perm 28.11.2015 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 (edytowane) Tym razem moja kolej, Shun z serii Sora. Jestem zachwycona ostry jak brzytwa.To jest nóż, a nie psia pikula. http://s28.postimg.org/5rk2ixfwd/moja_sora.jpgOoo... Ładny! I nie zardzewiały. Faktycznie można go wysłać do producenta do naostrzenia? Kiedyś tak o tych nożach pisali. A jeszcze. Możesz zrobić zdjęcie od czubka? Edytowane 28 Listopada 2015 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 28.11.2015 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Sam czubek? Nie ma sprawy. http://s4.postimg.org/dlt9kuw8d/sora.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 28.11.2015 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 ebay.de http://s24.postimg.org/jyse2i6hh/sora2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 28.11.2015 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 ebay.de http://s24.postimg.org/jyse2i6hh/sora2.jpg Chciałem zobaczyć profil. Wyceluj czubek w stronę aparatu jeżeli to nie problem. Co z tym ostrzeniem? Jest coś w instrukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 28.11.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Aparat tylko tak łapie ostrość. http://s1.postimg.org/w7lyxka8f/sora3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 28.11.2015 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Bardzo lekki minimalny nacisk czubka przy kontakcie z papierem powoduje jego przecięcie. http://s13.postimg.org/gvj7ubqnr/sora4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 28.11.2015 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Instrukcja: http://s13.postimg.org/vo1pqw0qf/sora5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 28.11.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Aparat tylko tak łapie ostrość. http://s1.postimg.org/w7lyxka8f/sora3.jpgDzięki. Jest coś w instrukcji o ostrzeniu? W tej części, którą zamieściłaś nie ma akurat nic na ten temat. Pytam, bo ostrzenie to temat dłuuugich rozmów pasjonatów ostrych noży. Noże Shun, z tego co pamiętam mają rdzeń z niezwykle twardej stali pokrytej "damasceną", która zapewnia wytrzymałość. Ciekaw jestem jakie są zalecenia producenta odnośnie ostrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 28.11.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Bardzo lekki minimalny nacisk czubka przy kontakcie z papierem powoduje jego przecięcie. http://s13.postimg.org/gvj7ubqnr/sora4.jpgWoW! I to samym czubkiem. Moja żona boi się używać noży ostrzonych przeze mnie, choć do takiego jak twój trochę im brakuje. Bardzo ostry nóż "łapie" to z czym się zetknie. Nie daj by była to skóra lub paznokieć. Trzeba mieć wprawę. Dlatego moje Gerlachy głównie leżą w szufladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 28.11.2015 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 W USA wygląda to tak: FREE Sharpening We will sharpen your Shun cutlery for free, for as long as you own it. It’s as simple as that. You pay for shipping and processing, and our expert sharpening services are FREE. If you live in the area, you may also bring your Shun knives in for free sharpening. We can sharpen up to two knives while you wait; more than two and they will be ready for you to pick up the next day. Płaci się tylko za wysyłkę. Można też na miejscu jak ktoś ma blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.11.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 A ty jakich noży używasz? ... Ty jednak jako szef kuchni musisz mieć pewnie coś solidniejszego. ... W pracy, używam Mercer i Messermeiser ... to są noże "work horse" ... ostrzy się diamentem, kilka razy dziennie (około co godzinę), ale to zupełnie normalne ... ... Shun fajny ale tani nie jest. Do domu to, moim zdaniem przerost formy nad treścią. Raczej dla pasjonatów. Wręcz przeciwnie, polecam go do kuchni domowej, ... są niezwykle ostre i lekkie oraz bardzo dobrze wyważone W domu, używam także Henckles International (mam cały zestaw od ponad 20-tu lat, nigdy mnie nie zawiodły) ps bardzo dobre są również Wusthof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.11.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Tym razem moja kolej, Shun z serii Sora. Jestem zachwycona ostry jak brzytwa.To jest nóż, a nie psia pikula. ... własnie taki, dostałem ostatnio w prezencie od Ciemiężycielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.11.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 trochę się ochłodziło Chili con Carne http://www.chefpaul.net/FB/DSC03444s.jpg ... ale bez tego dania Ciemiężycielka ostatnio żyć nie może http://www.chefpaul.net/FB/DSC03405s.jpg ... pozdróweńka smakowite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 28.11.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 ... Wręcz przeciwnie, polecam go do kuchni domowej, ... są niezwykle ostre i lekkie oraz bardzo dobrze wyważone... Niewątpliwie jesteś pasjonatem. Moja żona się takich noży po prostu boi. Do niedzielnego krojenia warzyw czy kurczaka Shun nie jest potrzebny. Dla kogoś jednak dla kogo kucharzenie jest pasją to wydatek który warto ponieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.11.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Niewątpliwie jesteś pasjonatem. Moja żona się takich noży po prostu boi. Do niedzielnego krojenia warzyw czy kurczaka Shun nie jest potrzebny. Dla kogoś jednak dla kogo kucharzenie jest pasją to wydatek który warto ponieść. Profesja, pasja, hobby... w jednym Nie dość, że robisz to co lubisz najbardziej, to jeszcze za to płacą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 28.11.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Profesja, pasja, hobby... w jednym Nie dość, że robisz to co lubisz najbardziej, to jeszcze za to płacą Tylko pozazdrościć. Mało kto może tak powiedzieć... Choć ostatnio, jedna "pani do towarzystwa" ... coś, jakoś podobnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.11.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 To się nazywa świąteczne zestawienie. ... ... nie lubię, by coś się marnowało ... część indyka "po peruwiańsku", poszła w galarecie borówkowej (z szynką parmeńską, była wyśmienita, do "mrożoności" ) http://www.chefpaul.net/FB/DSC03453s.jpg Ciemięzycielka, zażyczyła "liście" http://www.chefpaul.net/FB/DSC03413s.jpg Tylko pozazdrościć. Mało kto może tak powiedzieć... Choć ostatnio, jedna "pani do towarzystwa" ... coś, jakoś podobnie:) ... taki mam klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 30.11.2015 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 O Boziu, Paweł co za smakołyki. Zobaczyłam i pobiegłam na zakupy do włoskich delikatesów. http://s11.postimg.org/8ou5r68z7/smako_yki1.jpg http://s17.postimg.org/bte3qllvj/smako_yki2.jpg Pappardelle tradycyjnie z sosem z dzika i prosciutto parmeńskie. Kupiłam te tańsze 164 zł/1kg, więć 1/2kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 30.11.2015 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Sos.Różowa aromatyczna cebula i czosnek, borowiki w białym winie. http://s27.postimg.org/ed5lqgj3n/smako_yki3.jpg ps oczywiście mieso z dzika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 30.11.2015 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 http://s10.postimg.org/6oh7jlgp5/smako_yki4.jpg http://s30.postimg.org/d27pwkaht/smako_yki5.jpg Szynka parmeńska z pappardelle i sosem z dzika. http://s10.postimg.org/4pnkow5ah/smako_yki8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.