Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Trafiłem tutaj całkiem przypadkiem i chyba zostanę na dłużej... Patrzę na te żeberka i żałuję, że dopiero pora śniadania :)

Czy deser w postaci grillowanych owoców można też zrobić w piekarniku? Chciałem zawinąć te wszystkie smakołyki w srebrną folię i wstawić do piekarnika, ale nie wiem czy nie zrobi się papka... No i czy ginger tzn. imbir do sosu jest świeży ? :)

Naturalnie, że można w piekarniku :) (oczywiście bez zawijania w folię, ponieważ się "ugotują") ... owoce smaruj rumem wymieszanym z miodem (ładnie się skarmelizują)

 

Ada, miodzo mniodzio :) ;)

(ps - wiem gdzie to gospodarstwo) ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

u mnie dziś również cienko :( ... zupa z rzodkiewek, fasolki szparagowej i zielonego groszku ... i pizza grillowana na kamieniu

 

Chef ta Twoja "kamienna deska" to z czego jest ?

Miałem granitową, ale była ciężka jak jasna ...... i poszła mi w ........ nad grillem (ulewa ja załatwiła).

Szukam, niezbyt intensywnie, ale szukam - może z lawy ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chef ta Twoja "kamienna deska" to z czego jest ?

Miałem granitową, ale była ciężka jak jasna ...... i poszła mi w ........ nad grillem (ulewa ja załatwiła).

Szukam, niezbyt intensywnie, ale szukam - może z lawy ?

 

zwykła płyta ceramiczna (gr około 3 cm) wypalana jak cegła :)

 

FB_IMG_1445470998636.jpg

Edytowane przez Chef Paul
fotka
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

oczywiście z grilla ... ananasy, gruszki, banany ... sos do owoców: przecier z jabłek, sok z lemonki, rum z miodem i ginger

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03252s.jpg

:)

zrobiłam dzisiaj ananasy wg Chefa na grilowej patelni...owoce lekko posmarowałam miodem, ale nie na deser tylko do mięsa ......paluszki lizać :wiggle: dzieki za pomysł :bye:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

zrobiłam dzisiaj ananasy wg Chefa na grilowej patelni...owoce lekko posmarowałam miodem, ale nie na deser tylko do mięsa ......paluszki lizać :wiggle: dzieki za pomysł :bye:

Do szynek robię w plastrach, do indyków w ćwiatkach (razem z zielskiem "na czubku") :) ;)

 

smakowicie pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No cóż...

Wszystko się może zdarzyć! ;)

... tiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :) ano może :) ... w przyszłym roku ? ... może luty ?, marzec ? ... razem z Władcą Przysmaków ? :)

... być może i Ada doleci ?

 

 

...

... lubi riesling.

... ja również :) ... około południa z kosteczką lodu :)

 

... no dobra :)

Wybory w Polsce ... u mnie

Kiełbasa wyborcza

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03307s.jpg

... z fasolą,cebulką i pomodorkiem

 

... i "robale"

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03339s.jpg

... dobre na każdą porę roku :)

 

... podałem jesienne (przed emerytalne ;) )

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03350s.jpg

... z sosem Alfredo :)

 

... na ryżu

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03340s.jpg

... nie zbyt rewolucyjnym (z boczusiem, cebulką i pomidorem - jak "gupie" dojrzewają)

 

Samakowicie pozdrawiam :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...