Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

Raczej rewolucje mnie nie rajcują - chyba jestem zwolennikiem ewolucji ...... - no ale grunt musi być podatny .......:D

 

http://img.wiocha.pl/images/f/c/fca950f8a5ab1bbcbd2c38c8f089ae27.jpg

 

"słuszna porcja" ... szkoda tylko, że "silicon'owa" :) ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Prosta kuchnia na światowym poziomie.

 

Ekologiczna watróbka z młodego kurczaka wolno wybiegowego. Najlepsza hodowla w kraju, oczywiście na zamówienie z uwagi na dostępność. Czosnek i cebula regionalna fenomen smakowy. La Bonette na sztuki z oczywistych powodów, 520 gram.

 

http://s4.postimg.org/zagdb6bdp/najlepsze_ska_adniki_1.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Władco Przysmaków, ... namówiłeś mnie :)

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03417s.jpg

 

Shun, kraje Bianco Doro, zgodnie z wymogami :)

 

Bianco Doro to rarytas, więc wymaga dobrego dzieła sztuki do krajania. Witam w ekskluzywnym klubie Shun. Dzisiaj wyjątkowo przydatny nóż, indyk czeka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Indyk (deep fry, w oleju orzeszkowym), brukselka pieczona w plastrach wędzonego boczku, z sosem z tomatilos i serem cheddar, zawijana pierś indora po peruwiańsku, gruszki pieczone z borówkami, z miodem i rumem, itd, itp :) ;)

 

To się nazywa świąteczne zestawienie. Polowałeś w tym roku z sąsiadem na indyki?

 

ps a-ha, co w tym roku było w szkle?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To się nazywa świąteczne zestawienie. Polowałeś w tym roku z sąsiadem na indyki?

 

ps a-ha, co w tym roku było w szkle?

Sąsiad pojechał z kolegą (zupełnie nie miałem czasu) :(

W tym roku, przegłosowano Chianti i Pinot Noir do kolacji :)

... w trakcie gotowania i pieczenia, padła była, flaszeczka Burbon'a ;)

 

ps - Shun, pięknie Tobie "zardzewiał" :) ;)

Edytowane przez Chef Paul
ps
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

...

ps - Shun, pięknie Tobie "zardzewiał" :) ;)

A ty jakich noży używasz? Kiedyś miałem na tym punkcie lekką korbę ale od parunastu lat używam kupiony na jakiejś wyprzedaży komplet tanich noży Gerlacha. Dają się naostrzyć tak, że golą ale niestety tępią się stosunkowo szybko. Nie przeszkadza mi to za bardzo, bo i tak ostrzę je raz na kilka tygodni. Ciężkiego życia nie mają. :) Ty jednak jako szef kuchni musisz mieć pewnie coś solidniejszego. Shun fajny ale tani nie jest. Do domu to, moim zdaniem przerost formy nad treścią. Raczej dla pasjonatów.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...