żeberka mogłoby zastąpić golonko, ale zajrzałam do lodówki i golonka niestety tam nie było, więc padło na kiełbasę :yes:

To tak, jak za dawnych czasów - zamiast czekolady wyrób czekoladopodobny :(

Dobre żeberka mogłoby zastąpić golonko, ale zajrzałam do lodówki i golonka niestety tam nie było, więc padło na kiełbasę :yes:

To tak, jak za dawnych czasów - zamiast czekolady wyrób czekoladopodobny :(

Dobra kiełbaska zapiekana z cebulką, podlewana żubróweczką jest całkiem przyzwoitym dankiem :)

Dobra kiełbaska zapiekana z cebulką, podlewana żubróweczką jest całkiem przyzwoitym dankiem :)

Mówisz, że podlana żubrówką, tego jeszcze nie próbowałam, a pewnie będzie ciekawie smakowało.

Natomiast bardzo lubię boczek zesmażony z cebulką :yes:mniam, mniam.

A w ogóle, to jak patrzę na Twoje zdjęcia smakowitych potraw, to zawsze mam ślinotok nie do opanowania :D

Robił ktoś sos do mięsa (kaczki) na bazie z gotowanych cytryn ?

Jest coś takiego ?

Takie rózne "głupoty" mi po głowie chodzą ...........:D

To fakt i na odwrót.Możesz zrobić wszystko Google .............sos cytrynowy do kaczki .

https://www.przepisy.pl/przepis/kaczka-w-sosie-cytrynowym

Tak proste pytania w kulinariach ..............to ty nie wiesz jak zrobić sos cytrynowy do kaczki ...........ale do jakiej kaczki bo to bardzo ważne???:sick: .Co rozumiesz przez gotowane cytryny.??

Jest coś takiego ?

Nie tylko Ty. Można dodatkowo wdrapać się na szczyt, wiadomo jaki.

Wołowina jesienna cd.

http://s21.postimg.org/60cqaovlz/wo_owina_3.jpg

To fakt i na odwrót.Możesz zrobić wszystko Google ...........sos cytrynowy do kaczki .

https://www.przepisy.pl/przepis/kacz...sie-cytrynowym..

Przyprawa Uniwersalna Knorr 2 łyżki
Zapewnia zabicie wszelkiego smaku i zastąpienie go smakiem uniwersalnej chemii :sick:

Sio do swojej jamy kamienie ogryzać

Jest coś takiego ?

Robić nie robiłem, ale kiedyś jadłem i trochę podglądałem jak powstawał. Było to w czasach prehistorycznych więc nic sobie nie dam odciąć za to że wszystko w 100% dokładnie pamiętam, ale szło to mniej więcej tak:

Na tłuszczu wytopionym z kaczki, podsmażało się 1 dużą albo dwie mniejsze drobniutko posiekane cebule. Jak się cebula zeszkli, dodajemy: sól, kawałek chili, kilka goździków (4-5) i kawałek cynamonu (nieduży) plus szklankę białego wina (wiem wiem kaczka i białe wino brzmi kontrowersyjnie, ale piszę co widziałem a efekt końcowy był ok)

Jak się wino zredukuje to dodaje się 1-2 łyżeczki miodu, otartą skórkę z 2-3 cytryn i jednej pomarańczy, a następnie wyciśnięty z tychże sok wymieszany z mazeiną. Zagotowujemy żeby zgęstniało i gotowe.

Trafiłem tutaj całkiem przypadkiem i chyba zostanę na dłużej... Patrzę na te żeberka i żałuję, że dopiero pora śniadania :)

Czy deser w postaci grillowanych owoców można też zrobić w piekarniku? Chciałem zawinąć te wszystkie smakołyki w srebrną folię i wstawić do piekarnika, ale nie wiem czy nie zrobi się papka... No i czy ginger tzn. imbir do sosu jest świeży ? :)